Ξάνθη – Παναιτωλικός 3-0

Ξάνθη – Παναιτωλικός 3-0

Νικηφόρα συνέχισαν την πορεία τους στη Super League οι Ακρίτες που επιβλήθηκαν άνετα των Αγρινιωτών για την εξ αναβολής 26η αγωνιστική

Νίκη… πεντάδας πέτυχε η Ξάνθη απέναντι στον Παναιτωλικό, καθώς μετά το 3-0 στα Πηγάδια ανέβηκε στην 6η θέση με 43 βαθμούς, όσους και οι Αγρινιώτες που «έπεσαν» στην 7η θέση, ενώ 5ος είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα με 44. Δοκάρι είχε στο 0-0 για τους φιλοξενούμενους ο Κάπελ στο 27’, ενώ ο Κλέιτον έχασε πέναλτι στο 60’ με το σκορ να είναι 1-0.

Εύστοχη… 100% η Ξάνθη

Με τον Παναιτωλικό να είναι καλύτερος στα πρώτα λεπτά ξεκίνησε το ματς, καθώς οι παίκτες του Μάκη Χάβου κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα αναζητώντας διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή άργησε. Στο 27’ χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν ο Κάπελ επιχείρησε το μακρινό σουτ με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Ράφαελ. Στην αντίπερα όχθη, οι Ακρίτες έδειχναν να μην έχουν βρει ρυθμό και δυσκολεύονταν σημαντικά στον δημιουργικό τομέα. Όμως, στην πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ όταν στο 40’ ο Λουσέρο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Παπάζογλου από το ύψος του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά και νικώντας τον Ράφαελ έκανε το 1-0 που έμεινε ως την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Άλλαξαν «πρόσωπο» οι δυο ομάδες

Οι… ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο 45λεπτο με την Ξάνθη να εμφανίζεται κατά πολύ βελτιωμένη και τον Παναιτωλικό να είναι ουσιαστικά ακίνδυνος. Μάλιστα, οι Ακρίτες βρέθηκαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ όταν στο 59’ ο Καπετάνος κέρδισε πέναλτι από τον Μαλεζά και ο Κλέιτον που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα άουτ. Τελικά ο τελευταίος πήρε τη «ρεβάνς» και 4 λεπτά αργότερα ύστερα από γύρισμα του Βάλτερ έπιασε το πλασέ στην κίνηση κι έκανε το 2-0.

Από κει και πέρα η εικόνα του ματς έδειχνε πως πολύ δύσκολα θα άλλαζε κάτι, καθώς αφενός η Ξάνθη ήλεγχε απόλυτα το ματς κάνοντας διαχείριση του αποτελέσματος κι αφετέρου ο Παναιτωλικός δεν έδειχνε σημάδια ανάκαμψης. Έτσι, χωρίς ουσιαστικά κάτι αξιόλογο το ματς έφτασε στο 83’ με τον Κλέιτον να κάνει την ασίστ στον Καπετάνο που με δυνατό σουτ από πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο και στη συνέχεια στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Κορυφαίος του αγώνα

Μπορεί να έχασε το πέναλτι, αλλά πετυχαίνοντας ένα γκολ και δίνοντας την ασίστ για το τρίτο ο Σίλβα Κλέιτον δικαιωματικά μπορεί να αναδειχθεί σε MVP του ματς παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση των τριών βαθμών από την Ξάνθη.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (61' Βάλτερ), Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (72' Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (88' Ράνος)

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Γκαρσία Μαρτίνες, Θεοδωρίδης, Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο, Νίκολας Μαρτίνες (68' Ρουσκουγιέδα), Μύγας (57' Μπεχαράνο), Ετζενγκέλε, Φωτάκης (72' Κουτρομάνος)



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved