Αθανασιάδης: «Να φέρουμε το πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη»

Αθανασιάδης: «Να φέρουμε το πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη»

Στόχος του Κλάους είναι να κατακτήσει την κορυφή της Super League με τον ΠΑΟΚ όπως φρόντισε να επισημάνει και ο ίδιος

Πλέκοντας το εγκώμιο των οπαδών του ΠΑΟΚ ο Στέφανος Αθανασιάδης επεσήμανε πως στόχος του με την φανέλα του «Δικεφάλου» είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η έξοδος στο Champions League.

Αναλυτικά η συνέντευξη του διεθνούς επιθετικού στο περιοδικό της ΠΑΕ ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

Η καριέρα σου και η ζωή σου είναι όπως τη φανταζόσουν όταν ήσουν 10 χρονών και έπαιζες στις ακαδημίες; «Σε μεγάλο βαθμό, ναι. Μεγάλωσα κυριολεκτικά και μεταφορικά μέσα στην ομάδα και όνειρο μου ήταν να καταφέρω κάποτε και εγώ να μπω μέσα στην Τούμπα ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και όχι ως συνοδός ή ball boy. Το στόχο αυτό τον πέτυχα, πλέον είμαι και ένας από τους αρχηγούς του ΠΑΟΚ, αισθάνομαι καλά στην ομάδα και χαίρομαι που υλοποιώ τις παιδικές μου σκέψεις».

Τι θα ήθελες να είναι διαφορετικό; «Πάντα όταν έχεις κάτι θέλεις (και) κάτι άλλο. Επομένως δε μπορώ να σου πως όλα είναι τέλεια και δε θα ήθελα να αλλάξω τίποτα. Ποτέ για έναν ποδοσφαιριστή τα πράγματα δεν είναι τέλεια. Είναι υποχρεωμένος κάθε στιγμή να ψάχνει για το καλύτερο. Έτσι και εγώ δεν εφησυχάζω με όσα έχω πετύχει με τον ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής. Θα ήθελα να έχω κατακτήσει έναν τίτλο ως τώρα και περισσότερους στη συνέχεια. Επιθυμία μου είναι να μεγαλώσει και άλλο ο ΠΑΟΚ με εμένα ζωντανό κομμάτι του».

Ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχεις κάνει ως τώρα; «Είναι δύσκολο να επιλέξω ένα… Στα σοβαρά τώρα, όλοι κάνουν λάθη και εγώ δε θα μπορούσα να αποτελώ εξαίρεση. Κατά καιρούς έχω κάνει λάθη, αλλά δε θα ήθελα να μιλήσω για αυτά. Το παρελθόν αξίζει να το βλέπεις μόνο ως μάθημα. Το σημαντικό, άλλωστε, δεν είναι να παραδέχεσαι τα λάθη σου δημόσια, μα να τα’ αναγνωρίζεις, να το δείχνεις με τη συμπεριφορά σου και να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος. Να μην τα επαναλαμβάνεις. Αυτό κάνω κι εγώ. Δυναμώνω μέσα από τα λάθη μου και κοιτάω μπροστά».

Αντίστοιχα για τι αισθάνεσαι πιο περήφανος; «Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη να φοράς το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΠΑΟΚ.

Ζωντανό κομμάτι του ΠΑΟΚ, εκτός από σένα είναι κι ο κόσμος. Η σχέση σας έχει περάσει από διάφορα στάδια. Πώς διαχειρίζεσαι την αποδοκιμασία; «Ο κόσμος δεν είναι απλά ζωντανό κομμάτι του ΠΑΟΚ. Ο κόσμος είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Και ο ΠΑΟΚ είναι μια δύσκολη ομάδα με δύσκολο κοινό. Το γνωρίζω πολύ καλά. Πρέπει να έχεις γερό στομάχι για να αντέξεις στην Τούμπα. Η αποδοκιμασία της μπορεί να σε διαλύσει. Όσο για το πώς το διαχειρίζομαι, προσπαθώ να είμαι ήρεμος, να αναλύσω στο μυαλό μου τι δεν πήγε καλά και φυσικά να μην το βάζω κάτω. Σε αυτό με βοηθάει πολύ η οικογένεια μου είναι που πάντα δίπλα μου και οι φίλοι μου οι οποίοι με στηρίζουν ότι και αν γίνει. Έχω περάσει δύσκολα και πιθανόν να περάσω ξανά στο μέλλον, όμως είμαι εδώ».

Υπήρξε στιγμή που σκέφτηκες να φύγεις; «Υπήρξαν στιγμές που μέσα στην απογοήτευσή μου, μου περνούσαν άσχημες εικόνες από το μυαλό. Θα ήταν παράλογο και ψεύτικο να πω το αντίθετο. Όχι, όμως, δε μπορώ να πω ότι ήθελα ποτέ πραγματικά να φύγω παρότι το επεισόδιο αναφέρεστε μου είχε στοιχίσει διότι ήταν μπροστά και η οικογένειά μου».

Το μέτρο δεν είναι στα φόρτε μας. Από την αποδοκιμασία αυτή, περνάμε στην αποθέωση. Τι σε κρατάει στα πόδια σου όταν όλοι σου λένε πως είσαι λίγο πιο πάνω από τον Μέσι; «Τα ίδια πράγματα που σε κρατάνε στα πόδια σου και στα δύσκολα. Η καθαρή σκέψη, η εσωτερική ανάλυση των δεδομένων, η οικογένεια, οι πραγματικοί φίλοι και βέβαια η αυτογνωσία και η ταπεινότητα».

Αυτή τη χρονιά δείχνεις πάντως να έχεις βρει μια πετυχημένη ισορροπία. Μοιάζεις πιο ήρεμος από ποτέ. Τι άλλαξε; «Είναι αλήθεια πως αισθάνομαι πιο ήρεμος αυτή τη σεζόν. Το αίσιο τέλος της συζήτησης για την ανανέωση του συμβολαίου μου έβγαλε ένα μεγάλο βάρος από πάνω μου και πλέον μπορώ να είμαι απολύτως συγκεντρωμένος στο γήπεδο. Χαίρομαι που έμεινα στον ΠΑΟΚ, αυτό ήθελα από την αρχή και προσπαθώ να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη της ομάδας και του κόσμου».

Επίσης, σε ξέραμε σαν ένα επιθετικό περιοχής. Πλέον σε βλέπουμε σε διαφορετικούς ρόλους. Έχεις παίξει εξτρέμ, επιτελικός μέσος, αμυντικό χαφ μέχρι και στόπερ για λίγα λεπτά. Πως σου φαίνεται αυτή η εμπειρία; «Ένας ποδοσφαιριστής είναι υποχρεωμένος να παίζει εκεί που του λέει ο προπονητής του κι εκεί που τον χρειάζεται η ομάδα. Αυτό κάνω και εγώ. Είναι κάτι καινούργιο για μένα αλλά χαίρομαι που μπορώ να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ σε διάφορους τομείς».

Είσαι στα 26 και θεωρείσαι σημαία του συλλόγου. Νιώθεις το βάρος του αρχηγού; Και πως είναι το συναίσθημα; «Νιώθω την ευθύνη του ρόλου μου. Είναι πολύ όμορφο να ξέρεις πως είσαι σημαντικός στην ομάδα και ότι πρέπει και εσύ με τη σειρά σου να βοηθήσεις και να κατευθύνεις τα πολλά νέα παιδιά που έρχονται από τις ακαδημίες να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα. Ήμουν κι εγώ στη θέση τους και είμαι τυχερός που είχα στα αποδυτήρια ανθρώπους να με βοηθήσουν να καταλάβω τι είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο».

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει μέχρι τη λήξη του συμβολαίου σου; «Να έχω βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να κατακτήσει τίτλους. Να φέρουμε στην Θεσσαλονίκη το πρωτάθλημα, να παίξουμε στο Champions League να μεγαλώσουμε – όπως σας είπα και πριν – και άλλο τον ΠΑΟΚ υλοποιώντας τόσο τα δικά μας όσο και τα όνειρα του κόσμου, ο οποίος έχει κάνει πολλή υπομονή όλα αυτά τα χρόνια».

Θα έφευγες ποτέ; Και γιατί; «Αυτή τη στιγμή δε σκέφτομαι να φύγω. Αν το σκεφτόμουν δε θα είχα ανανεώσει το συμβόλαιο μου για άλλα τέσσερα χρόνια. Το μυαλό μου είναι 100% στον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα ποτέ δεν πρέπει να είσαι απόλυτος στη ζωή. Αν ποτέ ερχόταν μια πολύ καλή πρόταση και για μένα και για το σύλλογο δε θα την απέρριπτα χωρίς να την εξετάσω».

Δεν εφησυχάζεις ασυναίσθητα όταν είσαι τόσα πολλά χρόνια σε μια ομάδα; «Δε θα το έλεγα. Μια ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Αλλάζουν τα δεδομένα, οι προπονητές, οι παίκτες, οι διοικήσεις, τα πάντα. Δεν υπάρχει η ρουτίνα που συναντάς σε μια άλλη δουλειά όταν βρίσκεσαι πολλά χρόνια πίσω από το ίδιο γραφείο, κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα και βλέποντας τα ίδια πρόσωπα. Το ποδόσφαιρο δε σε αφήνει να ησυχάσεις και όσοι το κάνουν το βρίσκουν μπροστά τους στον αγωνιστικό χώρο. Αν δε δουλεύεις και δεν έχεις την επιθυμία να κάνεις πράγματα θα φανεί στην απόδοσή σου. Είναι σκληρός ο χώρος».

Είπες αρκετές φορές πως ο μεγάλος σου στόχος είναι η κατάκτηση τίτλων με τον ΠΑΟΚ. Βλέπεις να υλοποιείται στο τέλος της τρέχουσας σεζόν; «Είναι κάτι που το θέλουμε όλοι πάρα πολύ και έχουμε δουλέψει πάρα πολύ από την αρχή της σεζόν για να το καταφέρουμε. Το περασμένο καλοκαίρι κανείς δεν περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ θα πρωταγωνιστήσει μα αποδείξουμε πως διαθέτουμε μία πολύ δυνατή ομάδα. Το αρνητικό είναι ότι μείναμε νωρίς εκτός και Κυπέλλου και εκτός Ευρώπης. Είναι κάτι που μας πόνεσε αρκετά, διότι θέλαμε να προχωρήσουμε και είχαμε τη δυνατότητα να το κάνουμε».

Πόσο πληγώνει τις ελπίδες του ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα, η ήττα από τον Παναιτωλικό; «Ο Παναιτωλικός είναι μια πολύ καλή ομάδα και γνωρίζαμε πως το παιχνίδι θα έκρυβε κινδύνους. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και το γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο ήταν ένα είδους σοκ. Ήταν μια σημαντική απώλεια και χάσαμε έδαφος σε σχέση με τον Ολυμπιακό, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί. Πρέπει να παλέψουμε ως το τέλος και να διεκδικήσουμε τον τίτλο».



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved