«Το οφείλουμε στον κόσμο»

«Το οφείλουμε στον κόσμο»

Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε για τη μεγάλη νίκη του Άρη κόντρα στην παλιά του ομάδα, για τα play off αλλά και για… την Αναγέννηση Καρδίτσας!

Ο τεχνικός του Άρη, φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, μιλώντας τόσο για τα αγωνιστικά όσο και για τα συναισθήματά του με αφορμή την αναμέτρηση των «κίτρινων» με την πρώην ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «NovaΣΠΟΡ FM 94.6»:

Για τη νίκη του Άρη και τις πιθανότητες εισόδου στην πεντάδα: «Ο  Άρης κάνει μια τεράστια προσπάθεια και στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια πετύχαμε το στόχο μας. Κάναμε φοβερές ανατροπές και δείξαμε ότι η ομάδα έχει χαρακτήρα, ανεξάρτητα από συστήματα και αλλαγές.

Έμεινε ένα παιχνίδι που οφείλουμε στην ιστορία και τον κόσμο του Άρη να το κερδίσουμε. Η φυσική θέση του Άρη είναι να είναι στις πρώτες θέσεις και την Ευρώπη. Παίζουμε σε μια δυνατή έδρα με μια καλή ομάδα όπως η Ξάνθη και θα πρέπει να προσπαθήσουμε για τη νίκη.

Η ομάδα που έχει στόχο και έχει βάσιμες ελπίδες για να βγει στην Ευρώπη και για αυτό βρίσκονται στον Άρη αυτοί οι παίκτες για να παίξουν Ευρώπη. Ο στόχος φαίνεται από σήμερα που ξεκινά η προετοιμασία. Πρέπει να έχουν συγκέντρωση, ατομική συμπεριφορά και η προετοιμασία κάνει την ομάδα που έχει στόχο να δίνει έμφαση. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι και πιο αποφασιστικοί στην Ξάνθη».

Για τα συναισθήματά του ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης με τον Βόλο: «Ήταν δύσκολη αυτή η εβδομάδα για μένα αυτή που πέρασε. Είμαι χαρούμενος γιατί είδα μισογεμάτο το ποτήρι, αφού μια από τις δύο ομάδες θα πήγαιναν στην Ευρώπη. Για μένα θα είναι ευλογία Θεού να βγουν και οι δύο ομάδες. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν με διαφορά πέμπτος με έξι αγωνιστικές να μένουν».

Για την δουλειά που έγινε στον Ολυμπιακό Βόλου: «Έγινε μεγάλη προσπάθεια στα δύο χρόνια αυτά. Από εκεί που πάλευε να μην πέσει στην Γ’ εθνική, κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα με ρεκόρ παραγωγικότητας στη Β’, να ανέβει κατηγορία και να παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο φέτος».

Για τα αν τον επηρέασε η αναμέτρηση: «Ο επαγγελματίας πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στο στόχο του, σίγουρα επηρεάζεσαι αλλά στα 90’ δεν πρέπει να σε καταβάλει το συναίσθημα. Το ίδιο είχε συμβεί για μένα στη Λάρισα. Στεναχωριέμαι για τον υποβιβασμό της Λάρισας, έχω μεγάλο δέσιμο με αυτή την ομάδα και είναι κρίμα να βλέπεις μια ομάδα με την δομή της Λάρισας να υποβιβάζεται, σε στεναχωρεί ο υποβιβασμός».

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι είπε: «Είχαμε φτιάξει ένα πλάνο για να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας πλεονεκτήματα. Από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε όταν είχε την μπάλα ο Βόλος να προσαρμοστούμε στις διαγώνιες κινήσεις που κάνει. Ήμασταν καλοί πιέσαμε ψηλά, ωστόσο έγινε το πέναλτι με αυτή την ανάπτυξη από πλευράς του Βόλου».

Για το πώς ήρθε σε συμφωνία με τον Άρη: «Δεν ήμουν έτοιμος να αναλάβω κάποια ομάδα, το επόμενο πρωινό που έφυγα από τον Ολυμπιακό Βόλου πήρα το ντοσιέ μου και σχεδίαζα την προπόνηση της ημέρας, είχα εθισμό στο Βόλο και δεν ήθελα να αναλάβω άλλη ομάδα. Αφορούσε εμένα προσωπικά αυτό, αλλά από τη στιγμή που με ανάγκασαν να φύγω από μια ομάδα δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο.

Η επίσημη πρόταση του Άρη ήταν μια πολύ τιμητική πρόταση για μένα. Η συζήτηση με τον κ. Αθανασιάδη με πείσανε ότι το πρόβλημα που είχε ο Άρης θα λυνόταν με την έλευση προπονητή και ότι αυτός έπρεπε να είμαι εγώ. Ο Άρης ήταν σε δύσκολη θέση όταν πήγαμε στην Κέρκυρα και με δύσκολο πρόγραμμα και πείστηκα σαν επαγγελματίας να δεχθώ την πρόταση και άφησα πίσω το συναίσθημα και την ψυχολογία μου.

Από τη στιγμή που με αναγκάσανε να φύγω από την ομάδα του Βόλου, δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Δεν ήταν προσωπικό μεταξύ εμού και του κ. Μπέου, ήταν μια γενική κατάσταση».

Για το πώς είδε την πρώην ομάδα του μέσα στο γήπεδο: «Βλέποντας το δημιούργημα του Ολυμπιακού Βόλου, που ήταν συλλογικό και αφορούσε το ποδοσφαιρικό τμήμα από τους παίκτες ως τον κόσμο και τη διοίκηση, χάρηκα που η ομάδα έπαιξε ένα ποδόσφαιρο που άρεσε σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το εισπράττω κι από τον κόσμο κι αυτό με κάνει να αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα».

Για τους Έλληνες προπονητές: «Μια χαρά είναι οι Έλληνες προπονητές. Αυτές οι σχολές που διοργανώνει η FIFA έχουν την ίδια θεματολογία σε όλη την Ευρώπη και συνεπώς όλοι οι Έλληνες προπονητές μαθαίνουν τα ίδια πράγματα που μαθαίνουν και στο εξωτερικό. Αν έδειχναν ελάχιστο ενδιαφέρον οι παράγοντες στο τι γίνεται σε αυτές τις σχολές θα καταλάβαιναν πολλά πράγματα αλλά δυστυχώς κανείς δεν το κάνει. Καμιά φορά όταν μιλάω με τον Καραγεωργίου και τον Δώνη αναφερόμαστε στο πόσο μεγάλη τύχη είναι να πέφτεις σε καλούς παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι και ο Σπανός, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι ο Δώνης δέχτηκε επίθεση στις αρχές της σεζόν, κι όμως η ομάδα τον εμπιστεύτηκε.

Στο ποδόσφαιρο έρχονται και δύσκολες στιγμές. Το θέμα είναι να ξέρεις γιατί διαλέγεις τον προπονητή και να έχεις πραγματικά κριτήρια στην επιλογή σου.  Αν ο σκοπός είναι να αποκομίσεις όσο περισσότερα χρήματα γίνεται από επιχορηγήσεις και γενικότερα έσοδα τότε έχεις ως στόχο τον προπονητή και μετά τον διώχνεις από την ομάδα ελαφρά τη καρδία».

Για την ομάδα της πόλης του της Καρδίτσας: «Η Αναγέννηση είναι η μητρική μου αγάπη. Είναι η ομάδα στην οποία γαλουχήθηκα και αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα.

Το Σάββατο έπεσα σε μια εκδρομή μαθητών από την Καρδίτσα και όταν με ρώτησαν πότε θα έρθω τους είπα ότι θέλω να δουλέψω λίγο ακόμα για να έρθω και να μην με νοιάζουν οι παράγοντες, να μην έχουμε ανάγκη κανέναν. Εχθές η Καρδίτσα έκανε μεγάλη νίκη κόντρα στον Διαγόρα. Παρακολουθώ την πορεία της και ξέρω ότι μεγάλη δύναμη της αντλεί ο κόσμος. Είμαι πάντα στη διάθεσή τους με οποιοδήποτε τρόπο εύχομαι να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία».



Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved