Μποροβήλος: «Ομοψυχία για το καλό του ποδοσφαίρου»

Μποροβήλος: «Ομοψυχία για το καλό του ποδοσφαίρου»

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας στάθηκε στο γεγονός ότι το ΔΣ πήρε ομόφωνες αποφάσεις σε ήρεμο κλίμα, άνευ αντιπαραθέσεων, λέγοντας πως η διοργανώτρια αρχή είναι έτοιμη να ζητήσει επανέναρξη των αγώνων από τον Σταύρο Κοντονή.

Μια σειρά από μέτρα, τα οποία θα παρθούν είτε άμεσα είτε σε βάθος χρόνου, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος. Ο εκπρόσωπος του Αστέρα Τρίπολης και πρόεδρος του ΔΣ της Λίγκας, υποστήριξε πως όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα, αναφέροντας επιγραμματικά αυτά που θα προτείνει η Λίγκα στον υφυπουργό αθλητισμού. Τα κυριότερα σημεία έχουν να κάνουν με την αυστηροποίηση των ποινών για τις ομάδες, την τήρηση του πειθαρχικού κώδικα της UEFA και για το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και τα όσα ζήτησε ο κ. Κοντονής για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες στα γήπεδα, αλλά και τις λέσχες των οπαδών.

«Όπως ξέρετε υπήρξαν τα γνωστά προβλήματα που οδήγησαν στη διακοπή του πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική. Σήμερα υπήρξε πραγματικά μια πάρα πολύ καλή συνεδρίαση, με πολύ καλό πνεύμα στο συμβούλιο. Αυτό που θέλω να σας μεταφέρω είναι πως υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις κι αυτό που θα ακούσετε αντιπροσωπεύουν ομόφωνα όλες τις ομάδες», είπε αρχικά ο Γιώργος Μποροβήλος.

Στη συνέχεια, σχολίασε: «Σε ότι αφορά τα κυρίαρχα ζητήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των καμερών στα γήπεδα, υπάρχει η βούληση να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατό. Δεν το λέμε για να αποφύγουμε κάτι ή να κερδίσουμε χρόνο, αλλά γιατί υπάρχει χρονικός ορίζοντας και συνεργασία με το υπουργείο. Είμαστε σε ανοικτή γραμμή καθημερινά, πρέπει να παρθεί το μέτρο και κανένα γήπεδο της Σούπερ Λίγκα να μην είναι χωρίς αυτά τη νέα χρονιά».

Για το πειθαρχικό δίκαιο, τόνισε: «Ομόφωνα αποφασίσουμε να εναρμονίσουμε τον πειθαρχικό μας κώδικα με αυτόν της UEFA. Είναι μια συνταγή που έχει πετύχει και προσαρμοσμένη στα στάνταρ της ελληνικής πραγματικότητας θεωρούμε πως θα φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Επίσης, θα ζητήσουμε να δοθεί αυστηρή εντολή στους διαιτητές. Όταν υπάρχουν φωτοβολίες ευθείας βολής, αντικείμενα που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα όσων είναι εντός γηπέδου ή υπάρχει εισβολή στο γήπεδο, να γίνεται άμεση διακοπή και στη συνέχεια να υπάρχουν πάρα πολύ σημαντικές κυρώσεις».

Ο κ. Μποροβήλος είπε ακόμα: «Αποφασίσαμε επίσης, να υπάρξει καθολική απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών για όλους τους εκτός έδρας αγώνες που θα δώσουν φέτος οι ομάδες. Σε ό,τι αφορά τις λέσχες, θα γίνει μια αναγνώριση με νομοθετική ρύθμιση, σαν σωματεία που θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Θα αναγνωρίζονται βέβαια από τις ΠΑΕ, για να έχουν μια ευθύνη ενώ θα παίρνουν εισιτήρια αυστηρώς ονομαστικά. Θα πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι και που στο γήπεδο, για να γνωρίζουμε και το τι κάνει».

Ακολούθως, υπογράμμισε: «Θα ζητήσουμε μέσω νόμου περισσότερες εξουσίες για τα σεκιούριτι, όπως και μεγαλύτερο έλεγχο κατά την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα. Από εκεί εισέρχονται αντικείμενα που φέρνουν τεράστια προβλήματα στη διεξαγωγή ενός αγώνα. Επίσης, θα πρέπει να γίνει επαναφορά του ιδιώνυμου, για να υπάρχει τιμωρία φυσικών προσώπων. Εμείς κινηθήκαμε στη λογική ότι πρέπει να αυστηροποιηθούν οι κανόνες για τη βία, αλλά μην μένουν ατιμώρητα τα φυσικά πρόσωπα διότι υπάρχει το φαινόμενο του μιμισμού. Όταν υπάρξουν συνέπειες για φυσικά πρόσωπα, θα σταματήσουν να κάνουν αυτά τα πράγματα στα γήπεδα».

Για το τι θα συζητηθεί με τον κ. Κοντονή, απάντησε: «Δεν θα ζητήσουμε καμία έκπτωση στις ποινές, θέλουμε να βελτιώσουμε τον νόμο για να μην δημιουργούνται προβλήματα στις ομάδες. Θα ζητήσουμε από τον υπουργό να αρχίσει το πρωτάθλημα. Έχουμε ταύτιση απόψεων και κοινό στόχο, θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα πρέπει να δούμε τα πολλά θετικά που τα έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο. αυτό που πρέπει να κρατήσετε είναι η ομοψυχία που υπήρχε σήμερα στο συμβούλιο για να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο, ένα ποδόσφαιρο τέτοιο κανείς δεν το θέλει».

Για το αν η Λίγκα έκανε όσα ζήτησε ο υφυπουργός, ανέφερε: «Υπάρχει η δέσμευση για τις κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ζητάμε πρώτοι να διακόπτονται παιχνίδια, η μη μετακίνηση οπαδών για να εκτονωθεί η κατάσταση, ο τρόπος που θα λειτουργούν οι λέσχες. Με ένα πάτημα κουμπιού δεν διορθώνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, θέλει πολύ δουλειά και να πάμε βήμα-βήμα. Το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η κατεύθυνση, αυτή η συλλογιστική και το γεγονός ότι όλοι κατάλαβαν πως πρέπει να κάνουμε για το ποδόσφαιρο, είναι το θετικό. Ήταν παρόντες όλοι που θέλουν να δουν τις ομάδες τους στην Ευρώπη, να δουν πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, και αυτό είναι το ζητούμενο. Να το φτιάξουμε από εδώ».

Για τη διαιτησία, ανέφερε: «Θα έχω επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να δοθούν οδηγίες στην ΚΕΔ έτσι ώστε να είναι αμείλικτοι και να γίνει αυτό που σας προανέφερα».

Τέλος, για την κόντρα που υπήρξε μεταξύ Μαρινάκη-Αλαφούζου στο προηγούμενο ΔΣ, ανέφερε: «Αυτό που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας είναι πως οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων, έδειξαν χαρακτήρα. Το συμβούλιο ήταν πολύ καλό, υπήρξε ομοψυχία και βούληση από όλους τους παριστάμενους να βελτιώσουμε τα σοβαρά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και σιγά-σιγά να τα λύσουμε».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved