«Εξιλέωση για μας το Κύπελλο»

«Εξιλέωση για μας το Κύπελλο»

Μια μέρα μετά την εξασφάλιση της παραμονής στη Super League ο Γιώργος Σπανός μιλά στο OnSports.

Ο ισχυρός άντρας της ομάδας του Περιστερίου μιλάει για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, την περιπέτεια της παραμονής, τις φήμες περί αποχώρησης, τον μεγάλο στόχο του Κυπέλλου, αλλά και για τα πυρά που δέχεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Ο Ατρόμητος εξασφάλισε την παραμονή με μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό…

«Ναι, είχαμε άγχος ωστόσο. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα που έπρεπε να το κερδίσουμε για να τελειώνουμε με την υπόθεση παραμονή και να μην περιμένουμε την τελευταία αγωνιστική που ξέρετε ότι θα ήταν ψυχοφθόρο για την ομάδα. Βρήκαμε τον Ολυμπιακό σε μια καλή συγκυρία με τη λογική ότι ήταν αδιάφορος βαθμολογικά και δεν είχε το κίνητρο που είχαμε εμείς. Το δικό μας το κίνητρο ήταν πολύ ισχυρό και καταφέραμε με μια πολύ καλή εμφάνιση να κερδίσουμε το παιχνίδι και να ανανεώσουμε τη συμμετοχή μας στην επόμενη Super League»

Προσπαθήσατε να κρούσετε τον κώδωνα κινδύνου στους ποδοσφαιριστές σας πριν την αναμέτρηση; Χρειάστηκε να τους «αφυπνίσετε» με δεδομένο ότι βρεθήκατε και στην προπόνηση της Παρασκευής;

«Οι παίκτες είναι επαγγελματίες και γνωρίζουν ότι η ομάδα βρισκόταν σε δύσκολη θέση και θα έπρεπε να πράξουν το αυτονόητο για να προστατεύσουν τα συμβόλαιά τους, τις οικογένειες τους και όλο τον κόσμο που δουλεύει στον Ατρόμητο. Ήταν συνειδητοποιημένοι  πως είχαμε φθάσει σε οριακό σημείο και έπρεπε να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Εγώ δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτα»

Ανησυχήσατε καθόλου στη διάρκεια της χρονιάς πως τελικά θα χάνατε το τρένο της παραμονής;

«Σίγουρα ανησύχησα αλλά είχα και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και στην ποιότητα της ομάδας. Ήξερα πως κάποια στιγμή η ομάδα θα δείξει τα αντανακλαστικά της και θα έπαιρνε τα παιχνίδια εκείνα που έπρεπε για να εξασφαλίσει την παραμονή. Δεν μπορώ να πως δεν ανησύχησα, σαφώς ανησύχησα»

Ακούστηκαν και κάποιες φήμες για αποχώρησή σας σε περίπτωση που γνωρίζατε τον υποβιβασμό…

«Στο χώρο του ποδοσφαίρου οι φημολογίες είναι πολλές. Δεν ειπώθηκε ποτέ κάτι τέτοιο από μένα. Έχω δείξει και στα δύσκολα, όταν η ομάδα γνώρισε τον υποβιβασμό, ήμουν παρών»

Που οφείλεται η εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία πορεία σε Κύπελλο και πρωτάθλημα;

«Είναι διαφορετικός θεσμός το Κύπελλο. Το είχαμε βάλει από την αρχή σαν στόχο και πράγματι στο κύπελλο κάναμε πολύ καλά παιχνίδια και δίκαια φθάσαμε ως τον τελικό. Το Κύπελλο μας απορρόφησε πολύ σωματική και πνευματική ενέργεια και σαφώς έπαιξε το ρόλο του ώστε να μην παρουσιαστούμε με την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση σε κάποια παιχνίδια με αποτέλεσμα να μην έχουμε την πορεία που θέλαμε στο πρωτάθλημα. Δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε εξίσου καλά και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο»

Και τώρα έχετε μπροστά σας την πρόκληση του Κυπέλλου…

«Είναι η μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του Ατρόμητου αφού για πρώτη φορά η ομάδα διεκδικεί ένα τίτλο. Θα προετοιμαστούμε τρεις βδομάδες κατάλληλα ώστε να είμαστε έτοιμοι στις 30 του μήνα. Η ομάδα έχει αποδείξει ότι στην καλή της μέρα δεν φοβάται κανένα αντίπαλο και στις 30 Απριλίου επί ίσοις όροις θα διεκδικήσουμε  το Κύπελλο απέναντι στην ΑΕΚ που είναι και το λογικό φαβορί»

Ο κ. Δώνης είχε πει πως εσείς οδηγήσατε την ομάδα στον τελικό Κυπέλλου…

«Η ομάδα είναι ένας συγκερασμός πραγμάτων. Για να πάει καλά μια ομάδα είναι μια συνένωση πραγμάτων, ένας συγκερασμός. Είναι η διοίκηση, είναι οι ποδοσφαιριστές με το τεχνικό επιτελείο και είναι και ο φίλαθλος κόσμος. Πιστεύω όλοι μαζί κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια και σίγουρα ανταμείφθηκε η φετινή μας προσπάθεια με την συμμετοχή στον τελικό και την διεκδίκηση του τροπαίου. Για να πάει μια ομάδα καλά πρέπει να υπάρχει ενότητα και να δουλεύουν και τα τρία αυτά συστατικά καλά. Πιστεύω να κατακτήσουμε το Κύπελλο για να εξιλεωθούμε για την όποια ταλαιπωρία τραβήξαμε στο πρωτάθλημα»

Ένα μήνυμα για τον κόσμο της ομάδας;

«Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Είναι κοντά μας, τον θέλουμε κοντά μας και στον τελικό. Έχει τον τρόπο του να μας βοηθάει ψυχολογικά και να μας ανεβάζει. Πιστεύω να του δώσουμε στις 30 Απριλίου μια πολύ μεγάλη χαρά με την κατάκτηση του Κυπέλλου που θα είναι και ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του Ατρόμητου»

Και μετά το Kύπελλο, τι; Έχετε κάνει κάποιον πρώτο προγραμματισμό ενόψει της νέας περιόδου με δεδομένο βέβαια ότι πολλά θα κριθούν και από την κατάκτηση του Κυπέλλου;

«Ναι, αν κατακτήσουμε το Κύπελλο, θα πάμε και στα προκριματικά του Europa League, οπότε είναι σίγουρα διαφορετικός ο σχεδιασμός όταν υπάρχει η προοπτική της συμμετοχής στην Ευρώπη και διαφορετικός ο προγραμματισμός όταν θα έχεις μόνο το πρωτάθλημα Σίγουρα θα μετρήσουμε όπως κάνουμε σαν ομάδα τα σημεία των καιρών, την οικονομική συγκυρία που βιώνουμε και πάντοτε ο Ατρόμητος είναι από τις ομάδες που κάνει προγραμματισμό μέχρι εκεί που φθάνει και μπορεί. Κάποια πρώτα πράγματα έχουμε συζητήσει με τον κ. Δώνη, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει το παιχνίδι του τελικού και μετά μπορούμε να πούμε περισσότερα»

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχεται και πάλι πυρά με το νέο σκάνδαλο με τις κασέτες. Εσείς ποια θέση παίρνετε στην υπόθεση;

«Από τη στιγμή που διεξάγεται εισαγγελική έρευνα  και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, το να προσθέσω κάτι, δεν πιστεύω πως θα ωφελήσει τίποτα»

Ο κ. Πηλαδάκης στη συνέντευξή του σήμερα άφησε αιχμές για τη διαδικασία αδειοδότησης, κάνοντας λόγο για πλαστά έγγραφα και για παρεμβάσεις υψηλά ιστάμενων προσώπων της ΕΠΟ στο έργο της διαιτησίας…

«Η θέση μου είναι πως όλες οι ομάδες θα πρέπει να μπαίνουμε στην αφετηρία του πρωταθλήματος επί ίσοις όροις . Υπάρχουνε υπηρεσίες αρμόδιες που θα πρέπει να ελέγξουν την εγκυρότητα των εγγράφων. Σίγουρα αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί στο ποδόσφαιρο είναι οι αρμόδιοι να θωρακίσουν  τις ομάδες οι οποίες έχουν μια τάξη και ένα πρόγραμμα. Δεν μπορεί κάποιος που χρωστάει να κάνει μεταγραφές και δεν έχει τις προϋποθέσεις να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα να είναι όλο ρύθμιση και ρύθμιση και ξαναρύθμιση. Δεν γίνονται έτσι οι δουλειές . Υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για μια ομάδα να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα και αυτό θα πρέπει να διασφαλίσει η ΕΠΟ . Οι οργανωμένες ομάδες να μην αισθάνονται αδικημένες έναντι κάποιων ομάδων που έχουνε συνεχόμενη παραβατική συμπεριφορά»

Στο τελευταίο Δ.Σ. της Super League είχατε προμηνήσει πως θα καταθέτατε κάποιες προτάσεις  για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου…

«Στην παρούσα φάση δεν θα πούμε συγκεκριμένες προτάσεις. Σίγουρα υπάρχει μια δέσμη προτάσεων που μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα, αλλά θα τα πούμε την κατάλληλη ώρα και την κατάλληλη στιγμή. Σίγουρα όταν θα έρθει η ώρα και τελειώσει με το καλό το πρωτάθλημα, θα συζητήσουμε και θα υποβάλλουμε σαν Ατρόμητος κάποιες προτάσεις που θεωρούμε πως θα βελτιώσουν το πρωτάθλημα και τον χώρο»



Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved