Νέα διαρροή πρακτικών

Νέα διαρροή πρακτικών

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο διαρρέουν τα πρακτικά διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Την Δευτέρα (11/4) εστάλησαν σε κάποια ΜΜΕ ανώνυμοι φάκελοι στους οποίους περιέχονταν οι διάλογοι που φέρονται να έχουν καταγραφεί στα πρακτικά του τελευταίου Δ.Σ. του Παναθηναϊκού (29/3), τα οποία, σημειωτέον, δε φέρουν την υπογραφή των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Το Onsports σάς παρουσιάζει τα πρακτικά που διέρρευσαν. Το θέμα που «έπεσε» πρώτο στο τραπέζι, αφορούσε την έγκριση συμβάσεων και συμβολαίων. Για τις συντηρήσεις του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» και των αθλητικών εγκαταστάσεων της Παιανίας, από τις εταιρείες «Spacon» και Green Space» υπήρξε συμφωνία.

Ακολούθως η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανανέωση του συμβολαίου του Λουκά Βύντρα. Ο Δημήτρης Γόντικας, ενημέρωσε ότι η διοικούσα επιτροπή έδωσε το ΟΚ με ψήφους 3-1, με την αρνητική ψήφο να ανήκει στον Αδαμάντιο Πολέμη.

Σε εκείνο το σημείο , ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ρώτησε τον κ. Πολέμη, για ποιόν λόγο δεν δέχτηκε να ανανεωθεί το συμβόλαιο του διεθνούς αμυντικού, ο οποίος δικαιολόγησε αυτή την απόφαση, επικαλούμενος τον προβληματισμό του, για την οικονομική κατάσταση της ομάδας:

ΑΔ. ΠΟΛΕΜΗΣ: «Είμαι 100% υπέρ της παραμονής του στην ομάδα. Το ζήτημα είναι μόνο οικονομικό. Προτείνω να εξεταστεί στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης. Το κόστος της ανανέωσής του κυμαίνεται μεταξύ 1,3 με 1,7 εκατ. ευρώ μεικτά (σ.σ. 715 με 930.000 ευρώ «καθαρά»). Μέχρι την 1.9.2011 τα οικονομικά της ΠΑΕ θα είναι αρνητικά, το ταμείο χρειάζεται 10 εκατ. ευρώ. Εάν δεν πωληθεί κανένας παίκτης, χωρίς πώληση και αγορά, χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ και χωρίς αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, το έλλειμμα της ΠΑΕ θα είναι γύρω στα 30 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Πρώτα πρέπει να δεσμευτούμε πόσα χρήματα θα βάλουμε στον ΠΑΟ. Δεν μπορώ λοιπόν να εγκρίνω την ανανέωση».

Θ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Το θέμα των μεταγραφών είναι θέμα γενικής πολιτικής της ΠΑΕ».

ΓΟΝΤΙΚΑΣ: «Θα πρέπει να γίνει ανανέωση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή και για λόγους επιβράβευσης αυτού και να κάνουμε κινήσεις εξοικονόμησης από αλλού».

ΑΔ. ΠΟΛΕΜΗΣ: «Εάν δεν κάνουμε τίποτα θα έχουμε έλλειμμα 30 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Δεν μπορεί η ΠΑΕ να έχει μηδενικό ταμείο».

Γ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Όλοι έχουν δίκιο και ο κ. Πολέμης και οι τρεις της διοικούσας επιτροπής. Ο Βύντρα έχει προσφέρει πολλά και είναι «πολυεργαλείο». Εάν δεν ανανεώσουμε, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη το κόστος για την αναπλήρωση ενώ το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο ως προς τον ποδοσφαιριστή που θα τον αντικαταστήσει. Εάν δεν έχουμε εναλλακτική από τις ακαδημίες μας, τότε η ανανέωση του συμβολαίου του είναι μονόδρομος. Εάν ο προπονητής τον θέλει, τότε εντάξει».

Η ελεγκτική...

Στη συνέχεια, επικυρώθηκε ομόφωνα η απόφαση της διοικούσας επιτροπής, να επιβάλλει στον Λάντο Φουσού της «Golden Team», 30 ημέρες αποκλεισμό και μείωση των αποδοχών του κατά 3%, αφού εξηγήθηκαν οι λόγοι της ποινής (γρονθοκόπησε τον συμπαίκτη του στην «Golden Team» Σταμπολζίεφ, ο οποίος υπέστη κάταγμα στη μύτη).

Σειρά προς συζήτηση, πήρε το θέμα της ανανέωσης της σύμβασης του Γενικού Διευθυντή την οποία κατέχει ο Δημήτρης Γόντικας, μέσω Γενικής Συνέλευσης και η εκλογή εταιρείας ορκωτών λογιστών.

Ο Γόντικας από την πλευρά του, πρότεινε να γίνει εκλογή της ελεγκτικής εταιρείας «Deloite», η οποία έχει εμπειρία στην αδειοδότηση (UEFA Licensing), και παρουσίασε επιστολή των ήδη ορκωτών λογιστών (Grant Thorton), οι οποίοι συμφωνούν στην αντικατάστασή τους, λόγω του UEFA Lincening. Σε αυτό το σημείο, η Μαίρη Λομβάρδου Ζούλα, έθεσε το ερώτημα, αν υπάρχει λόγος να γίνει αλλαγή της εταιρείας, με τον Δημήτρη Γόντικα να κάνει λόγο για την εμπειρία που έχει στις υποχρεώσεις για αδειοδότηση.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, απευθυνόμενος στον Δημήτρη Γόντικα του είπε: «Ως προς την ανανέωση του συμβολαίου σου Δημήτρη, έχω ηθική, τυπική και ουσιαστική υποχρέωση να σε ψηφίσω. Μπράβο και συγχαρητήρια». Όσο για τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη, ψήφισε κατά και για τα δύο ζητήματα.

Το οικονομικό...

Όταν ήρθε η στιγμή που η συζήτηση έφτασε στα οικονομικά ζητήματα, μετά από πρόσκληση του Γόντικα, ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Αλέξανδρος Παπαδοσπυριδάκης, παρουσίασε τον προϋπολογισμό της περιόδου 2011-2012  και τα συγκεντρωτικά οικονομικά στοιχεία από το 2007, δίνοντας διευκρινήσεις μετά από ερωτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου, τις οποίες αφού ολοκλήρωσε αποχώρησε, ξεκινώντας και πάλι οι διάλογοι.

ΑΔ. ΠΟΛΕΜΗΣ: «Πρέπει να μπουν χρήματα στο ταμείο τώρα. Λεφτά δεν υπάρχουν».

ΓΟΝΤΙΚΑΣ: «Ο βασικός μήνας είναι ο Μάιος που γίνονται πληρωμές. Τον Ιούνιο-Ιούλιο το κόστος λειτουργίας θα ανέλθει στα 3,5 εκατ. ευρώ».

ΠΑΤΕΡΑΣ: «Εάν είχαν μπει όλα τα λεφτά της προηγούμενης αύξησης δεν θα είχαμε έλλειμμα».

Θ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Μήπως θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση στοιχείων; Μόνο η διαφορά των 10 εκατ. ευρώ θα αλλάξει τον ΠΑΟ; Ο ΠΑΟ συρρικνώνεται, θα γίνει μικρή ομάδα. Οι μεταγραφές πρέπει να ξεκινήσουν τώρα. Πρέπει να μπουν λεφτά στο ταμείο σύντομα. Μόνο έτσι σώζεται».

ΜΑΥΡΟΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ: «Και τί προτείνεις;».

Θ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Να μπουν χρήματα. Να γίνει μία γενναία αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου».

ΠΑΤΕΡΑΣ: «Αν κι έχω παραιτηθεί από μέλος του ΔΣ ήθελα να είμαι παρών στη σημερινή συνεδρίαση. Σε σχέση με τα πεπραγμένα της διοίκησής μου, εντός κι εκτός ΔΣ, υπάρχει μία διάθεση να με λασπολογούν με υπονοούμενα κλπ. Όποιο μέλος του ΔΣ θέλει να μου κάνει κάποια ερώτηση, ας γίνει σήμερα, για να κλείσει αυτό το κεφάλαιο».

Θ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Πως τα έξοδα κατά τη διετία 2008-2010 ανήλθαν στα 140 εκατ. ευρώ; Είναι υπέρογκα».

ΠΑΤΕΡΑΣ: «Τα έξοδα διπλασιάστηκαν το 2008-09 γιατί η ΠΑΕ έκανε πολλές σημαντικές μεταγραφές. Κι έγιναν αυτές οι μεταγραφές κατόπιν εισήγησης αλλά και γιατί πίστευα ότι είναι χρήσιμες. Δεν έβγαζα λεφτά από μεταγραφές. Ποτέ δεν έγινε μεταγραφή κάτω από το τραπέζι. Πολλές φορές έκανα περικοπές στους μάνατζερ. Ποτέ δεν υπήρχε δόλος από εμένα αλλά κι από όλη την εκτελεστική επιτροπή. Μπορεί κάποιες βέβαια μεταγραφές να βγήκαν αποτυχημένες, αλλά τα δημοσιεύματα της εποχής στις οπαδικές εφημερίδες μιλούσαν για «τρομερούς ποδοσφαιριστές».

Θ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (προς τον Πατέρα): «Δεν μιλάω για δόλο. Από τόσες μεταγραφές δεν υπήρχε θετικό αποτέλεσμα. Η πολιτική των δύο ετών που ακολουθήσαμε δεν ήταν σωστή».

ΠΑΤΕΡΑΣ: «Σε προηγούμενες συνεδριάσεις Θανάση έλεγες να φέρουμε παικταράδες».

Θ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Τα οικονομικά αποτελέσματα δεν σε δικαιώνουν. Ήταν λάθος πολιτική. Δεν λέω ότι έγιναν παρατράγουδα στις μεταγραφές».

ΔΟΜΑΖΟΣ: «Και πώς θα χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό;».

ΔΑΒΑΡΗΣ: «Μπήκα στον ΠΑΟ για την πολυμετοχικότητα σε μία δουλειά που δεν γνωρίζουμε. Μόνο ο Αντωνιάδης και ο Δομάζος γνωρίζουν ποδόσφαιρο. Αφού έγιναν ανοίγματα, τίθεται από την ίδια την οικογένεια του ΠΑΟ ότι έγιναν λάθη. Ανεβάσαμε τους τζίρους και αγοράσαμε ακριβά παίκτες. Είχαμε συμφωνήσει να έχουμε ζημιές μόνο όταν η ομάδα δεν θα βγαίνει στο Champions League. Εγώ Νίκο (σ.σ. Πατέρα) σου έχω εμπιστοσύνη και χειρίστηκες την προεδρία σου επιτυχημένα, όμως δεν επετεύχθη ο οικονομικός στόχος. Με την εμπειρία που απέκτησες πιστεύεις ότι μπορούμε να είμαστε ένα υγιές και μεγάλο σωματείο;».

ΠΑΤΕΡΑΣ: «Είχαμε δύο στόχους. 1) Να πάρουμε το νταμπλ και 2) Να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο και να αγκαλιάσει την ομάδα. Αυτό φαίνεται πως έγινε κι από τη διάθεση των εισιτηρίων (ρεκόρ). Πέσαμε έξω στις μεταγραφές. Από τα 65 εκατ. ευρώ, τα 40 εκατ. πήγαν σε ποδοσφαιριστές και εξ αυτών τα 10 εκατ. πήγαν χαμένα. Αυτό είναι σύνηθες στο ποδόσφαιρο. Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει θέμα κακοδιαχείρισης ή ότι έφαγα λεφτά; Μπορεί να είχαμε διαφωνίες, άλλο αυτό. Για το μέλλον τώρα, υπάρχει κυκλικότητα, ήταν διαφορετικά τα πράγματα όταν ήταν μόνος του ο Βαρδινογιάννης. Μπορούμε να κάνουμε πλήρη ανανέωση του ΠΑΟ τώρα μετά το νταμπλ. Να πάρουμε παιδιά από τις ακαδημίες και παίκτες σαν τον Ν' Ντόι ή τον Λέτο. Δεν πρέπει να κρατάμε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν φιλοδοξίες. Χρειαζόταν φιλτράρισμα 2-3 ανθρώπων. Καλύτερα να έχουμε έναν Σισέ, παρά δύο Κλέιτον. Αυτή είναι η απάντησή μου Πάνο. Παίκτες που θα ματώνουν τη φανέλα».

Γ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικό και λιγότερο ποδοσφαιρικό. Εντοπίζω το πρόβλημα στη 2η κυρίως χρονιά της πολυμετοχικότητας, όπου μετά από πολλές διαφωνίες, καταλήξαμε σε έναν προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ για αγοροπωλησίες ποδοσφαιριστών, με βάση το football trading και έγινε μία προσπάθεια να παραμείνουν τα έξοδα του ποδοσφαιρικού στα ίδια επίπεδα με αυτά της προηγούμενης. Τελικά αποφασίσαμε τον Μάρτιο του 2010 την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου στα 15 εκατ. ευρώ. Εάν δεν είχαμε αυξημένο κόστος ποδοσφαιρικού κατά 10 εκατ. ευρώ, η φετινή χρονιά θα ήταν ισοσκελισμένη. Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του ποδοσφαιρικού, τα μπόνους, οι αμοιβές και οι signing fees (σ.σ. χρήματα κατά την υπογραφή) των ποδοσφαιριστών τη 2η χρονιά της πολυμετοχικότητας.

Έγιναν υπερβάσεις το 2009-2010 κι αυτό κληρονομεί το τωρινό ΔΣ κι εκεί οφείλεται το οικονομικό μας πρόβλημα. Επίσης, υπάρχει αύξηση του κόστους λειτουργίας του ΠΑΟ, το οποίο οφείλεται αφενός μεν στην αύξηση του κόστους των ακαδημιών (Golden Team) αφετέρου δε στην πολυμετοχικότητα  (που απαιτεί αυξημένα έξοδα). Άλλο θέμα είναι το ποδοσφαιρικό. Φέτος λήγουν πολλά συμβόλαια αλλά τα πιο σημαντικά λήγουν το 2012. Επιλογή μας ήταν να μείνει ο Μάτος και να πάρουμε τον Ζιλμπέρτο στην ίδια θέση και μετά να πάει ο Μάτος στη Βραζιλία, απαξιώνοντας μία επένδυση 5 εκατ. ευρώ. Ελάχιστοι παίκτες μπορούν να πωληθούν, πράγμα που είναι εντυπωσιακό αν σκεφτούμε πόσα χρήματα διαθέσαμε για ποδοσφαιριστές. Τρεις παίκτες μπορούν να πωληθούν από το ρόστερ. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο και οικονομικά και ποδοσφαιρικά».

ΑΔ. ΠΟΛΕΜΗΣ: «Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Πιστεύω ότι ο Νικόλαος Πατέρας έφερε θετικά αποτελέσματα με ζεστό ταμείο. Ήρθαμε για να αποφασίσουμε πόσα εκατομμύρια θα βάλουμε στην ομάδα. Πρέπει να δούμε πως οι μέτοχοι θα δώσουν χρήματα, με αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ή με χορηγία. Προτείνω χορηγία. Να αποφασίσουμε πόσα χρήματα θα βάλουμε».

ΓΟΝΤΙΚΑΣ: «Με χορηγία δεν αυξάνεται το κεφάλαιο».

ΠΟΛΕΜΗΣ: Το βασικό ζήτημα είναι πόσα χρήματα θα μπουν στον ΠΑΟ, τους επόμενους 2-3 μήνες. Φέτος λήγουν 6 συμβόλαια (και γλιτώνουμε 5 εκ. Ευρώ net) και το 2012 λήγουν 16 συμβόλαια (και γλιτώνουμε 5 εκ. Ευρώ net). Εάν φέτος είναι διαχειρίσιμο το θέμα, του χρόνου τα έξοδα θα είναι μεγάλα. Από τώρα πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας. Και επ' αυτού να αποφασίσουμε αύξηση 10 εκ. Με 25 εκ. Με τα 25 εκ. κάνουμε σωστή διαχείριση.

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Πολλά ακούστηκαν για την διετία. Τον πρώτο χρόνο είχαμε δύο στόχους. Επιστροφή στα γήπεδα και Champions League. Για τον δεύτερο χρόνο είχαμε το πρωτάθλημα. Αυτό κάναμε και δεν αποτύχαμε. Πετύχαμε. Τον πρώτο χρόνο είχαμε «παράγκα».

Γ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν το είχαμε πει ποτέ αυτό. Και από τον πρώτο χρόνο στόχος ήταν το πρωτάθλημα. Διαφωνώ πλήρως.

ΔΟΜΑΖΟΣ: Ο Παναθηναϊκός δεν πάει κάθε χρόνο για πρωτάθλημα;

ΜΗΤΣΟΥ: Επίσης το 2004 που πήραμε το νταμπλ, δεν είχαμε «παράγκα»;

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Το σπουδαιότερο είναι πως χρειάζεται προγραμματισμός, η ομάδα δεν περιμένει. Έχουμε καθυστερήσει. Θα μείνει ο προπονητής; Από τις ακαδημίες να προωθούνται ταλέντα. Η πρόταση μου είναι να μπουν χρήματα. Οι μέτοχοι βέβαια έχουν τον πρώτο λόγο.

ΔΑΒΑΡΗΣ: Θα ήθελα να διευκρινίσω επειδή βάλαμε 80 εκ. Ευρώ πιστεύαμε ότι θα κάναμε μεγάλη ομάδα, ωστόσο δεν έγινε σωστός προγραμματισμός. Δεν έγινε σχεδιασμός, δεν έγινε μεγάλη ομάδα. Θέλει ανθρώπους με τρέλα και γνώση. Είστε ευχαριστημένοι με την μπάλα που έπαιξε ο Παναθηναϊκός; Δεν νομίζω ότι έγινε κακή διαχείριση. Να πληρώσουμε γιατί καταλάβαμε τα λάθη μας. Να γίνει σχεδιασμός.

Θ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΠΑΟ είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Συμφωνώ με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Η γενεσιουργός αιτία είναι η πολυμετοχικότητα. Δεν είναι δυνατόν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος να μην είναι παρών, να πει την άποψη του. Χωρίς σύμπνοια δεν γίνεται τίποτα. Θα πρέπει να γίνει γενναία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το θέμα είναι οικονομικό.

Γ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: Το 2008 έγινε η πολυμετοχικότητα και το 2004 πήραμε πρωτάθλημα με Γκαγκάτση. Είμαστε σε κρίσιμη καμπή. Θα έπρεπε να είναι παρών ο κ. Βγενόπουλος είναι ο βασικός υπαίτιος. Ο ρόλος του είναι καταλυτικός, για την αύξηση των εξόδων. Ζητούσε συνέχεια να μπαίνουν λεφτά. Κακώς λείπει ο κ. Βγενόπουλος.

Στο σημείο αυτό ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης διαμαρτύρεται έντονα για την τοποθέτηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη και τοποθετήθηκε λέγοντας: «Θα έπρεπε να είναι πιο ευπρεπής μιλώντας για τους μετόχους».

Γ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: Γιατί τι λέω; Ευθύνη δεν έχει μόνο ο Νίκος Πατέρας, φταίμε όλοι γιατί δεν βάλαμε φραγμό στα έξοδα. Φταίω και εγώ που δεν έβαλα βέτο.

Ν. ΠΑΤΕΡΑΣ:«Tα λεφτά πήγαν στον ΠΑΟ. Ο Βγενόπουλος και οι Γιαννακόπουλοι ήθελαν να μπουν χρήματα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε μια πιο συντηρητική νοοτροπία και εγώ κρατούσα ισορροπία»

.Γ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Δεν είχα συντηρητική νοοτροπία. Επί της ουσίας. Έγιναν μεγάλες αστοχίες τα τελευταία δύο χρόνια και να που καλούμαστε να λύσουμε το πρόβλημα τώρα. Θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε με ποσοστά. Θα πρέπει να δεσμευτεί ο κάθε μέτοχος και να πει τι χρήματα θα βάλει, πχ. εγώ θα βάλω τόσα. Εγώ δηλώνω ότι είμαι διατεθειμένος να λειτουργώ σαν μέτοχος με ποσοστό 30%. Να δεσμευτεί κάθε μέτοχος πόσα θα βάλει και σε μια σωστή αποτίμηση να αυξομειωθούν τα ποσοστά. Να κάνουμε ΔΣ και ο κάθε μέτοχος να δηλώσει πόσα βάζει»

Ν. ΠΑΤΕΡΑΣ: «Γίνεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με αυτό τον τρόπο;»

Μ. ΛΟΜΒΑΡΔΟΥ ΖΟΥΛΑ: «Δεν περίμενα να μιλάτε για τον Παναθηναϊκό ως μπακάλικο. Ο Νικόλαος Πατέρας πιστεύω ότι έκανε καλή δουλειά. Συμφωνώ με τον Παναγιώτη Δάβαρη ότι πρέπει να γίνει σχεδιασμός. Είμαι υπέρ της αύξησης της μετοχικού κεφαλαίου με τιμή διάθεσης, 0,01 ευρώ και το αδιάθετο ποσό να πάει στον κόσμο (φιλάθλους). Δεν είναι υπέρ της χορηγίας».

ΠΟΛΕΜΗΣ: «Νόμιζα ότι θα προτείναμε ένα νούμερο σήμερα. Νομίζω ότι πρέπει να μπουν 15 εκ. Το έλλειμμα του χρόνου θα είναι 30 εκ. Είμαι υπέρ του να βάλει ο καθένας χρήματα ανάλογα με το ποσοστό του. Δεν συμφωνώ με αυτά που λέει ο Γιάννης. Είναι πρωτότυπο να λειτουργεί κάποιος μέτοχος με διαφορετικό ποσοστό από αυτό που έχει. Να αποφασίσουμε πόσα χρήματα θα μπουν στο ταμείο και μάλιστα άμεσα»

.Γ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Να συγκεντρώσουμε ένα νούμερο και να πει ο καθένας τι θα βάλει. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι μια μακρόχρονη διαδικασία και δεν μου δίνονται τα εχέγγυα ότι θα υλοποιηθεί (λόγω της προηγούμενης αύξησης)».

ΔΑΒΑΡΗΣ: «Πρέπει να αποφασισθεί ένα minimum ποσό αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Αν κάποιος μέτοχος δεν θέλει να μπει στο minimum θα δούμε τι θα γίνει. Πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός».

ΜΑΥΡΟΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ: «Θέλω να αναφέρω 3 πράγματα. Ο κος Πολέμης είπε ότι δεν υπέγραψε στην Διοικούσα Επιτροπή. Η Επιτροπή πρέπει να στελεχώνεται από τεχνική επιτροπή. Επίσης, υπάρχει δυσπιστία στους μετόχους για να βάλουν τα χρήματά τους διότι η παρούσα διοίκηση με προεδρεύοντα έναν που προέρχεται από το χώρο άλλου αθλήματος (και όχι του ποδοσφαίρου) είναι ακατάλληλη και διότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν είναι ευγενικός, έχει μια κακία προς τους μετόχους. Προτείνω να υπάρξει και μια τεχνική επιτροπή με μέλη των Αντωνιάδη και τον Δομάζο και ένα εκ των μελών της Διοικούσας Επιτροπής. Δεν μπορεί να μιλάνε με τον προπονητή, άνθρωποι που δεν ξέρουν το αντικείμενο».

Θ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Το βασικό είναι εάν οι μέτοχοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν χρήματα ή όχι. Υπάρχουν δύο τάσεις: Μία του Γιάννη Βαρδινογιάννη και μια του Πολέμη (οι μέτοχοι να βάλουν κατά την αναλογία τους). Ας βάλει ο καθένας ό,τι νομίζει και ό,τι θέλει. Πάει να γίνει ο Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκάκι. Δεν ξανασυμμετέχω σε συμβούλιο».

ΓΟΝΤΙΚΑΣ: «Θα πρέπει να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, να υπάρξει ένα ποσό βάσης. Να γίνουν επίσης περικοπές και εξορθολογισμός δαπανών κυρίως ως προς το ποδοσφαιρικό τμήμα. Θα πρέπει να γίνουν σοβαρές επαναδιαπραγματεύσεις συμβολαίων. Θα ξεκινήσουμε να συλλέγουμε Cvs και για τεχνικό διευθυντή. Πρέπει να είμαστε αξιόμαχοι διότι θέλουμε να πάμε στο Champions League, δεν μπορούσε να αδυνατήσουμε την ομάδα».

ΔΟΜΑΖΟΣ: «Θα πρέπει να υπάρξει μια τεχνική επιτροπή, η οποία να αποτελείται από παλαίμαχους και ένα μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία θα διώξει και θα πάρει παίκτες. Εσύ Γιάννη δεν ξέρεις από μπάλα».

ΓΟΝΤΙΚΑΣ: «Με βάση τα 10 εκατ. € και τα 15 εκατ. € θα γίνει πρόταση. Υπάρχουν δύο προτάσεις: μια του Γιάννη Βαρδινογιάννη, να μπουν τα χρήματα χωρίς ποσοστά και μια του Αδαμάντιου Πολέμη να μπουν τα χρήματα με ποσοστά».

Γ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Προτείνω να έρθει ο Δημήτρης Γόντικας σε επόμενη συνεδρίαση και να μας παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση με βάση τα 10 εκατ. € με 15 εκατ. €. Στην επόμενη συνεδρίαση ας αποφασίσουμε πώς θα γίνει».

Τα πρακτικά έκλεισαν, αφού αποφασίστηκε το Δ.Σ. να συνεδριάσει εκ νέου σε δύο εβδομάδες:

«Κατόπιν της ανωτέρω συζήτησης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει να συνεδριάσει εκ νέου σε 2 εβδομάδες περίπου, προκειμένου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. να φέρει πρόταση για σχεδιασμό της επόμενης περιόδου με βάση δύο σενάρια: αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. € και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. €.

Επιπλέον το μέλος του Δ.Σ., κ. Μάνος Μαυροκουκουλάκης, πρότεινε να τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση ως θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης η σύσταση τεχνικής συμβουλευτικής επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από τον Αντώνη Αντωνιάδη και τον Δημήτρη Δομάζο και ένα εκ των μελών της Διοικούσας Επιτροπής (κατά προτίμηση τον κ. Νίκα)».



Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved