Ολυμπιακός: «Νίκησε η "ζούγκλα"» (photos)

Ολυμπιακός: «Νίκησε η "ζούγκλα"» (photos)

Ως σκηνικό «ζούγκλας» περιγράφει η ΠΑΕ Ολυμπιακός το κλίμα που δημιουργήθηκε στο «Απ. Νικολαΐδης» στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα 2-1 από τους «πράσινους» στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής και οι Πειραιώτες, στην επίσημη ιστοσελίδα τους, στην περιγραφή του αγώνα, αναφέρουν πως το περιβάλλον ήταν «εχθρικό» και «το σκηνικό «ζούγκλας» που επικράτησε εντέλει, δεν επέτρεψε και… πολλά-πολλά. Η ομάδα μας δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και γνώρισε την ήττα με 2-1, δεχόμενη παράλληλα αμέτρητες φωτοβολίδες!».

Ακόμα γίνεται λόγος για δύο εγκαύματα στο χέρι του Παϊτίμ Κασάμι από φωτοβολία στο ημίχρονο, ενώ παράλληλα «κουκουλοφόροι, οι οποίοι κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτοι εντός του γηπέδου χτύπησαν τον γυμναστή του Ολυμπιακού, Χρήστο Μουρίκη, ενώ οι «ψευτοτσαμπουκάδες» πριν τη σέντρα του ματς, προς τον ίδιο τον προπονητή του Ολυμπιακού (!) οδήγησαν σε εισβολή των χούλιγκαν στο γήπεδο και τον προπηλακισμό των «ερυθρολεύκων»! Οι φωτοβολίδες που δέχθηκε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, μόνο, αρκούσαν για να γεμίσουν οπλοστάσιο…».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Νίκησε η «ζούγκλα»

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να παίξει ποδόσφαιρο στη Λεωφόρο, σε ένα ασύλληπτα εχθρικό γηπεδικό περιβάλλον, αλλά παραμένει πρώτος στη βαθμολογία.

Σε ένα παιχνίδι κατά το οποίο ο Ολυμπιακός πήγε στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» για να «καθαρίσει» την υπόθεση «τίτλος» στη Super League, το σκηνικό «ζούγκλας» που επικράτησε εντέλει, δεν επέτρεψε και… πολλά-πολλά. Η ομάδα μας δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και γνώρισε την ήττα με 2-1, δεχόμενη παράλληλα αμέτρητες φωτοβολίδες!

Σε περιβάλλον «τρομοκρατίας», οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι της αποστολής του Θρύλου δέχθηκαν (και δέχονταν, πρακτικά ασταμάτητα) μπουκάλια, κέρματα, αναπτήρες και -φυσικά- φωτοβολίδες με ασύλληπτη ταχύτητα, οι οποίες σημάδευαν απευθείας… κεφάλια! Παρόλα αυτά, το ματς διεξήχθη και το αποτέλεσμα ήταν εντέλει, η «ζούγκλα» να επικρατήσει.

PAEOlympiakos01

Το χέρι του Κασάμι υπέστη εγκαύματα σε δύο διαφορετικά σημεία, από φωτοβολίδα που δέχθηκε στην… ανάπαυλα! Κουκουλοφόροι, οι οποίοι κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτοι εντός του γηπέδου χτύπησαν τον γυμναστή του Ολυμπιακού, Χρήστο Μουρίκη, ενώ οι «ψευτοτσαμπουκάδες» πριν τη σέντρα του ματς, προς τον ίδιο τον προπονητή του Ολυμπιακού (!) οδήγησαν σε εισβολή των χούλιγκαν στο γήπεδο και τον προπηλακισμό των «ερυθρολεύκων»! Οι φωτοβολίδες που δέχθηκε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, μόνο, αρκούσαν για να γεμίσουν οπλοστάσιο…

PAEOlympiakos02

Κουκουλοφόροι και πίσω από το τέρμα!

Εδώ και μέρες υπήρχε στην ατμόσφαιρα η υποψία για επεισόδια, στο ματς της ομάδας μας με τον Παναθηναϊκό. Η αντιμετώπιση είναι ούτως ή άλλως εχθρική, όμως το κλίμα των προηγούμενων ημερών, είχε προϊδεάσει άπαντες για το τι θα συνέβαινε. Η άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας δεν έγινε μετά… βαΐων και κλάδων. Πως θα μπορούσε, άλλωστε;

PAEOlympiakos03

Κατά την είσοδο της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, για την πρώτη, αναγνωριστική βόλτα, άρχισαν τα… δρώμενα. Φωτοβολίδες με μεγάλη δύναμη εκτοξεύτηκαν προς τους «ερυθρόλευκους» και τον Πρόεδρο, κ. Μαρινάκη, ενώ ο Βίτορ Περέιρα θέλησε να κάνει επίσης την αναγνωριστική του βόλτα στο γήπεδο και προς την περιοχή του αντιπάλου.

PAEOlympiakos04

Ένας κουκουλοφόρος, ο οποίος ήταν εντός αγωνιστικού χώρου και πίσω από το τέρμα, τον προκάλεσε, βρίζοντάς τον χυδαία! Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έδειξε σημάδια φόβου (κάτι που ο κουκουλοφόρους οπαδός του Παναθηναϊκού ήθελε να πετύχει) και τότε ανέλαβαν δράση και οι υπόλοιποι «πράσινοι» οπαδοί, που ήταν πίσω από το τέρμα, στην εξέδρα.

Αφού έφυγε μια καρέκλα προς τον προπονητή του Θρύλου, καθώς και τρεις-τέσσερις συνεχόμενες φωτοβολίδες με μεγάλη ταχύτητα, η πόρτα στην εξέδρα άνοιξε, μπήκαν στο γήπεδο πολλοί χούλιγκαν και άρχισαν να κυνηγούν τους ανθρώπους και τους παίκτες της ομάδας μας, καθώς και τον προπονητή, κ. Περέιρα!

Οι οπαδοί των γηπεδούχων κατάφεραν να φτάσουν σχεδόν μέχρι τη φυσούνα και ο Αντώνης Νικοπολίδης ήρθε σχεδόν… σώμα με σώμα με κάποιους εξ αυτών! Η αποστολή μπήκε στη φυσούνα και κατ’ επέκταση στα αποδυτήρια ενώ λίγο μετά, βγήκαν για ζέσταμα, δίχως να γνωρίζουν τι μπορεί να επακολουθήσει… Μαζί τους και ο προπονητής μας, κ. Περέιρα. Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Μαρινάκης, έζησε από κοντά τη «ζούγκλα» της Λεωφόρου, δεχόμενος αμέτρητα αντικείμενα και αμέτρητες φωτοβολίδες!

Με αλλαγές στο χορτάρι

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε ένα σχήμα με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια και τους Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβα, Μαζουακού στην άμυνα. Στα χαφ ήταν ο Μανιάτης με τον Μιλιβόγεβιτς, ενώ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, ήταν ο Φορτούνης. Δεξιά άρχισε ο Ντουρμάζ, αριστερά ο Ντοσεβί και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κώστας Μήτρογλου. Διάταξη 4-2-3-1, με τον Φορτούνη «δεκάρι».

PAEOlympiakos05

Το ματς άρχισε με τον Θρύλο στη σέντρα και τις πρώτες επιθέσεις. Η κατοχή πέρασε από νωρίς σε «ερυθρόλευκα» πόδια. Για ένα διάστημα στο πρώτο μέρος ο ρυθμός έπεσε αρκετά και οι φάσεις δεν ήταν πολλές. Το ματς είχε πολλή τακτική και ακόμη περισσότερη «αλληλεξουδετέρωση», με τον Παναθηναϊκό να έχει λίγη περισσότερη κατοχή και τον Ολυμπιακό να παίζει πιο συντηρητικά. Σταδιακά ο Θρύλος ανέβηκε και πάλι, θέλοντας να πιέσει, παίρνοντας μέτρα προς τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Το 45λεπτο πέρασε με τις δύο ομάδες στο 0-0 και τον Ολυμπιακό να περνάει ένα σχετικά εύκολο πρώτο ημίχρονο.

Φωτοβολίδα στο χέρι του Κασάμι!

Πριν αρχίσει το δεύτερο μέρος, με την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σημάδεψαν με μία ακόμη φωτοβολίδα τους παίκτες και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Αυτή έφυγε προς τον πάγκο και πέτυχε στο χέρι τον Παϊτίμ Κασάμι! Ο άσος του Ολυμπιακού πονούσε αρκετά και για ένα μικρό διάστημα γίνονταν ξανά διαβουλεύσεις, προκειμένου να φανεί εάν το παιχνίδι θα αρχίσει. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος ζήτησε να σταματήσει η ρίψη φωτοβολίδων, όμως περισσότερο από πέντε λεπτά μετά, οι δύο ομάδες πήγαν εκ νέου στη σέντρα...

PAEOlympiakos06

(Αυτο)γκολ από το… πουθενά

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και ήταν ο πρώτος που απείλησε, με υπέροχη ευκαιρία. Η τύχη γύρισε προκλητικά την πλάτη στην ομάδα μας, όμως, αφού αμέσως μετά την μεγάλη ευκαιρία του Θρύλου να σκοράρει, οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ με αυτογκόλ του Μαζουακού…

PAEOlympiakos07

Στο 75’ ο Ντομίνγκεζ πέρασε στο ματς αντί του Νοτσεβί και πήγε αριστερά (τύποις), με εντολή να συγκλίνει, για να οργανώσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Τα πλάνα του κ. Περέιρα δεν πρόλαβαν να βρουν εφαρμογή, αφού ένα στιγμιαίο λάθος στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πετύχει δεύτερο γκολ.

Η εξέλιξη του αγώνα, από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο, «έκοψε τα πόδια» των «ερυθρολεύκων». Κάθε φορά που κάποιος παίκτης μας πήγαινε να εκτελέσει πλάγιο, δεχόταν «βροχή» αντικειμένων, ενώ θύμα επίθεσης έπεσε, όπως προαναφέραμε και ο γυμναστής, Χρήστος Μουρίκης, από οπαδούς με τα πρόσωπά τους καλυμμένα, οι οποίοι… περιδιάβαιναν πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες, δίχως έλεγχο.

PAEOlympiakos08

Το γκολ του «Τσόρι», από ωραία κομπίνα σε φάουλ, στις καθυστερήσεις, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν καν να το πανηγυρίσουν, αφού οι φωτοβολίδες έφυγαν και πάλι… βροχή! Το ματς έληξε. Ένα ματς που δεν θα έπρεπε καν να αρχίσει! Με πέντε λεπτά καθυστερήσεις και με τους «ερυθρόλευκους» να τραυματίζονται!

PAEOlympiakos09

ΤΟ «ΦΙΛΜ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

8’ Καλή ευκαιρία για τον Θρύλο. Άρχισε από δεξιά, με τον Ντουρμάζ να περνάει τον αντίπαλό του, να πασάρει στον Μήτρογλου και εκείνον να βρίσκει τον Μανιάτη. Ο αρχηγός σούταρε και η μπάλα κόντραρε, για να μπλοκάρει ο Στιλ.

27’ Ατομική προσπάθεια του Ντουρμάζ, ο οποίος συνέκλινε και βγήκε «φάτσα» με το τέρμα. Σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ήταν άστοχος.

34’ Κούρσα του Καρέλη με τον Σαντάνα να τον ακολουθεί, ο παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε ένα «ξεψυχισμένο» γύρισμα, στην αγκαλιά του Ρομπέρτο. Η φάση άρχισε από φάουλ επάνω στον Μιλιβόγεβιτς, το οποίο δεν δόθηκε.

47’ Ο Μπεργκ μπήκε στην περιοχή του Ρομπέρτο, έπιασε τον Σαντάνα από τη φανέλα, τον πέταξε κάτω και… ζήτησε πέναλτι!

48’ Υπέροχη αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό και τεράστια ευκαιρία για το 1-0! Ο Μανιάτης ανοίγει αριστερά στον Ντοσεβί, εκείνος πετάει μπροστά την μπάλα και πλησιάζει την περιοχή. Γυρίζει δεξιά, εκεί όπου ο Ντουρμάζ κάνει το κοντρόλ και πλασάρει, αστοχώντας για… χιλιοστά!

49’ Ασύλληπτη ατυχία για τον Ολυμπιακό και τον Μαζουακού! Γύρισμα του Νάνο από αριστερά, ο αμυντικός της ομάδας μας προσπάθησε να διώξει και ο Παναθηναϊκός έβαλε γκολ δίχως, ουσιαστικά, να έχει κάνει φάση…

53’ Ο Ντουρμάζ έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Μήτρογλου, ο οποίος σούταρε αδύναμα και δεν κατάφερε να σκοράρει.

70’ Σέντρα του Ντοσεβί από δεξιά, κεφαλιά του Μήτρογλου, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ!

78’ Ολιγωρία στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Πέτριτς σούταρε από κοντά και έκανε το 2-0.

84’ Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μανιάτη μέσα από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ!

86’ Κοντινή κεφαλιά του Σαντάνα, έπειτα από σέντρα του Ελαμπντελαουί από δεξιά, ο Στιλ μπλόκαρε την μπάλα!

90’+ Γύρισμα του Κλωναρίδη από δεξιά, ο Ατζαγκούν πλάσαρε στην κίνηση, άστοχα.

90’+ Γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Μανιάτης «πατάει» την μπάλα για τον Ντομίνγκεζ, σε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Αργεντινός σκοράρει με δυνατό και τεχνικό σουτ, κάνοντας το 2-1.

PAEOlympiakos10

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Νάνο, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Λαγός (76’ Μέντες), Ζέκα, Πράνιτς, Καρέλης (61’ Ατζαγκούν), Πέτριτς (90’ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (74’ Ντομίνγκεζ), Ντουρμάζ (85’ Αφελάι), Φορτούνης (65’ Χάρα), Μήτρογλου.

Super League 2014-15 / 25η Αγωνιστική
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1
ΓΗΠΕΔΟ: «Απόστολος Νικολαΐδης»
ΣΚΟΡΕΡ: 49’ Μαζουακού (αυτ.), 78’ Πέτριτς / 90’+ Ντομίνγκεζ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αν. Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλ. Γρεβένης (Χαλκιδικής), Λ. Φραγκιαδάκης (Δωδ/σου)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Μ. Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Χρ. Γενναίος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 33’ Λαγός, 28’ Καρέλης, 34’ Νάνο, 60’ Ζέκα, 72’ Σίλντενφελντ, 90’ Ταυλαρίδης / 19’ Σαντάνα, 72’ Χάρα, 76’ Μανιάτης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / 70’ Μήτρογλου».

PAEOlympiakos11



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved