Μιλιάζες: «Ο Λεβαδειακός δεν θα κινδυνεύσει»

Μιλιάζες: «Ο Λεβαδειακός δεν θα κινδυνεύσει»

Αισιόδοξος για την προσπάθεια των Βοιωτών να εξασφαλίσουν την παραμονή τους εμφανίζεται ο Πορτογάλος αμυντικός

Πεπεισμένος πως ο Λεβαδειακός δεν θα έχει πρόβλημα με την εξασφάλιση της παραμονής του στη Super League δηλώνει ο Κάρλος Μιλιάζες. Ο Πορτογάλος αμυντικός των Βοιωτών επεσήμανε πως η ομάδα θα πάρει… μπρος μετά την πρώτη νίκη, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει τόσο για την θητεία του στον ΟΦΗ όσο και για την ΑΕΚ χαρακτηρίζοντάς την «κοιμώμενο γίγαντα».

Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ»:

Γιατί επέλεξες να πας στον Λεβαδειακό ενώ ήξερες οτι υπήρχε ενδιαφέρον κι από άλλες ομάδες; «Είναι εύκολο να πάρεις μια τέτοια απόφαση όταν ξέρεις ότι σε μια ομάδα σε θέλουν όλοι, προπονητής, τεχνικό επιτελείο, πρόεδρος. Έχει σημασία να νιώθεις αποδεκτός από όλους και να ξέρεις ότι δεν είσαι επιλογή μόνο ενός ανθρώπου. Άλλωστε, νιώθω ασφάλεια στον Λεβαδειακό».

Έπαιξε ρόλο η παρουσία των Στάθη και Τριποτσέρη, με τους οποίους ήσουν συμπαίκτης και στον ΟΦΗ; «Ασφαλώς. Ήταν πιο εύκολη η προσαρμογή και νιώθω πιο άνετα στην ομάδα. Αν και όλοι οι νέοι μου συμπαίκτες με έκαναν αμέσως να νιώσω ευπρόσδεκτος».

Τι θεωρείς ότι πρέπει να αλλάξει ο Λεβαδειακός ώστε να ανακάμψει; «Ο Λεβαδειακός δεν έχει κακή ομάδα. Σε πολλά ματς σταθήκαμε άτυχοι, χωρίς να σημαίνει ότι φταίει μόνο αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε σωστά τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, με αποτέλεσμα να μην κερδίζουμε. Είμαι σίγουρος πως αν έρθει η πρώτη νίκη, θα... πάρουμε μπρος».

Τι βαθμολογική συγκομιδή πιστεύεις ότι χρειάζεται για να μην κινδυνέψετε; «Καταρχάς δεν πιστεύω ότι ο Λεβαδειακός θα κινδυνεύσει. Μπορεί όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν να είναι “τελικοί”, αλλά σε κάθε αγώνα ξεχωριστά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ώστε να αποφύγουμε τις... περιπέτειες».

Πρόλαβες να συνεργαστείς με τον Σάββα Παντελίδη και τώρα είσαι υπό τις οδηγίες του Άκη Μάντζιου. Έχουν ομοιότητες οι δυο προπονητές; «Δεν θα το έλεγα. Αμφότεροι έχουν τη φιλοσοφία και τον τρόπο τους, κρατάω διαφορετικά πράγματα από τον καθένα. Τους εκτιμώ εξίσου και τους δύο».

Για το τελευταίο παιχνίδι με τον, στο οποίο πέτυχε και τρία γκολ, ανέφερε: «Δεν ήταν οριστικό ότι θα ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αλλά κατά βάθος το ήξερα. Γι’ αυτό και τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Ουσιαστικά ήταν ένα ρίσκο για μένα αυτός ο αγώνας, καθώς δεν ήξερα με ποια εντύπωση θα φύγω. Η χαρά για τα τρία γκολ ήταν απερίγραπτη, αλλά στο τέλος, τα συναισθήματα ήταν περίεργα. Όλη η αγάπη του κόσμου, ο οποίος θεωρώ ότι είναι η μεγάλη δύναμη του ΟΦΗ, με έκανε να χαίρομαι και να στεναχωριέμαι ταυτόχρονα, που φεύγω. Ουσιαστικά, οι οπαδοί της ομάδας και η αγάπη τους προς εμένα ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που αποφάσισα να μείνω και τη δεύτερη χρονιά, παρόλα τα προβλήματα».

Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και ο ΟΦΗ έχει αυτή την πτωτική πορεία από πέρυσι; «Δεν μπορώ να σου πω κάτι συγκεκριμένο. Αλλά πιστεύω ότι δεν είναι σωστή κίνηση να μην κρατήσεις τον προπονητή (σ.σ. Ρικάρντο Σα Πίντο) που “έφτιαξε” αυτή την ομάδα, που την έφτασε μέχρι εκεί που την έφτασε. Γνώμη μου είναι ότι η διοίκηση έπρεπε να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει».

Ποια είναι η πιο έντονη στιγμή που θυμάσαι από τα χρόνια σου στον ΟΦΗ; «Σίγουρα είναι το τελευταίο παιχνίδι, τα τρία γκολ, αλλά και ο περυσινός αγώνας με την Ξάνθη που κερδίσαμε 3-2. Ήταν πολύ έντονο. Οι αντίπαλοι ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη για να εξασφαλίσουν την παραμονή και όλοι πίστευαν και έλεγαν ότι θα το... δώσουμε το ματς. Έτσι, κλείσαμε πολλά στόματα».

Για τη συνεργασία του με τον Γκατούζο, τόνισε: «Δεν είναι μόνο ένας, από όλους κάτι κρατάω. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα θετικά. Όλοι με τον τρόπο τους με επηρέασαν, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Με βοήθησαν να κάνω τις σωστές επιλογές και να διαμορφωθώ σε αυτό που είμαι σήμερα».

Για την ΑΕΚ δήλωσε: «Ήταν σωστή η επιλογή για την ΑΕΚ να πέσει στην τρίτη κατηγορία. Είναι πολύ υγιές αυτό που έκανε, ώστε να επανέλθει ακόμα πιο δυνατή, εκεί που της αξίζει. Ήταν ένας “κοιμώμενος γίγαντας” που πλέον έχει ξυπνήσει για τα καλά. Η επάνοδός της στη Super League θα βοηθήσει οπωσδήποτε το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό”. Όσο για τον συμπατριώτη του, Μπαρμπόσα, επεσήμανε πως αν μείνει, σίγουρα θα βοηθήσει την Ένωση και του χρόνου για να έχει την πορεία που της αξίζει».

Πόσο πιστεύεις οτι βοηθάει η διακοπή του πρωταθλήματος; «Καθόλου. Ο κόσμος θέλει να πηγαίνει στο γήπεδο, να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα, να βλέπει ποδόσφαιρο. Όμως, έχουν και οι φίλαθλοι ευθύνη. Δεν μπορούν να σκεφτούν ότι όλα αυτά τα επεισόδια βλάπτουν την ομάδα τους και πως έχουν κι εκείνοι ευθύνη να την προστατέψουν».

Θα το σκεφτόσουν να μείνεις μόνιμα στην Ελλάδα; «Μα, ουσιαστικά, αυτό έχω αποφασίσει. Είχα προτάσεις και από ομάδες του εξωτερικού, ακόμα και από την πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας, αλλά επέλεξα την Ελλάδα και τον Λεβαδειακό. Άλλωστε, η οικογένειά μου μένει ακόμα στην Κρήτη, το οποίο είναι ένα μέρος που θα μπορούσα να μείνω».



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved