Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 1-0 (photos)

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 1-0 (photos)

Όπως και στο Αγρίνιο στον πρώτο γύρο έτσι και στη Λεωφόρο, ο Πέτριτς πέτυχε το γκολ που έδωσε στον Παναθηναϊκό νίκη 1-0 απέναντι στον εξαιρετικο Παναιτωλικό.

Αν και δεν εντυπωσίασε, ο Παναθηναϊκός βρήκε τρόπο να πάρει το τρίποντο και να ανέβει στους 49 βαθμούς και να ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ, περιμένοντας το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Τούμπας. Το τριφύλλι βρήκε γκολ... λύτρωσης από τον Μλάντεν Πέτριτς στο 67' του ματς, με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη στο τελευταίο εντός έδρας ματς πριν το «αιώνιο» ντέρμπι που ακολουθεί σε δυο εβδομάδες.

Οι «πράσινοι» έβαλαν τέλος στο καλό σερί του Παναιτωλικού, ο οποίος είχε περάσει από την Τούμπα και είχε νικήσει πολύ εύκολα τον Εργοτέλη, όμως, δεν κατάφερε να πάρει κάτι καλύτερο στη Λεωφόρο. Η ομάδα του Χάβου τακτικά αντιμετώπισε καλά το ματς, αλλά μετά και την αποβολή του Ρουσκουγέδα δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική.

 1205019

Πως έπαιξαν

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε με 4-3-1-2 τον Παναθηναϊκό και τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια. Οι Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης και Μπούρμπος ήταν από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα με τον Λαγό αμυντικό χαφ. Εσωτερικοί οι Ζέκα, Πράνιτς και σε ελεύθερο ρόλο ο Πέτριτς πίσω από Μπεργκ και Κλωναρίδη.

Στον αντίποδα, ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον Παναιτωλικό με 4-2-3-1 και τον Στεφανάκο κάτω από τα δοκάρια. Οι Σκαραμοτσίνο, Ετζεγνκέλε, Μαλεζάς και Μπεχαράνο ήταν από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, με τους Φωτάκη και Γοδόι να είναι αμυντικά χαφ. Οι Ρουσκουγιέδα και Βιγιαφάνες κινήθηκαν αριστερά και δεξιά του Μαρτίνες που ήταν πίσω από τον μοναδικό επιθετικό, Άλβες.

 1205016

Ημίχρονο με μια φάση

Δεδομένα ο Παναθηναϊκός δεν περίμενε να κάνει... περίπατο αφού ο Παναιτωλικός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος κι εξαιρετικά φορμαρισμένη. Αυτό φάνηκε και στη Λεωφόρο, όπου οι Αγρινιώτες ακολουθώντας πιστά το πλάνο του Χάβου περιόρισαν τους παίκτες του Αναστασίου και δεν τους επέτρεψαν να φανούν απειλητικοί. Οι ευκαιρίες ήταν... σπάνιο είδος στο πρώτο μέρος, με τον Παναιτωλικό να τα βασίζει όλα στις εμπνεύσεις του Μαρτίνες και στις μεγάλες μπάλες προς τον Άλβες, οι οποίες δεν είχαν τύχη λόγω Ταυλαρίδη και Σίλντενφελντ.

Ο Παναθηναϊκός βλέποντας πως θα... πάθει το ίδιο λόγω Μαλεζά – Εντζεγκέλε, δεν έψαξε με βαθιές μπαλιές τον Μπεργκ και τον Κλωναρίδη, προσπαθώντας να βάλει τη μπάλα κάτω. Η καλή απόδοση των Γοδόι, Φωτάκη αλλά και των πλάγιων μπακ, περιόρισε τους πράσινους. Στη μοναδική φάση που βρήκε χώρο ο κινητήριος μοχλός Πέτριτς, λίγο έλειψε να έρθει και το γκολ. Στο 35' ο Κροάτης έδωσε στον Μπεργκ ο οποίος δεν μπορούσε να τελειώσει τη φάση, τη γύρισε στον Πέτριτς κι αυτός με δυνατό σουτ πήγε να ανοίξει το σκορ αλλά ο Στεφανάκος με μεγάλη επέμβαση κράτησε το 0-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

 1205030

Λυτρωτής Μλάντεν

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Αναστασίου αποφάσισε να τονώσει μεσαία γραμμή κι επίθεση, βάζοντας στο ματς τον Ατζαγκούν αντί του κακού Μπούρμπου. Ο Ζέκα πήγε σε θέση δεξιού μπακ κι ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε, αρχίζοντας να πιέζει την εστία του Στεφανάκου. Ο Πέτριτς βρήκε περισσότερο χώρο για να δράσει και κατάφερε να κερδίσει δυο κίτρινες κάρτες από τον Ρουσκουγιέδα, ο οποίος αποβλήθηκε στο 60' κι άφησε τον Παναιτωλικό με δέκα παίκτες. Βλέποντας τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί, ο Αναστασίου έριξε στο ματς και τον Καρέλη αντί του Κλωναρίδη που ήταν μέτριος.

Οι κινήσεις του τεχνικού του Παναθηναϊκού δικαιώθηκαν στο 67', όταν ο Πέτριτς κατάφερε να... λύσει το δύσκολο σταυρόλεξο που είχε βάλει ως εκείνη την ώρα ο Παναιτωλικός του Χάβου. Σε μια στημένη μπάλα, μετά από κόντρες στην περιοχή, ο Πέτριτς ήταν αυτός που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα κι έφερε... έκρηξη στη Λεωφόρο. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το ματς. Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα με τους Νίνη, Καρέλη και Μπεργκ αλλά ο Στεφανάκος κράτησε τον Παναιτωλικό στο ματς. Οι Αγρινιώτες δεν μπορούσαν, ωστόσο, να απειλήσουν και το τελικό 1-0 ήρθε ως φυσική συνέπεια της εικόνας του ματς.

Ο κορυφαίος του αγώνα

1205138

Για ακόμα μια αγωνιστική, ο Μλάντεν Πέτριτς ήταν... το Α και το Ω του Παναθηναϊκού. Ο Κροάτης αυτή τη φορά άργησε να «μπει» στο ματς, αλλά όταν το έκανε «καθάρισε» με το γκολ που πέτυχε αλλά και με τη συνολική εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Μπούρμπος (46' Ατζαγκούν), Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Λαγός (83' Νίνης), Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (65' Καρέλης), Πέτριτς, Μπεργκ

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Ρουσκουγέδα, Μπεχαράνο, Άλβες, Μαλεζάς, Γοδόι, Σκαραμοτσίνο, Βιγιαφάνες (69' Κάπελ), Μαρτίνεζ (85' Θεοδωρίδης), Φωτάκης (80' Λάζαρ), Ετζεγνκέλε

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Onsports

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 1-0 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54d772a660b0248179cf5b76?theme=onsports|600|700{/iframe}


Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved