Ζήσε Μάη μου!..

Ζήσε Μάη μου!..

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ μέχρι τις 6 Μαϊου αποφασίστηκε στο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν φτάνει και για αυτό το λόγο αποφασίστηκε να μειωθούν οι οικονομικές ανάγκες της ομάδας με περικοπές, πωλήσεις και αποδεσμεύσεις παικτών.

Ερωτηματικό αποτελεί το κατά πόσο θα καλυφθεί η ΑΜΚ, αφού είναι άγνωστο ακόμα ποιοι μέτοχοι και με τι ποσοστό θα πάρουν μέρος σε αυτήν. Μάλιστα, δόθηκε και προθεσμία μέχρι τις 6 Μαϊου. Απίθανο είναι να καλυφθεί στο 100%, ενώ οι απαισιόδοξες προβλέψεις των ανθρώπων της ΠΑΕ μιλούν για κάλυψή της περίπου στο 50%. Για αυτό το λόγο, τόσο ο Δημήτρης Γόντικας όσο και ο Αδαμάντιος Πολέμης τόνισαν την ανάγκη να γίνουν περικοπές στο ποδοσφαιρικό τμήμα και να υπάρξουν πωλήσεις και αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών.

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας, τόνισε κατά την έξοδό του: «Το ΔΣ αποφάσισε ΑΜΚ κατά 15 εκατ. ευρώ. Αυτό βέβαια δεν μας λύνει το πρόβλημα, γιατί το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι αρκετά σοβαρότερο και θα απαιτήσει και κινήσεις που θα τις δούμε σύντομα στο μέλλον. Υπάρχει μια πολύ σύντομη προθεσμία, γύρω στις αρχές Μαϊου και μετά από αυτή τη προθεσμία, θα γίνει νέο ΔΣ για τα περαιτέρω μέτρα.

Συζητήθηκαν θέματα οικονομικής υφής. Αφού πρώτα δούμε σε τι κατάσταση είμαστε μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τι κάλυψη θα έχουμε, τότε θα αποφασίσουμε και για τις περαιτέρω ενέργειες. Το βέβαιο είναι ότι στο μέλλον θα χρειαστούν και άλλες σημαντικέ ενέργειες. Το αν θα μπουν χρήματα θα το ξέρουμε σε περίπου 2,5 εβδομάδες.

Θεωρώ ότι υπάρχει πρόθεση από τους μετόχους να μπουν στην αύξηση. Σε περίπου 2,5 εβδομάδες θα έχουμε σοβαρές ενδείξεις για τις προθέσεις των μετόχων. Τα 15 εκατ. ευρώ δεν επαρκούν για να μας λύσει το πρόβλημα. Θα πρέπει να δούμε τι περαιτέρω ενέργειες θα πρέπει να κάνουμε».

Από την πλευρά του ο Αδαμάντιος Πολέμης, τόνισε: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από την πρόοδο ούτε αυτή τη φορά. Αποφασίστηκαν τα 15 εκατ., τα οποία νομίζω ότι με μια σωστή διαχείριση να βγάλουμε την επόμενη χρονιά. Αλλά το θέμα είναι πόσα λεφτά θα μπουν στο ταμείο και όχι το τι αποφάσισε το ΔΣ. Θα προτιμούσα να δω 30 εκατ για να είμαι σίγουρος ότι θα μπουν τα 15. Γιατί αν από τα 15 μπουν τα μισά, θα έχουμε πρόβλημα.

Δεσμεύσεις δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν ενδείξεις για το ποιοι θα βάλουν χρήματα και ποιοι όχι. Πιστεύω ότι θα μαζευτούν τα μισά λεφτά και από εκεί και πέρα, αν υπάρξουν περισσότερα δεν μπορώ να το γνωρίζω. Απλώς δεν είμαι ευχαριστημένος, γιατί δεν φτάνουν αυτά τα χρήματα για να κάνουμε σωστή διαχείριση. Δεν είναι σωστό κάθε λίγο και λιγάκι να ζητάς λεφτά από τους μετόχους.

Νομίζω ότι αυτά τα χρήματα δεν θα φτάσουν. Θα πρέπει να συμπληρωθούν αυτά τα χρήματα εκ των έσω. Εγώ επέμενα ότι έπρεπε να μπει ένα όριο για το πότε θα μπουν τα χρήματα. Πρότεινα να είναι στα τέλη Απριλίου, αλλά αποφασίστηκε μέχρι τις 6 Μαϊου. Θα τα μετρήσουμε να δούμε πόσα είναι και αμέσως μετά θα δούμε τι θα γίνει.  Εγώ πάντως δεν είμαι ευχαριστημένος.

Θα πρέπει να κάνουμε μια καλύτερη διαχείριση. Αυτό είναι κάτι γνωστό. Δεν συζητήθηκε κανένα όνομα παίκτη. Απλώς είναι εύλογο ότι θα πρέπει να γίνουν πωλήσεις και αποδεσμεύσεις για να μειώσουμε το έλλειμμα και να νοικοκυρευτεί το ρόστερ. Το πρώτο είναι να μην έχει οικονομικό πρόβλημα ο Παναθηναϊκός και δυστυχώς ασχολούμαστε με τα οικονομικά και όχι με τα ποδοσφαιρικά.

Πρέπει να πάμε λίγο πίσω και να δούμε τι έγινε την τελευταία 2ετία, γιατί ξοδεύτηκαν χρήματα, επειδή υπήρχαν. Έχουμε κληρονομήσει ένα πολύ ακριβό ρόστερ, που δεν πήγε καλά φέτος στο πρωτάθλημα, αλλά με το οποίο πρέπει να ζήσουμε. Πρέπει να αντεπεξέλθουμε με τα συμβόλαια που έχουμε. Του χρόνου που λήγουν τα περισσότερα συμβόλαια, τότε θα πρέπει να κάνουμε σωστότερη διαχείριση και αναδιάρθρωση του ρόστερ. Θα πρέπει να έχουμε ένα ρόστερ που μπορούμε να το αντέχουμε οικονομικά και αγωνιστικά να είναι εξίσου καλό ή καλύτερο. Το μπάτζετ πρέπει να μειωθεί. Δεν υπάρχει η διάθεση που υπήρχε παλαιότερα».

Νωρίτερα, Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε εμφανιστεί προβληματισμένος και είχε υποστηρίξει ότι το μέλλον του Παναθηναϊκού αναμένεται ζοφερό. Χωρίς να κάνει δηλώσεις, όπως άλλωστε συνηθίζει, είχε αποχωρήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved