Κοντονής: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη»

Κοντονής: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη»

Ο υφυπουργός αθλητισμού στις δηλώσεις του ανακοίνωσε αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών το Σαββατοκύριακο κι έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στο θέμα πάταξης της βίας.

«Στόχος μας να ξέρει ο κάθε γονιός ότι το παιδί του που πάει στο γήπεδο θα γυρίσει στο σπίτι και δεν θα πάει στο νοσοκομείο», είπε μεταξύ άλλων με γλαφυρό τρόπο ο Σταύρος Κοντονής μετά την τελευταία συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους Σούπερ Λίγκας, ΕΠΟ και Football League. Ο υφυπουργός αθλητισμού ξεκαθάρισε πως η 27η αγωνιστική θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, πιθανότατα θα γίνει το ίδιο και με την 28η εκτός αν υπάρξει… θεαματική βελτίωση από πλευράς ομάδων σε όλα τα γήπεδα, ενώ επεσήμανε πως το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει αν και εφόσον τηρηθούν οι όροι που θέτει η πολιτεία προς τις διοργανώτριες αρχές.

Ο κ. Κοντονής μίλησε για αρκετά αυστηρές ποινές και διακοπή αγώνων με το παραμικρό επεισόδιο, κάτι που θα επιφέρει τεράστιες ομάδες στις ομάδες που θα έχουν την ευθύνη, ενώ υπογράμμισε πολλές φορές ότι υπάρχει η πολιτική βούληση από την κυβέρνηση να παταχθεί οριστικά η βία, αλλά και η φοροδιαφυγή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ακόμη, ο υφυπουργός μίλησε και για τη συνάντηση που είχε με τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου, όπως και για αυτή με τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο, αλλά και για αυτή που θα έχει με τον Μισέλ Πλατινί, ενώ τέλος αναφέρθηκε και στις δράσεις που σχεδιάζει για τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τετάρτη (11/03).

«Είχαμε σήμερα μια μακρά συζήτηση με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών. Είμαι σε θέση να σας πω πως από αύριο υπάρχει ένας οδικός χάρτης συμφωνήσει για την αντιμετώπιση και την πάταξη της βίας. Ελπίζω να τηρηθεί σημείο προς σημείο. Τέθηκε το ζήτημα τι θα γίνει και ποια θα είναι η απόφαση για την αγωνιστική δραστηριότητα την Κυριακή. Η κυβέρνηση αποφάσισε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα, με όλους τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών κι αυτή την απόφαση θα την επανεξετάσουμε για μεθεπόμενη Κυριακή», ήταν τα πρώτα λόγια του Σταύρου Κοντονή.

Στη συνέχεια, σχολίασε: «Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει μέτρα για την πάταξη της βίας, τα οποία θα ληφθούν άλλα από αύριο και άλλα – επειδή χρειάζεται κι αλλαγή στον πειθαρχικό κώδικα – από τη νέα χρονιά. Τα άμεσα μέτρα που συμφωνήσαμε θα είναι σε πάμπολλες περιπτώσεις η άμεση διακοπή όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων σε περίπτωση που σημειωθούν βιαιότητες στα γήπεδα, τα χρηματικά πρόστιμα που επιβάλλονται και αφαίρεση των βαθμών. Για τα δυο τελευταία θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα των διοργανωτριών».

Για τα μέτρα που λήφθηκαν, είπε: «Για τη νέα χρονιά, θα είναι σε κάθε περίπτωση το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η παρακολούθησε κι ο έλεγχος των αγωνιστικών χώρων. Ένα μέτρο που θα συμβάλει στην πάταξη της βίας και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Κανένας αγώνας δεν πρόκειται να γίνει σε γήπεδο που δεν υπάρχουν αυτά τα μέσα, με τα οποία εξοπλίζεται η πολιτεία και οι διοργανώτριες για την πάταξη της βίας και της φοροδιαφυγής. Ελπίζουμε πως αυτά τα μέτρα που αποφασίσαμε, όπως και άλλα όπως για παράδειγμα τα πανό στα γήπεδα, είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση. Ελπίζω κι εύχομαι όλοι να αντιληφθούν πως προχωράμε με σοβαρότητα, σύνεση αλλά κυρίως αποφασιστικότητα. Αυτό ελπίζω να το συνειδητοποιήσουν οι πάντες».

Για τον αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός, ξεκαθάρισε: «Θα διεξαχθεί υπό τις συνθήκες που σήμερα αποφασίσαμε. Όχι κεκλεισμένων των θυρών, είπαμε πως αυτό είναι για τη Σούπερ Λίγκα. Για τους αγώνες του κυπέλλου δεν υπάρχει κυβερνητική εντολή για οποιαδήποτε απαγόρευση. Σε αυτό τον αγώνα θα ισχύσει ότι συμφωνήσαμε απόψε. Θα περιμένετε την έκδοση οδηγίας από την ΕΠΟ που είναι η διοργανώτρια αρχή. Θα τη λάβουν και όλοι οι διαιτητές. Θα έχουμε μια σειρά επαφών για αυτό τον αγώνα, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί υπό ομαλές συνθήκες. Εύχομαι κι ελπίζω ότι έχει συμβεί ως σήμερα, να παραδειγματίσει τους πάντες. Ιδίως ο αποφασιστικός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση πορεύεται. Είναι ένα μήνυμα αυτό προς όλους».

Για το αν θεωρεί πως τα μέτρα αυτά είναι ικανά να φέρουν αποτέλεσμα, υποστήριξε: «Αυτό θα σας το πω όταν θα έχουμε μια σαφή εικόνα που θα μας δίνει τη δυνατότητα να πούμε αν αυτά τα μέτρα που έχουμε πάρει και η διαδρομή που έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, θα φέρουν τα αποτελέσματα που είναι η πάταξη της βίας. Το λέω στον ελληνικό λαό πως πρέπει να ξέρει ο κάθε πατέρας πως το παιδί του που πάει γ γήπεδο, το βράδυ θα γυρίσει σπίτι και δεν θα το βρει ούτε στο νεκροτομείο, ούτε στο νοσοκομείο, ούτε στο αυτόφωρο. Αυτός είναι στόχος της κυβέρνησης, κυρίως για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που έχουν ως διασκέδαση τα ομαδικά αθλήματα με μεγάλη λαϊκή αποδοχή».

Ενώ πρόσθεσε ότι: «Η κυβέρνηση πάντοτε συνδιαλέγεται με τους άμεσα εμπλεκόμενους. Εμείς θα δούμε τι έχει γίνει, τι έχει εφαρμοστεί και θα ζητήσουμε τη γνώμη τους. ευχόμαστε όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί, σε κάθε όμως περίπτωσης ο ορίζοντάς μας είναι ορίζοντας για δυο Κυριακές».

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από τη συνάντηση με τους φορείς, απάντησε: «Εγώ δεν θέλω να κρίνω ανθρώπους. Κρίνω τη συνολική στάση των διοργανωτριών αρχών σε όλα τα πρωταθλήματα. Αυτό αξιολογεί η κυβέρνηση, αυτό είναι το σημαντικό. Εμείς πιστεύουμε πως οι άνθρωποι αλλάζουν, αρκεί να υπάρχει το πεδίο που θα τους επιτρέψει να λειτουργήσουν με τρόπο εποικοδομητικό και προς το συμφέρον της κοινωνίας και των πολλών».

Για τη συνάντησή του με τον Μισέλ Πλατινί, υποστήριξε: «Θα συναντηθούμε τη Δευτέρα με τον κ. Πλατινί. Θα θέσει η κυβέρνηση το σχέδιό της στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, θα ακούσουμε τη γνώμη τους, θα έχουμε διάλογο και θα ζητήσουμε και τη βοήθειά τους όπου χρειάζεται».

Για το θέμα του ιδιώνυμου, επεσήμανε: «Θέλω να τονίσω κάτι προς όλες τις κατευθύνσεις. Το ιδιώνυμο, ισχύει. Είναι το άρθρο 41 ΣΤ, του νόμου που διέπει όλες τις αθλητικές δραστηριότητες. Απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που δημόσια τοποθετούνται και λένε να επανέλθει το ιδιώνυμο, από τη στιγμή που ήδη ισχύει».

Τέλος, για τη συνάντηση με Μαρινάκη και Αλαφούζο, είπε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση που και οι ίδιοι έτσι την χαρακτηρίζουν νομίζω».



Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved