Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1 (video+photos)

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1 (video+photos)

Ο Ολυμπιακός, αν και δεν εντυπωσίασε, νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο και πάει με +8 στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχοντας… αέρα πρωταθλητή – Αφελάι και Μήτρογλου τα γκολ των «ερυθρόλευκων», ο Μαρσελίνιο των φιλοξενούμενων

Με αυτό το «τρίποντο» οι Πειραιώτες συνέχισαν το σερί τους με τον Βίτορ Περέιρα στον πάγκο και ξέφυγαν οκτώ βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση. Από την άλλη ο Ατρόμητος έδειξε ότι θα μπορούσε να ήταν πιο ανταγωνιστικός αν είχε ρισκάρει λίγο περισσότερο ο Σα Πίντο.

1202404-1

Η εξέλιξη του αγώνα

Νευρικοί… παρουσιάστηκαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δυσκολεύτηκε σε μεγάλο βαθμό να βρει τους κατάλληλους… διαδρόμους προς την εστία του Γκορμπούνοφ, ενώ το «συγκρότημα» του Περιστερίου, είχε ρίξει το… βάρος στην άμυνα, προσπαθώντας να… χτυπήσει κυρίως στις κόντρες.

Η πρώτη καλή του αγώνα ήταν για τους «ερυθρόλευκους» στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά ο Ντουρμάζ, έπειτα από ατομική ενέργεια, δεν κατάφερε να στοχεύσει σωστά και η μπάλα πέρασε άουτ. Οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα θέλησαν να πιέσουν για να πετύχουν ένα τέρμα που θα έδιωχνε το άγχος, όμως, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για γκολ.

Η υπεροχή των Πειραιωτών έφερε… καρπούς με την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου στο ματς με την κεφαλιά του Αφελάι, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Ήταν η ωραία ενέργεια του Ντομίνγκεζ από τα δεξιά, όπου πέρασε δύο αντιπάλους, έκανε το γύρισμα προς την περιοχή του Γκορμπούνοφ και ο Ολλανδός επιθετικός με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του πορτιέρο του Ατρόμητου. Αμέσως μετά το γκολ, άπαντες οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έτρεξαν και αφιέρωσαν το γκολ στον Κούλη Δουρέκα, που επέστρεψε στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» μετά την περιπέτεια που είχε με την υγεία του.

Στα επόμενα λεπτά, το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Ατρόμητος θέλησε να γίνει πιο επιθετικός, αλλά δεν κατάφερε να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα 1-0, χάρις στην κεφαλιά του Αφελάι.

1202360

Ίδιο… σκηνικό

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι Πειραιώτες διατήρησαν την κατοχή και αναζήτησαν τους… διαδρόμους απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των «κυανόλευκων», με τους φιλοξενούμενους να μένουν… πιστοί στο πλάνο τους για αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή στην «επανάληψη», ήταν για τον Ολυμπιακό, στο 51’ με το σουτ του Ντομίνγκεζ, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 59’ το σουτ του Ντουρμάζ κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα ευτύχησαν να πάρουν σημαντικό προβάδισμα στην αναμέτρηση, στο 73ο λεπτό με τον Μήτρογλου. Οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει φάουλ σε καλή θέση, ο Φορτούνης «πάτησε» τη μπάλα για τον Έλληνα επιθετικό και αυτός με σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκορμπούνοφ, διαμορφώνοντας το 2-0. Μάλιστα, για δεύτερη φορά, οι ποδοσφαιριστές των Πρωταθλητών Ελλάδας αφιέρωσαν το τέρμα στον Κούλη Δουρέκα.

Στην συνέχεια, ο Ρικάρντο Σα Πίντο θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ναπολεόνι και Μαρσελίνιο, με τους δύο τελευταίους να ανεβάζουν επίπεδο για τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, στο 82’ οι Περιστεριώτες μείωσαν με το όμορφο πλασέ στην κίνηση και τα τελευταία λεπτά μετατράπηκαν σε… δραματικά στο Φάληρο.

Τα πολλά λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά και η γρήγορη κίνηση των «κυανόλευκων» έφερε το… σκηνικό στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά και νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά εκ νέου την εστία του Μέγιερι, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τη νίκη, η οποία τους έδωσε… αέρα 8 βαθμών από τους διώκτες τους, μία… στροφή πριν την «μάχη» της Τούμπας.

Ο κορυφαίος του αγώνα

Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ αποτελεί τον κινητήριο μοχλό του Ολυμπιακού και το έδειξε και στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Από δική του ενέργεια άνοιξε το σκορ ο Αφελάι στο 30’ ενώ μετά την αποχώρησή του, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν προβλήματα στη διατήρηση της μπάλας.

1202479

Τα γκολ του αγώνα

{novavideos}nova/2014-2015/GOAL_OSFP_ATROMITOS_040215.mp4{/novavideos}

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Mέγερι, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σαντάνα, Γιαννούλης, Μανιάτης (77’ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (69’ Ντοσεβί), Ντουρμάζ, Τσόρι (69’ Φορτούνης), Μήτρογλου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Κούρος, Ακουαζί, Φυτανίδης, Μπρίτο (63’ Μαρσελίνιο), Παπάζογλου (77’ Ναπολεόνι), Νάστος (42’ Κιβρακίδης), Μπάλλας, Ουμπίδες, Δημούτσος, Λαζαρίδης.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα από το Live Chat του Onsports…

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1 (video+photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54d24e2560b0248179cf52f6?theme=onsports|600|700{/iframe}


O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved