Πωλούνται όσο, όσο!

Πωλούνται όσο, όσο!

Με τους ιθύνοντες της ΑΕΚ να μην υπολογίζουν σε δεδομένα έσοδα το προσεχές μέλλον, η εκποίηση κάποιων εκ των περιουσιακών στοιχείων της ομάδας φαντάζει ως η μοναδική λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει επέλθει η ΠΑΕ.

Η πώληση έτσι κάποιων ποδοσφαιριστών ακόμα και βασικών θεωρείται ως το μοναδικό μέσο επιβίωσης με αποτέλεσμα οι μέτοχοι της «Ένωσης», παράλληλα με την αναζήτηση «συμπαικτών» που θα δεχθούν να βάλουν ζεστό χρήμα στα ταμεία της ομάδας, έχουν αναγάγει σε προτεραιότητα είτε να βγάλουν στο σφυρί ποδοσφαιριστές  που εκτιμούν ότι «μετράνε» στο μεταγραφικό παζάρι ή να απαλλαγούν από βαριά συμβόλαια που θεωρούνται ασύμφορα.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ο Ναμπίλ Μπαχά του οποίου αν η οψιόν ενεργοποιηθεί, το συμβόλαιό του προβλέπει να λάβει του χρόνου 500.000 ευρώ (ποσό που μπορεί να φθάσει και τις 650.000 ) και με δεδομένο ότι ο Μαροκινός συμπληρώνει ένα χρόνο «άσφαιρος», ενώ και ο Μανόλο Χιμένεθ δεν δείχνει να τον εμπιστεύεται αφού μέχρι τώρα σε όσες ευκαιρίες του έδωσε δεν έδειξε την αξία του, θεωρείται απίθανο να φορά τα κιτρινόμαυρα και τη νέα σεζόν. O εκπρόσωπός του μάλιστα, Πασκάλ Μπισό, φέρεται να βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση ομάδας από την Ισπανία, προκειμένου ο πελάτης του να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, από την επόμενη περίοδο.

Κοντά στην πόρτα της εξόδου φέρεται να είναι και ο Σανέλ Γιάχιτς, αφού η χρησιμοποίηση του ανέτοιμου Ντίνο Ντριπτς στη Λάρισα αντί του Βόσνιου, φαίνεται να ήταν ένα ακόμα μήνυμα του Ισπανού τεχνικού προς τον 29χρονο αμυντικό. Το κλιμακωτό συμβόλαιο του Γιάχιτς προβλέπει αύξηση στις 350.000 ευρώ τη νέα περίοδο και με δεδομένο ότι έχει αγωνιστεί μόλις 35 λεπτά μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στις 20 Φεβρουαρίου, το πωλητήριο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Όσον αφορά τα πρωτοκλασάτα ονόματα, οι ιθύνοντες του συλλόγου είναι διατεθειμένοι να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εφόσον σε αυτό πέσει κάποια πρόταση που κρίνουν συμφέρουσα. Οι πρώτοι «μνηστήρες» μάλιστα για δύο από αυτούς, φέρεται να έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Ο λόγος για τους Νάτσο Σκόκο, Γρηγόρη Μάκο και τις «σειρήνες» από Ισπανία. Για τον Αργεντινό, υπάρχουν έντονες φήμες πως τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην «Primera Division», αφού αρκετοί σύλλογοι από την ιβηρική χερσόνησο έχουν εκφράσει ενδιαφέρον τους, με την Εσπανιόλ να είναι μία από αυτές, ενώ και για τον Μάκο φημολογείται πως αναμένεται να κατατεθεί προσεχώς επίσημη πρόταση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από ομάδα της Ισπανίας.

Οι περισσότερες ελπίδες των διοικούντων της Ένωσης ωστόσο για ρευστό χωρίς άμεσο αντίκτυπο στην αγωνιστική εικόνα έχουν εναποτεθεί στον Λεονάρντο, παρά το γεγονός πως η ίδια η ομάδα δεν έχει διασφαλίσει την επένδυση των 800.000 ευρώ πριν δύο χρόνια. Ο νεαρός Βραζιλιάνος προσφερόταν ως έμψυχο αντάλλαγμα για κάθε παίκτη που ήθελε να αποκτήσει η ΑΕΚ τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ωστόσο αφού καμία μεταγραφή δεν προχώρησε, έμεινε στην ομάδα και έκτοτε έχει αγωνιστεί μόλις δύο φορές ως αλλαγή. Μπορεί να μην ανταπεξήλθε στις προσδοκίες των ανθρώπων της ΑΕΚ και η φανέλα να του έπεσε… κομματάκι βαριά, ωστόσο δεν παύει να είναι νεαρός και εξελίξιμος και ίσως υπάρξουν ενδιαφερόμενοι. Ο παραγκωνισμός του όμως από την ίδια του την ομάδα, ίσως είναι οι αιτία που οι ελπίδες της ΑΕΚ για απόσβεση μεγάλου μέρους των χρημάτων που ξοδεύτηκαν για τη μεταγραφή του από τον Λεβαδειακό, αποδειχθούν φρούδες.

Η ΑΕΚ δεν θα έλεγε όχι και σε πώληση του Σάββα Γκέντσογλου, αφού τελευταία εκτός από το δεδομένο ενδιαφέρον ιταλικών ομάδων (Αταλάντα τον Ιανουάριο), ο 20χρονος φέρεται να είναι στο στόχαστρο συλλόγων και από τη Γερμανία.

Το μόνο κακό για την Ένωση είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος ξεπουλήματος αφού όλοι γνωρίζουν τη μεγάλη ανάγκη των «κιτρινόμαυρων» για χρήματα και με την διαπραγματευτική της ικανότητά να εξασθενεί, ενδέχεται οι ενδιαφερόμενοι να το εκμεταλλευτούν βάζοντας το χέρι… ρηχά στην τσέπη.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved