ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0 (photos)

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0 (photos)

Ο Ολυμπιακός έφυγε με το 0-0 από την Τούμπα και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, διατηρώντας ισχυρό προβάδισμα τίτλου (+6), χωρίς εν τέλει να γίνουν πολλά από αυτά που οι περισσότεροι φοβήθηκαν.

Το μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή ή για την ακρίβεια, κερδισμένος βγήκε – εν μέρει – ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μετά τη νίκη του 1-0 επί του Παναιτωλικού, το απόγευμα της Κυριακής (8/2) μείωσε στους 6 βαθμούς την διαφορά από τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν την διαφορά των 8 πόντων από τον «Δικέφαλο», ο οποίος δείχνει να μένει εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Η σκακιέρα των προπονητών

PAOKOlympiakosMesaSkaki

Με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο αρχικό σχήμα παρουσίασε τον ΠΑΟΚ ο Άγγελος Αναστασιάδης, καθώς ο Έλληνας επιθετικός ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε και αποτέλεσε την τριάδα στην γραμμή κρούσης, με τον Μακ στα αριστερά και τον Αθανασιάδη στην κορυφή. Από εκεί και πέρα, ο Ιτάνζ ήταν στον «άσο», με τον Σκόνδρα στα δεξιά, τον Ρατς αριστερά και τους Ρικάρντο Κόστα και Βίτορ στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Κάτσε και Νομπόα, ως αμυντικοί μέσοι, με τον Περέιρα πιο μπροστά τους.

Από την άλλη, ο Βίτορ Περέιρα προτίμησε τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, ενώ παρτενέρ του Σαντάνα στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Σιόβας. Στα δεξιά κινήθηκε ο Ελαμπντελαουί, ο Μαζουάκου στα αριστερά και πιο μπροστά τους, οι Κασάμι και Μανιάτης είχαν ανασταλτικά καθήκοντα. Στον άξονα κινήθηκε ο Ντομίνγκεζ ως επιτελικός χαφ, με τον Αφελάι στα αριστερά, τον Ντοσεβί στα αριστερά και τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Η εξέλιξη του αγώνα

PAOKOlympiakosMesa2

Στα πρώτα λεπτά, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που προσπάθησε να… πατήσει περισσότερο στην αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, με πίεση ψηλά, προκαλώντας παράλληλα προβλήματα στην ανάπτυξη των «ερυθρόλευκων». Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Άγγελου Αναστασιάδη δεν κατάφεραν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στον Ρομπέρτο. Η πρώτη… επικίνδυνη «επίσκεψη» στα αντίπαλα καρέ ήταν για τους φιλοξενούμενους, στο 10’ με τον Μήτρογλου, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Ιτάνζ μπλόκαρε. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο και είχαν τις κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Μάλιστα, στο 23’ ο «πιστολέρο» έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν έκανε το σουτ, στο δεύτερο δοκάρι, χωρίς πίεση, αλλά ο Ιτάνζ απέκρουσε σωτήρια, ενώ στο 29’ ο Ντοσεβί δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το τραγικό γύρισμα του Ρικάρντο Κόστα και στην εξέλιξη της φάσης ο Μανιάτης σούταρε άουτ. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε σε εκείνο το σημείο τον χώρο του κέντρου και έδειχνε πιο επικίνδυνος, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ενήργησε εξαιρετικά στο σουτ του Κασάμι στο 34ο λεπτό, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

«Ασπρόμαυρη» πίεση

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως και ο αγώνας, δηλαδή με τον «Δικέφαλο» να μπαίνει πιο δυνατά και να αναζητά το γκολ, όμως, στο 52’ ο Νομπόα δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μακ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρομπέρτο, ο οποίος έπεσε σωστά στην δεξιά του πλευρά και απέκρουσε. Στο 61’ ο ΠΑΟΚ έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού, όπως οι Περέιρα και Αθανασιάδης μπερδεύτηκαν και απώλεσαν την ευκαιρία να απειλήσουν τον τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων».

Πέτρες και διακοπή

PAOKOlympiakosMesaChori

Στο επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ από τα δεξιά και ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση. Όμως, η παρουσία του προκάλεσε… βροχή από αντικείμενα από τους οπαδούς, ενώ μία πέτρα τον βρήκε στο αριστερό ώμο. Αυτό έφερε την αντίδραση του Αργεντίνου που πέταξε τη μπάλα νευριασμένος, η ένταση πέρασε και στους υπόλοιπους παίκτες, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν άμεσα, με τον «Τσόρι» να βλέπει την κίτρινη κάρτα.

Ο Βίτορ Πέρεϊρα θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Φορτούνη και Μιλιβόγεβιτς στο 74’ αντί των Ντομίνγκεζ και Κασάμι, αντίστοιχα. Η είσοδος των δύο ποδοσφαιριστών έφερε… ενέργεια στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σέρβος απείλησε πέντε λεπτά αργότερα, με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η… αντίδραση του Άγγελου Αναστασιάδη από τον πάγκο… καθυστέρησε, καθώς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Παπαδόπουλο αντί του Περέιρα στο 84’ και δύο λεπτά αργότερα τον Γκολάσα αντί του Νομπόα.

Στα τελευταία λεπτά, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ, όμως, δεν κατάφεραν να βρουν τους διαδρόμους, αλλά κυρίως, δεν μπόρεσαν να προκαλέσουν προβλήματα με τις ενέργειές τους από τα πλάγια, ενώ από την άλλη, ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να βγει στην επίθεση. Έτσι, το «λευκό» 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων και το ντέρμπι ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή.

Ο κορυφαίος του αγώνα

PAOKOlympiakosMesaItanz

Η επιλογή του Σαρλ Ιτάνζ στην αρχική ενδεκάδα ήταν μία μικρή… έκπληξη από τον Άγγελο Αναστασιάδη, καθώς στο προηγούμενο ματς είχε ξεκινήσει ο Παναγιώτης Γλύκος, αλλά ο Καμερουνέζος δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή του, μια και είχε όλες τις… απαντήσεις στις απειλές του Ολυμπιακού, με χαρακτηριστική την φάση του 23’ με το σουτ του Μήτρογλου από απόσταση… βολής, αλλά και στο 34’ με το μακρινό σουτ του Κασάμι, έξω από την περιοχή.

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρικάρντο Κόστα, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Νομπόα (86' Γκολάσα), Μακ, Περέιρα (84' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (90' Παπαγιαννόπουλος), Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι (73' Μιλιβόγεβιτς), Μανιάτης, Ντομίνγκες (73' Φορτούνης), Ντοσεβί (90' Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Υπό το βλέμμα Σαββίδη και Μαρινάκη (photos)

Η ενδεκάδα του «Δικέφαλου» (photo)

Η ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων» (video)

Στην Τούμπα ο Μαρινάκης (photos)

Η Τούμπα στις… φλόγες! (video)

Αθανασιάδης: «Να φέρουμε το πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη»

Ο Μουσλίμοβιτς στο τύμπανο! (video)

Η «ερυθρόλευκη» αναχώρηση για Τούμπα (video)

Η άφιξη του Ολυμπιακού στην «Τούμπα» (photos)

Πέτρες και δακρυγόνα στην Τούμπα

Έφτασε η «ερυθρόλευκη» αποστολή στην Τούμπα

Αφίχθη η «ασπρόμαυρη» αποστολή (video)

Τα στατιστικά του ντέρμπι (photo)

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας το πρόσφερε το Onsports:

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54d7849360b0248179cf5baf?theme=onsports|600|700{/iframe}


O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved