Οι διάλογοι αποτυπώνουν το κλίμα

Οι διάλογοι αποτυπώνουν το κλίμα

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διάλογοι που ειπώθηκαν στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την Τρίτη (12/4), μέσα από τους οποίους φαίνεται το άσχημο κλίμα που υπάρχει μεταξύ των μετόχων.

Ορισμένους από αυτούς, που παραθέτουμε πιο κάτω, κατέδειξαν ποιο μπορεί να είναι το μέλλον των «πρασίνων.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, υπήρξε ένταση, ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και την εκπρόσωπο του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μαρία Λομβάρδου.

Βαρδινογιάννης:

«Θέλω να ρωτήσω εκτός υπηρεσίας την κ. Λομβάρδου με ποιο σκεπτικό αποκάλεσε όλο το συμβούλιο σε ανακοίνωση παλαιμάχων “μπακάλικο”, δεν έχω πρόβλημα προσωπικά να μου επιτίθεται, αλλα στιγμάτισε όλα τα μέλη του Δ.Σ.».

Λομβάρδου:

«Και εσείς βάλατε τους παλαιμάχους να μας απαντήσουν».

Βαρδινογιάννης:

«Εντάξει, η απάντηση σας με καλύπτει. Τα λέει όλα».

Η συζήτηση ξεκίνησε με κουβέντα για τα ποσοστά, με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να παίρνει πρώτος το λόγο.

Βαρδινογιάννης: «Εγώ άφησα χώρο σε νέα πρόσωπα, δεν είχα καμία ανάμειξη στην καθημερινή διοίκηση και μάλιστα δεχόμασταν πόλεμο κάθε φορά που μιλούσαμε. Διοικητική και Επικοινωνιακή Χούντα που κανένας μέτοχος δεν μπορούσε να μιλήσει. Ηθικά ούτε νομικά δεν έχω καμία υποχρέωση. Με δημαγωγίες και ρητορείες όμως δεν λύνεται το πρόβλημα. Η προσωπική απαλλαγή από τις ευθύνες ή η μετακύλιση τους σε τρίτους είναι η εύκολη επιλογή. Γνώμονας και οδηγός θα πρέπει να είναι μόνο μια ρεαλιστική, βιώσιμη και τεκμηριωμένη λύση που διαχρονικά θα εξυπηρετεί τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλω να πουληθεί κάποιος πρωτοκλασάτος παίκτης και είναι απόλυτα φυσιολογική η ανησυχία του κόσμου, όμως πρέπει να υπάρχει αντιπρόταση. Καλό είναι να κάνουμε κριτική αλλά όποιος κάνει μία τοποθέτηση πρέπει να προτείνει και την εναλλακτική λύση. Η πολυμετοχικότητα απέτυχε εξαιτίας συγκεκριμένου μετόχου που δεν συμμετείχε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις αλλά δια του τύπου έκανε δηλώσεις».

Θ.Γιαννακόπουλος: «Αυτός που πληρώνει πρέπει να αποφασίζει. Να διαλύσουμε την πολυμετοχικότητα, να αναλάβει ένας τον Παναθηναικό! Δεν δουλεύει η πολυμετοχικότητα. Θα πρέπει ένας να βγει μπροστά. Ο Νίκος (σ.σ. Πατέρας) έκανε λάθος που δεν μας ενημέρωνε, για τον Τεν Κάτε μάθαμε από το ραδιόφωνο. Μπορώ να σας πω και εξ ονόματος του Παύλου ότι θα στηρίξουμε με το ποσοστό μας το σύλλογο».

Βαρδινογιάννης: «Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη λύση – είναι σίγουρο ότι χρειάζονται σκληρές αποφάσεις και δεν μπορούμε να μεταθέτουμε άλλο το πρόβλημα. Είναι δεδομένη η κρίση. Πρέπει και να μπουν κάποια χρήματα και να γίνουν περικοπές και να καταλάβει ο κόσμος την κατάσταση και να σταθεί δίπλα στην ομάδα, να αγοράσει διαρκείας και να στηρίξει. Και επειδή θα ακουστούν πολλές «λύσεις» και ακούω για λαϊκή βάση – όσα λεφτά και να βάλει ο κόσμος, δεν θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο έλλειμμα- δεν μπορούμε να μεταθέτουμε το πρόβλημα μας. Είναι κουκιά μετρημένα- πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις».

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του Δ.Σ. ο Δημήτρης Γόντικας ζήτησε από τα μέλη να εγκρίνουν την αύξηση του Μ.Κ. κατά 15 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει φυσικά και περικοπές, με τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη να αναφέρει: «Ζητώ να εξαιρεθούν από το “ναι” του σώματος οι πωλήσεις και οι εκποιήσεις ποδοσφαιριστών Αλλιώς, να ψηφίσουμε ονομαστικά ποιος λέει “ναι” και ποιος “όχι”» .(σ.σ. Από τη διαδικασία είχε αποχωρήσει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος).

Λομβάρδου: “Ναι στην αύξηση, όχι στην εκποίηση ποδοσφαιριστών”.

Δομάζος: “Ναι στην αύξηση, όχι στην εκποίηση ποδοσφαιριστών”.

Μαυροκουκουλάκης: “Ναι στην αύξηση, όχι στην εκποίηση ποδοσφαιριστών”.

Σαμαράς: “Ναι σε όλα”.

Μήτσου: “Ναι σε όλα”.

Βαρδινογιάννης: “Λευκό”.

Νίκος Γ. Βαρδινογιάννης: “Λευκό”.

Ο Λεωνίδας Πολέμης παρενέβη και φώναξε: “Ποιος θα διαχειριστεί τα χρήματα;”

Ο Τζόνι Βεκρής είπε χαμηλόφωνα κάτι στον Δημήτρη Γόντικα που με τη σειρά του τόνισε: “Αυτό δεν οδηγεί πουθενά, πρέπει να το σταματήσουμε. Εχει κανείς να αντιπροτείνει κάτι; να λέμε όχι, αλλά αφού δεν προτείνουμε κάτι άλλο, ποιο το νόημα;".

Μαυροκουκουλάκης: “Κύριε Βεκρή συστήνατε στον κ. Γόντικα να διακόψει τη διαδικασία;”

Βεκρής: “Ναι”.

Μαυροκουκουλάκης: “Εάν άπαντες έλεγαν “ναι σε όλα” θα ζητούσατε να συνεχιστεί”.

Βεκρής: “Ναι”.

Βαρδινογιάννης: “Στην αρχή της διαδικασίας μέμφηκα ην κ. Λομβάρδου, αλλά τελικά φαίνεται ότι είχε δίκιο. Εδώ λειτουργούμε ως μπακάλικο! Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά...”.

Γόντικας: “Υπάρχει και το θέμα της τεχνικής επιτροπής που έθεσε στο προηγούμενο Δ.Σ. ο κ. Μαυροκουκουλάκης να συζητήσουμε”.

Μαυροκουκουλάκης: “Ναι είχα πει ότι είναι φυσιολογικό από τη στιγμή που έχουμε τον Δομάζο και τον Αντωνιάδη να τους εκμεταλλευτούμε...”.

Δομάζος-Αντωνιάδης: “Ετσι όπως είναι τα πράγματα δεν υπάρχει νόημα. Αστο Μάνο. Εδώ βλέπεις τι γίνεται, με τις τεχνικές επιτροπές θα ασχοληθούμε;".

Ο Αντώνης Αντωνιάδης, κάποια στιγμή, ζήτησε από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, να διαβάσει επιστολή, την οποία ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είχε στείλει στον Νικόλα Πατέρα, κάτι που αρνήθηκε να κάνει.

Αντωνιάδης:

«Υπάρχει και μία επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη, προς τον Πατέρα. Να τη διαβάσουμε στα μέλη του Δ.Σ. Γιάννη έχεις στείλει μία επιστολή που ουσιαστικά αναγνωρίζεις το έργο του, διάβασέ τη».

Βαρδινογιάννης:

«Δεν θέλω να το κάνω. Είναι κάτι προσωπικό. Είναι μια προσωπική επιστολή».


Αντωνιάδης:

«Αν έχετε πρόβλημα, δώστε την σε εμένα να την διαβάσω ενώπιον όλων».


Βαρδινογιάννης:

«Ανέφερα σε γενικές γραμμές αυτά που σας είπα για τον Νίκο (σ.σ. Πατέρα). Δεν είναι αυτό το θέμα μας».

Όταν ήρθε η ώρα, ο Δημήτρης Γόντικας να παρουσιάσει τα δύο πλάνα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ο Αντώνης Αντωνιάδης, αντέδρασε, λέγοντας:

«Δεν είναι δυνατόν να πουλήσουμε πρωτοκλασάτους παίκτες. Έχουμε τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πως θα περάσουμε στους ομίλους».

Ο παλαίμαχος άσος του τριφυλλιού, επέμεινε στο θέμα που τέθηκε περί πώλησης πρωτοκλασσάτων ποδοσφαιριστών, λέγοντας στον Γόντικα:

«Μιλάμε για τον Σισέ, τον Λέτο και τον Νίνη. Θα είναι έγκλημα αν τους πουλήσουμε», με τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο να του απαντάει: «Αν δεν βγαίνουμε οικονομικά αυτό είναι μονόδρομος»!

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, σε μία από τις θέσεις που ανέπτυξε, τόνισε: 

«Η πολυμετοχικότητα πέθανε. Δεν υπάρχει μέλλον έτσι. Πρέπει να βρεθεί ένας να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Ο Νίκος (σ.σ Πατέρας) έκανε λάθος γιατί δεν μας ενημέρωνε για σημαντικά ζητήματα».

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, σε κάποια από τις τοποθετήσεις, άφησε αιχμές σχετικά με τον τρόπο διοίκησης που ασκήθηκε, το προηγούμενο διάστημα της πολυμετοχικότητας:

«Δεν είχα καμία ανάμιξη στην καθημερινή διοίκηση και συν τοις άλλοις, όποτε μιλούσαμε, δεχόμασταν πόλεμο. Υπήρχε διοικητική και επικοινωνιακή χούντα, που κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει».

Στο τέλος της διαδικασίας, αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ και ορίστηκε ως χρονικό όριο από τον κ.Γόντικα, γιατί η διαδικασία κρατάει έως και τρεις μήνες. Αρχικά τόνισε να μπουν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό έως τις 30 Απριλίου και κατόπιν έως τις 6 Μαΐου, "για να ξέρουμε τι χρήματα θα μαζέψουμε και να πορευτούμε ανάλογα".
Εκεί ο Τζίγγερ επεσήμανε πως "υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που θα καλυφθεί να μην ξεπερνά το 50%. Στην τελευταία ΑΜΚ η συμμετοχή μας στο ποσό που τελικά συγκεντρώθηκε ανήλθε στο 55% και όχι στο 30% όπως είχαμε δηλώσει. Συγκεκριμένα καταβάλλαμε τα 4,955 από τα 9,060 εκατομμύρια ευρώ που τελικά συγκεντρώθηκαν".

Γόντικας: "Γνωρίζουν οι εκπρόσωποι να μας πουν ποιοι θα συμμετάσχουν στην αύξηση";

Πολέμης: “Εγώ θα συμμετάσχω με το ποσοστό μου, οι κ.κ. Ξυλάς και Νίκας όχι”.

Δάβαρης: "Και εγώ κανονικά με το ποσοστό μου"

Θ.Γιαννακόπουλος: "Και εμείς κανονικά"

Δομάζος: “Ο κ. Ζολώτας δεν θα συμμετάσχει”.

Αντωνιάδης: “Ο κ. Πατέρας θα συμμετάσχει με το ποσοσό του”.

Μαυροκουκουλάκης: “Ο κ. Βγενόπουλος δεν με έχει εξουσιοδοτήσει, αλλά έχει επισημάνει ότι θα συμμετάσχει με το ποσοστό του”.



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved