Ματζουράκης: «Θέμα χημείας»

Ματζουράκης: «Θέμα χημείας»

Ο Γιάννης Ματζουράκης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Ντνίπρο

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράκης στη συχνότητα του NovaSport Fm 94,6:

-Το τι έφταιξε στο πρώτο παιχνίδι:

«Μπορεί να είναι οι παίκτες περίπου ίδιοι, αλλά η… αγωγή διαφέρει. Θεωρώ ότι μπαίνοντας σε αυτή την κλήρωση όλοι πίστευαν πως ο Ολυμπιακός είχε προοπτικές. Νομίζω πως στην Ουκρανία ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε άσχημα και δικαιούταν κάτι περισσότερο από αυτό που πήρε ως συνολική παρουσία. Είχε και την ατυχία, αλλά μια ομάδα που πάει εκεί, πρέπει να είναι έτοιμη για όλα. Θεωρώ πως στον πρώτο αγώνα είχε πολύ καλή και προσεκτική οργάνωση. Ο Ολυμπιακός είχε πιο δεμένη χημεία, όμως μέσα σε πέντε λεπτά έγιναν συνεχόμενα λάθη και το παιχνίδι ξέφυγε. Από εκεί και πέρα έγινε προσπάθεια για το γκολ που είχε ανάγκη, αυτό όμως αυτό δεν ήρθε».

-Την παρουσία του Φελίπε Σαντάνα:

«Θεωρώ τον Σαντάνα αξιόλογο και ποιοτικό παίκτη σε ατομικό επίπεδο, όμως υστερεί με τη συνολική εικόνα του μέσα στο γήπεδο. Είναι δυνατόν ένας αμυντικός να γυρίζει την πλάτη σε τέτοια φάση; (σ.σ στη φάση του 1-1 της Ντνίπρο). Γενικά το παλμάρε του δείχνει πως μπορεί να ανταποκριθεί, όμως με τις εμφανίσεις του δεν έδειξε τα προσδοκώμενα».

-Τον αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τη Ντνίπρο:

«Στο δεύτερο αγώνα ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά. Ήρθε το γρήγορο γκολ που ζητούσε, όμως έπρεπε να έχει περισσότερο υπομονή. Θα πρέπει να κάνει καταμερισμό δυνάμεων μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο προγραμματισμός ενός παιχνιδιού παίζει μεγάλο ρόλο. Ήρθε αυτό που ζητούσε, το γρήγορο γκολ. Όταν ένας αντίπαλος κλειστεί στην άμυνα, παρατηρούμε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει παίκτες που πατάνε συχνά περιοχή. Όταν στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Κασάμι παίζει πιο μπροστά από το κέντρο, δημιουργεί περισσότερες φάσεις ενώ όταν γυρίζει πιο πίσω περιορίζονται. Οι έξι με επτά τελικές φάσεις είναι λίγες για τον Ολυμπιακό».

-Τον Μήτρογλου και την επίθεση του Ολυμπιακού:

«Ένας παίκτης, όπως είναι ο Μήτρογλου, τον οποίο εκτιμώ αρκετά, κάνει πολύ λίγα πράγματα μέσα στο γήπεδο το τελευταίο διάστημα. Δεν στηρίζει την οργάνωση μιας επιθετικής προσπάθειας και πάει μόνο για την τελική προσπάθεια. Αυτό πρέπει να διορθωθεί 100% και είναι θέμα τακτικής. Ο Μήτρογλου θα πρέπει να στηρίζει μια επιθετική προσπάθεια και όχι μόνο να είναι αυτός που θα την τελειώνει. Φαίνεται ότι είναι πρόβλημα ένας Μήτρογλου που έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τις φάσεις να περιορίζεται μόνο στο να κοιτάει πως θα τις τελειώσει κι όχι και στο πως θα τα τις ξεκινήσει. Όταν παίκτες που απαρτίζουν την επιθετική τριάδα δεν κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή, τότε δεν μπορείς να έχεις καλή δυνατή επιθετική δραστηριότητα και αυτό είναι θέμα χημείας».



Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved