Εργοτέλης – Ατρόμητος 1-2

Εργοτέλης – Ατρόμητος 1-2

Μετά από έξι μήνες οι Περιστεριώτες πανηγύρισαν «διπλό» στο πρωτάθλημα χάρη στο γκολ του Μαρσελίνιο στο 86’ που ολοκλήρωσε την ανατροπή στο «Γεντί Κουλέ» – Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς και οι δυο ομάδες

Την χαρά της εκτός έδρας νίκης γεύτηκε ξανά ύστερα από έξι μήνες ο Ατρόμητος απέναντι στον Εργοτέλη στο «Γεντί Κουλέ» του Ηρακλείου. Οι Περιστεριώτες είχαν πολύ δύσκολο έργο καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 18’ με πέναλτι κι έμειναν με 10 παίκτες αλλά βρήκαν τον τρόπο να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν τη νίκη με το γκολ του Μαρσελίνιο στο φινάλε. Με δέκα από το 77’ και οι γηπεδούχοι.

Άντεξε αν και «λαβωμένος»

Με διάθεση για ανοικτό ποδόσφαιρο ξεκίνησαν το ματς οι δυο ομάδες και μέχρι το 15΄είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν από μια ευκαιρία. Τελικά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν πρώτοι καθώς στο 18’ ο Λαζαρίδης ανέτρεψε τον Σολάρι, είδε την κόκκινη κάρτα και ο δεύτερος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι κάνοντας το 1-0. Ωστόσο, το γκολ δεν φάνηκε να επηρεάζει τόσο τους φιλοξενούμενους που συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και παρά το γεγονός πως αγωνίζονταν και με παίκτη λιγότερο έβγαιναν με αξιώσεις στην επίθεση.

Έτσι, καθώς ουσιαστικά δεν φαινόταν το αριθμητικό του μειονέκτημα στο ματς, ο Ατρόμητος ευτύχησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 31’. Ο Ναπολεόνι λοιπόν εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Κατσουράνη και νικώντας τον Σαράνοφ επιβεβαίωσε την καλή εικόνα της ομάδας του κάνοντας το 1-1. Στο ίδιο μοτίβο πέρασαν και τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους με τους Περιστεριώτες να έχουν σαφώς καλύτερη εικόνα. Μάλιστα, λίγο έλειψε να πάρουν το προβάδισμα σε διπλή ευκαιρία με τους Ναπολεόνι και Καράσκο στο 39’.

Ολική επαναφορά

Από την έναρξη του δευτέρου μέρους φάνηκε η διάθεση του Ατρόμητου να δώσει χώρο στον Εργοτέλη και να προσπαθήσει να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις. Οι παίκτες του Νιόπλια περίμεναν πίσω από τη γραμμή του κέντρου τους γηπεδούχους που ανέβαζαν ρυθμούς εντείνοντας την πίεσή τους. Ωστόσο, αν κι έφταναν εύκολα έξω από την περιοχή του Γκορμπούνοφ δυσκολεύονταν ιδιαίτερα στη να δημιουργήσουν φάσεις προτιμώντας να παίξουν με σέντρες που δεν απειλούσαν την άμυνα του Ατρόμητου.

Ο Νιόπλιας πέρασε στο 62΄τον Μαρσελίνιο θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του και ο δεύτερος έκανε αισθητή την παρουσία του 3 λεπτά αργότερα. Έτσι, χωρίς κάτι ιδιαίτερο το ματς έφτασε στο 77’ με την αριθμητική ισορροπία να αποκαθίσταται καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μπόε Καν του Εργοτέλη. Οι γηπεδούχοι όμως δεν ελάττωσαν την πίεσή τους κι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 82’ με τον Μπρούνο να σουτάρει άουτ. Αντιθέτως, ο Ατρόμητος σε μια από τις λίγες αλλά επικίνδυνες αντεπιθέσεις του, κατάφερε στο 86’ να σκοράρει με τον Κούρο να κάνει στην ασίστ και τον Μαρσελίνιο να διαμορφώνει το τελικό 2-1. Έτσι, οι Περιστεριώτες πήραν το πρώτο τους «διπλό» μετά την επικράτηση απέναντι στη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό στις 31 Αυγούστου, φτάνοντας τους 37 βαθμούς, ενώ οι Κρητικοί έμειναν στους 22 και την 15η θέση.

Κορυφαίος του αγώνα

Μπορεί να μη σκόραρε αλλά η συμβολή του στη μεγάλη, όπως εξελίχθηκε το ματς, νίκη του Ατρόμητου ήταν καθοριστική. Ο λόγος για τον Κιβρακίδη που βοήθησε τα μέγιστα ανασταλτικά όντας ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του στο «διπλό» απέναντι στον ΟΦΗ.

Εργοτέλης (Γιάννης Ματζουράκης): Σαράνοφ, Ρέντζας, Λουβιόν, Γκοργκς, Λυκογιάννης, Μπόε, Κοζορώνης (62' Μπρούνο), Ούλα, Ολαϊτάν (69' Καλέ), Γιουσούφ, Σολάρι (82' Τζίλας)

Ατρόμητος (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Κούρος, Αγκουαζί (75' Κοντοές), Φυτανίδης, Ναπολεόνι (82' Μπρίτο), Κιβρακίδης, Δημούτσος, Ούμπιδες, Λαζαρίδης, Καράσκο (62' Μαρσελίνιο)

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

Εργοτέλης – Ατρόμητος 1-2

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54eb5ef98564210109eed5b3?theme=onsports|600|700{/iframe}


Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved