Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-0 (photos)

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-0 (photos)

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης με γκολ των Τσόρι, Φορτούνη και οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος

Τα δυο… δεκάρια του Ολυμπιακού «καθάρισαν» ένα ακόμα ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μετά το 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ξανά αέρα έξι βαθμών από τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο το στραβοπάτημα όσο και την αφαίρεση βαθμών των «πράσινων», φτάνοντας στους 64 βαθμούς. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός έχει και παιχνίδι λιγότερο – αυτό με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή – κι αν το πάρει τότε θα πάει στο +9 έξι στροφές πριν το φινάλε και δύσκολα θα απειληθεί πλέον, οδεύοντας ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

1223385

Η εξέλιξη του αγώνα

Δυναμική ήταν η… εκκίνηση του Ολυμπιακού στην αρχή του αγώνα, καθώς οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα προσπάθησαν να πιέσουν για να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, προκειμένου να διώξουν το άγχος, αλλά η πρώτη απειλή του Μιλιβόγεβιτς στο 4’ δεν βρήκε στόχο, ενώ η… απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν το δυνατό σουτ του Ιγκλέσιας, δύο λεπτά αργότερα, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρομπέρτο. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα των Αρκάδων και είδαν τις προσπάθειές τους να… μετουσιώνονται σε γκολ στο 13’ με τον Αλεχάντρο Ντομίγκεζ, ο οποίος σκόραρε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική.

Ο Αφελάι συνεργάστηκε ωραία με τον Μαζουάκου από τα αριστερά, στην μοναδική ίσως σωστή συνεργασία των δύο ποδοσφαιριστών από την πλευρά τους, ο Ολλανδός βρέθηκε στην «πλάτη» του Αστέρα, έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα, κατέληξε στον «Τσόρι», ο οποίος έκοψε προς τον άξονα και με δυνατό σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Θεοδωρόπουλο, γράφοντας το 1-0. Οι Πειραιώτες αναζήτησαν άμεσα το δεύτερο τέρμα, όμως, στο 20’ ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων πρόλαβε το γύρισμα του Ντοσεβί από τα δεξιά και μπλόκαρε προ του Χάρα.

Στην συνέχεια, το «συγκρότημα» του Στάικου Βεργέτη προσπάθησε να πάρει… μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να μεταφέρει την πίεση στα καρέ του Ρομπέρτο. Στο 29’ ο Μάσα υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, έπειτα από κάθετη του Ρόλε, ενώ στο 35’ ο Αφελάι δεν κατάφερε από καλή θέση να πιάσει όπως θα ήθελε την κεφαλιά και να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων. Πάντως, ο Αστέρας Τρίπολης έδειχνε πιο… απειλητικός, κυρίως στη μεγάλη πίεση που άσκησε στην άμυνα του Ολυμπιακού και θα μπορούσε να είχε φέρει το ματς στα ίσια στο 38’ όταν ο Μπαράλες έκλεψε εξαιρετικά από τον Μαζουάκου, λίγο πριν την τελική γραμμή, αλλά το σουτ του Ρόλε κόντραρε στον Σιόβα και… επέστρεψε πάνω του, πριν καταλήξει άουτ.

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά ήταν αυτοί που είχαν την καλύτερη φάση στο τέλος του πρώτου μέρους, όταν στο 40’ ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Μποτία, που βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι, πήρε την δυνατή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

1223346

Αστεράτη… εκκίνηση

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» άμεσα για να φέρουν το ματς στα ίσια, χάνοντας σημαντική ευκαιρία με τον Ρόλε στο 48’ όπου η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ρομπέρτο ενήργησε σωστά και μπλόκαρε την κεφαλιά του Ιγκλέσιας μέσα από την περιοχή. Ο Ολυμπιακός… απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες με τον Χάρα στο 51’ αλλά ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε το σουτ του Αργεντίνου, ενώ στην συνέχεια το δυνατό σουτ του Μαζουάκου πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε και πάλι με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο, ο Μποτία ανέτρεψε τον Ρόλε εκτός περιοχής, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για κόκκινη κάρτα στον Ισπανό, ο οποίος… κιτρινίστηκε από τον Βοσκάκη, όμως το φάουλ του Μπαράλες πέρασε άουτ, ενώ στο 56’ οι Αρκάδες βγήκαν και πάλι στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Μπαράλες πέρασε άουτ.

1223185

Έκοψε… ο Εντινγκά, έραψε… ο Φορτούνης

Η ευκολία που ο Αστέρας Τρίπολης έβγαινε με αξιώσεις μπροστά από τα καρέ του Ρομπέρτο, προκάλεσε τις δύο άμεσες διορθωτικές κινήσεις από τον Βίτορ Περέιρα, ο οποίος έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο τους Κασάμι και Αφελάι, με τους Εντινγκά και Φορτούνη να παίρνουν τις θέσεις τους, αντίστοιχα. Η είσοδος του Αφρικανού έπαιξε σημαντικό ρόλο στις αναχαιτίσεις των επιθετικών προσπαθειών των Αρκάδων, μια και σταμάτησαν οι επελάσεις από τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Έλληνας άσος έδωσε άλλη… πνοή στην επίθεση για τους γηπεδούχους.

Στο 57’ ο Εντινγκά απείλησε με μακρινό σουτ, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ, κατάληξη που είχε και το δυνατό σουτ του Μαζουάκου πέντε λεπτά αργότερα. Από την στιγμή που το προβάδισμα του Ολυμπιακού ήταν… εύθραυστο, οι Αρκάδες αναζήτησαν την ισοφάριση, αλλά στο 66’ ο Ιγκλέσιας έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, μια και η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ στην συνέχεια, ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ έδωσε τη θέση του στον Χόρχε Μπενίτεζ, με τους «ερυθρόλευκους» να αγωνίζονται με δύο επιθετικούς.

Η αλλαγή τακτικής έφερε μεγαλύτερη πίεση στην εστία του Αστέρα Τρίπολης και οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους στην φάση του 70’ με την κεφαλιά του Σιόβα που πέρασε άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο Χάρα έχασε μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς, μια και η κεφαλιά που πήρε χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπενίτεζ δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για το δεύτερο τέρμα που θα έβαζε… τέλος στις σκέψεις του Αστέρα για θετικό αποτέλεσμα, όμως, στο 80’ το σουτ του Μπενίτεζ πέρασε άουτ. Ότι δεν κατάφερε ο Αργεντίνος, το έπραξε ο Φορτούνης, τρία λεπτά αργότερα, καθώς εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Θεοδωρόπουλου, έπειτα από το σουτ του Ντοσεβί και με πλασέ έγραψε το 2-0. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να σημειώσει και τρίτο τέρμα με τον Μπενίτεζ, όμως, για μία ακόμα φορά, ο Αργεντίνος δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των Αρκάδων στο 89’ και οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν τη νίκη που τους φέρνει ακόμα πιο… κοντά στο πρωτάθλημα.

Ο κορυφαίος του αγώνα

1223214

Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και δείχνει πως είναι ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, οδηγώντας τους Πειραιώτες σ’ ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας, Σαλίνο, Μασουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι (56’ Εντινγκά), Ντομίνγκες (66’ Μπενίτες), Αφελάι (56’ Φορτούνης), Ντοσεβί, Χάρα.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (68’ Μπαντιμπανγκά), Τσοκάνης, Ινγκλέσιας, Μουνάφο (80’ Φερνάντες), Μάσα, Ρόλε, Λούι, Μπαράλες (86' Σκούρτη).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο Onsports:

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-0 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/550adb360db687ae067555e7?theme=onsports|600|700{/iframe}


Μεγάλη κερδισμένη η Nova με Παναθηναϊκό AKTOR, Ολυμπιακό στο Final Four της EuroLeague!
Μεγάλη κερδισμένη η Nova με Παναθηναϊκό AKTOR, Ολυμπιακό στο Final Four της EuroLeague!
Live Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Το ραντεβού με την ιστορία για τους «ερυθρόλευκους»
Live Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Το ραντεβού με την ιστορία για τους «ερυθρόλευκους»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Αδύνατο να καλύψουμε τη ζήτηση για εισιτήρια»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Αδύνατο να καλύψουμε τη ζήτηση για εισιτήρια»
Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Οι ενδεκάδες του μεγάλου αγώνα
Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Οι ενδεκάδες του μεγάλου αγώνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved