Πανιώνιος – Λεβαδειακός 1-0 (photos)

Πανιώνιος – Λεβαδειακός 1-0 (photos)

Το γκολ του Οικονόμου στα τελευταία λεπτά «λύτρωσε» τους γηπεδούχους δίνοντάς τους βαθιά βαθμολογική «ανάσα»

Μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής του στη Super League έκανε ο Πανιώνιος που κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 του Λεβαδειακού στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής. Οι «κυανέρυθροι» πήραν το τρίποντο χάρη στο γκολ του Οικονόμου κι έφτασαν τους 28 βαθμούς ευρισκόμενοι στην 12η θέση, ενώ ο Λεβαδειακός έμεινε στους 22 και την 16η θέση. Ισόπαλες στα… δοκάρια οι δυο ομάδες με τους Κολοβό και Πίντερ να στέκονται άτυχοι.

1-1 στα δοκάρια

Μπορεί η βροχή να δυσκόλευε τις προσπάθειες των δυο ομάδων αλλά οι παίκτες φρόντισαν εκατέρωθεν να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου το ματς να έχει ρυθμό από τα πρώτα του κιόλας λεπτά. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 8’ με τον Γιάννου να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ, ενώ ο Πανιώνιος έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ στο 12’ με τον Κολοβό να εκτελεί φάουλ και την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Από κει και πέρα, οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων πιέζοντας την άμυνα του Λεβαδειακού χωρίς όμως να δημιουργούν την κλασική ευκαιρία.

Έτσι, από το 30’ και μετά οι παίκτες του Μάντζιου κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο πήραν «ανάσες». Μάλιστα, λίγο έλειψε να κάνουν το «μπαμ» καθώς στο 37’ ο Πίντερ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου και να απομακρύνεται. Το 0-0 λοιπόν δεν άλλαξε ως την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Πανιώνιο πάντως να φαίνεται καλύτερος.

«Χτύπησε» στο φινάλε

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο κύλησε και το δεύτερο μέρος. Ο Πανιώνιος είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Λεβαδειακό να προσέχει κυρίως τα μετόπισθεν χωρίς διάθεση να ρισκάρει. Η πρώτη ευκαιρία του δεύτερο ημιχρόνου λοιπόν ανήκε στον Πανιώνιο με τον Ρισβάνη στο 46’ να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά. Στη συνέχεια, η κατοχή δεν… άλλαξε χέρια αλλά οι «κυανέρυθροι» έδειχναν δυσκολία στο να απειλήσουν τον Σηφάκη.

Τελικά το γκολ ήρθε για την ομάδα του Ουζουνίδη στο 74’ αλλά ακυρώθηκε, με τον Γιάχο να καταλογίζει επιθετικό φάουλ στον σκόρερ Ρισβάνη. Αυτή η απόφαση προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες αλλά παράλληλα ενέτεινε την πίεση από πλευράς Πανιωνίου. Ο Λεβαδειακός δύσκολα κρατούσε τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή του, Έτσι, στο 80’ έπειτα από κόρνερ ο Σηφάκης έκανε άστοχη έξοδο και ο Οικονόμου με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ δίνοντας το έναυσμα για έντονους πανηγυρισμούς στη Νέα Σμύρνη. Στα εναπομείναντα λεπτά το 1-0 υπέρ του Πανιωνίου δεν άλλαξε με τους «κυανέρυθρους» να παίρνουν βαθιά ανάσα και του Βοιωτούς να «μπλέκουν» για τα καλά.

Κορυφαίος του αγώνα

Όταν ένα ματς-τελικός κρίνεται από ένα γκολ τότε δικαιωματικά μπορεί ο σκόρερ να αναδειχθεί κορυφαίος. Έτσι, ο Οικονόμου μπορεί να πάρει τον άτυπο τίτλο του MVP καθώς το γκολ του μπορεί να σημάνει και την παραμονή του Πανιωνίου.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Μπουμάλ (59' Μπακασέτας), Κολοβός (69' Ιμπαγάσα), Φούντας, Γιάννου (90' Γκέζος)

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Σηφάκης, Σκέμπης, Στάθης, Τριποτσέρης, Τομάς, Ζίτο, Πίντερ, Ορτέγκα (76' Μιλοσάβλιεφ), Μπουσταμάντε (58' Κατίδης), Γκόμεζ (84' Μρντάκοβιτς), Μάντζιος



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved