Καταγγελίες Πηλαδάκη για ΕΠΟ

Καταγγελίες Πηλαδάκη για ΕΠΟ

Ο Κώστας Πηλαδάκης άφησε αιχμές για τη διαδικασία της αδειοδότησης των ομάδων τονίζοντας ότι υπάρχουν ΠΑΕ που καταθέτουν πλαστά έγγραφα έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος της Λάρισας, αποκάλυψε επίσης ότι έχει ενημερώσει τον Σοφοκλή Πιλάβιο για παρεμβάσεις υψηλά ιστάμενων προσώπων της ΕΠΟ, στο έργο της διαιτησίας.

Ο ιδιοκτήτης των «βυσσινί» άφησε αιχμές για την αντιμετώπιση που είχε η ομάδα από τους οργανωμένους οπαδούς της, τους κάλεσε να τον μιμηθούν και να παραδεχθούν τα λάθη τους και στη συνέχεια υποστήριξε πως θα αλλάξει το μοντέλο διοίκησης της ομάδας από τη νέα περίοδο επιβεβαιώνοντας ότι θα παραμείνει στο τιμόνι της ΠΑΕ και τα επόμενα χρόνια.

Η συνέντευξη Τύπου του Κώστα Πηλαδάκη στο AEL FC Arena, άρχισε με μια γενική τοποθέτηση του προέδρου της ΠΑΕ Λάρισα.

"Η τελευταία διετία ήταν αρκετά δύσκολη προσωπικά για μένα. Η κορύφωση έχει έρθει με αυτή την κακή αγωνιστική χρονιά για την ομάδα και βεβαίως με την βαθμολογική μας θέση. Στην αρχή της χρονιάς δημιουργήσαμε το πιο ακριβό ρόστερ της τελευταίας επταετίας και σε συνδυασμό με το γήπεδο είχαμε την προσδοκία ότι θα πάρουμε μια ψηλή θέση. Είναι ειρωνεία ότι δεν δήλωσα πως πάμε να σωθούμε κάτι για το οποίο με κατηγορούσαν οι φίλαθλοι. Είναι ειρωνεία για αυτούς που έρχονταν στα ξενοδοχεία για τον Γκέρεμι και τώρα βρίζει, δε ξέρω αν πίστευε τα ίδια με μένα όταν φώναζε για τους παίκτες στα ξενοδοχεία. Έγιναν προφανώς πολλά λάθη, αγωνιστικά, διοικητικά και πολλά άλλα. Τα λάθη τα πλήρωσα και θα τα πληρώνω μέχρι να επιστρέψει η ομάδα μας στη Super League αν τελικά πέσει.

Όλοι πρέπει να αναλογιστούμε το κόστος. Μήπως οι φίλαθλοι και ήρθαν να ζητωκραυγάσουν τον Γκέρεμι δεν είναι οι ίδιοι που χθες βρίζανε; Μήπως αυτοί που έλεγαν ότι πρέπει να κρατήσω τον Μπλάζεκ δεν είναι οι ίδιοι που τον βρίζανε μετά; Ο παρορμητισμός είναι κακός σύμβουλος για όλους μας. Μια μερίδα φιλάθλων με κατηγορεί για τις επιλογές μου. Όλοι για αυτό κρινόμαστε. Έχω ξοδέψει πολλές ώρες να σκεφτώ τα λάθη και να τα διορθώσουμε αλλά και να βρω το κουράγιο να κάνω πράγματα για την ομάδα που αγάπησα. Προσπαθώ να βρω την αιτία για τις εξάρσεις που υπάρχουν εναντίον μου και να βρω τα ερωτηματικά.

Γιατί; Επειδή πήρα μια ομάδα με χρέη στην Β’ και την ανεβάσαμε όλοι μαζί; Επειδή παίξαμε τρεις φορές στην Ευρώπη; Επειδή πήραμε το Κύπελλο; Επειδή φτιάξαμε σύγχρονο αθλητικό κέντρο; Επειδή φτιάξαμε αυτό το στολίδι; Επειδή δε βουλιάζουμε στα χρέη όπως οι άλλες ομάδες; Επειδή δε μπήκαμε σε κανενός το άρμα για να περνάνε οι μεγάλοι από εδώ και να μη μας σφάζει η διαιτησία;

Εγώ έχω κάνει 999 λάθη στα 1000 έτσι λέω. Αυτοί που έκαναν το ένα λάθος δεν έχουν ευθύνη; Τρεις εβδομάδες χωρίς προπονητή, σπασμένα πούλμαν, τρομοκρατία στους παίκτες. Κανείς δεν έχει το αλάθητο, ούτε ο Πάπας. Ο τρόπος διοίκησης επτά χρόνια δεν έχει αλλάξει στη Λάρισα. Αυτό είναι απάντηση στα πανό ότι η ομάδα δε διοικείται από τη Γλυφάδα. Φέτος είχα την μεγαλύτερη παρουσία από κάθε χρονιά στην πόλη. Εγώ τους άφησα όλους να βάλουν τα πανό τους, όχι όπως άλλοι πρόεδροι. Θα μιλάνε όλοι, αλλά με επιχειρήματα.

Η λάθος επιλογή προσώπων βαραίνει τον πρόεδρο. Εγώ έχω αυτή την ευθύνη και μπορείτε να πείτε για αυτή ότι θέλετε, να με κρίνετε και να με κατηγορήσετε. Ο ίδιος άνθρωπος είμαι που είδατε πριν επτά χρόνια. Χωρίς πούρα και γραβάτες. Αλλά τώρα που έχουμε αυτή την κατάσταση, τον βλέπετε μίζερο και αδιάφορο. Δεν έχω αλλάξει ούτε συνεργάτες ούτε συνήθειες. Κατηγορείστε με για αυτό και για όποια ευθύνη έχω.

Στη ζωή μας και τη χώρα μας, έχουμε γεμίσει με αυτούς που εντοπίζουν τα λάθη τους. Ο επικίνδυνος είναι όμως αυτός που δεν τα καταλαβαίνει. Χθες η ομάδα μας ήθελε πάση θυσία το παιχνίδι αυτό και κάποιοι φρόντισαν να της κάνουν κακό. Αυτό που θέλω να καταλάβω είναι ποιος κάνει καλό ή κακό στην ομάδα, ποιος θέλει να τη βοηθήσει και ποιος όχι. Κάνει καλό στην ομάδα δηλαδή το να βγάλουμε ένα πανό και να κόψουμε τη ροή του αγώνα;

Να αναλογιστείτε ποιος με τις πράξεις του κάνει καλό ή κακό στην ομάδα. Να δούμε ποιος το έκανε έμπρακτα. Δε πιστεύω στις συμπτώσεις. Υπάρχουν ευθύνες. Ή όλοι παραδεχόμαστε τα λάθη μας ή το μέλλον μας δε θα είναι όμορφο όπως το φανταζόμαστε από το Σεπτέμβριο.

Εγώ βρίσκομαι σε ένα σταυροδρόμι ζωής. Δεν έχει να κάνει με το αν θα μείνω ή θα φύγω με το αν θα ανέβει η ομάδα ή όχι. Έχει να κάνει με τις αρχές που εκπροσωπώ και αν θα αλλάξει το ποδόσφαιρο. Θα αλλάξουν οι πρόεδροι που σπιλώνουν συνειδήσεις και αλωνίζουν τα γήπεδα; Θα αλλάξουν οι διαιτητές που έρχονται εδώ και κάνουν ότι θέλουν; Δεν έχει νόημα αν δεν αλλάξει κάτι και δεν παίρνουμε τη θέση που αξίζουμε, είτε πέφτουμε είτε ανεβαίνουμε.

Η ομάδα μας φέτος έχει υποστεί 11 διαιτητικές αλλοιώσεις αποτελεσμάτων. Έχω εδώ ένα dvd που παρουσιάζει όλα αυτά τα λάθη που ούτε στατιστικά δεν πλησιάζει στα νούμερα των άλλων ομάδων. Χθες μας βγάλανε την ψυχή γιατί δεν έβγαινε. Μια ομάδα με 11 αλλοιώσεις δεν μπορεί να σωθεί. Ευνοηθήκαμε σε δύο παιχνίδια και είχαμε το θάρρος να το δηλώσουμε. Χωρίς να βγω στα κανάλια επίσημα, ενημέρωσε τον κ. Πιλάβιο.

Δεν καταγράφω συνομιλίες για ποιους μας πλησίασαν, για τις ενδείξεις που έχουμε, ενημέρωσα την ομοσπονδία. Ο κ. Πιλάβιος προς τιμήν του έκανε την έρευνά του και μου είπε ότι έχω δίκιο. Ζητώ εξ ονόματος της ομάδας μου να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι από την ΕΠΟ. Δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να παίρνουν τηλέφωνα πριν από τους αγώνες της ομάδας μας. Πρέπει να τους διαγράψει όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Τον έχω ενημερώσει.

Αυτοί οι άνθρωποι το συνεχίζουν και κάθε εβδομάδα επηρεάζουν παιχνίδια και διαιτητές. Είναι χρυσή ευκαιρία τώρα που το ποδόσφαιρο είναι στον πάτο, να το καθαρίσουμε. Έχω ενημερώσει τους αρμόδιους και πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι από το ποδόσφαιρο. Όποιος δεν κάνει προσπάθειες είναι συνένοχος.

Ο ΟΠΑΠ κάνει μεγάλες προσπάθειες να καθαρίσει το στοίχημα. Ο κόσμος παίζει το 1 ευρώ του τα 10 ευρώ του, όταν ξεσηκωθεί αυτός ο κόσμος δε θα τον μαζεύει κανείς. Ακούμε για χρέη ομάδων. Γιατί δε χρωστάει η δική μας ομάδα και οι άλλες χρωστάνε 1 και 7 και 10 εκατ. ευρώ και τα διακανονίζουν; Αφήστε κι εμάς να κάνουμε 10 εκατ. ευρώ χρέη και ελάτε να τα διακανονίσουμε μετά.

Ο ΠΑΟΚ είχε απόλυτο δίκιο γιατί είχε ξανασυμβεί σε δύο περιπτώσεις. Όταν ανοίγει η ΕΠΟ Σάββατο για να εκδικάσει υπόθεση κάποιας ομάδας, πρέπει να γίνει και για την άλλη. Όταν ο φίλαθλος βλέπει δυο μέτρα και δυο σταθμά εξαγριώνεται. Αυτή είναι η δικαιοσύνη;

Ο Έλληνας φίλαθλος παίζει 10% ελληνικές ομάδες στο στοίχημα και 90% τις ξένες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Από την πρώτη μέρα της Super League είπαμε ότι θα εναρμονιστούμε με το licensing της UEFA. Από τα δημοσιεύματα ακούμε ότι γίνεται χαμός, δεν πληρώνουν παίκτες, απειλούν παίκτες, φίλαθλοι απειλούν. Εμείς ενημερώνουμε και τον εισαγγελέα ότι θα πρέπει να παρέμβει σε όποιος μέλος της επιτροπής αδειοδότησης δεν κάνει την δουλειά του.

Να καταλάβετε ότι οι εποχές είναι εποχές κάθαρσης. Να τηρούνται οι νόμοι ευλαβικά και να σταματήσουν οι πολιτικοί τα τηλέφωνα και οι οπαδοί τις απειλές. Ζητώ παρέμβαση εισαγγελέα για να γίνει καθαρή η διαδικασία. Όποιος δεν τηρεί τους νόμους να τιμωρείται.

Ανάλογα με το που θα αγωνίζεται η ομάδα μας του χρόνου, θα κυμανθούν και οι τιμές των εισιτηρίων. Αν είμαστε στη Football League θα μειωθούν τα εισιτήρια. Από όλα τα πανό, δεν κατάλαβα το ψεύτης. Τι είπα που δεν τήρησα; Ακόμα και για το γήπεδο, όλοι γελούσαν. Πόσες μακέτες και δηλώσεις έχετε δει για γήπεδα; Εμείς τα καταφέραμε. Εγώ χαλαλίζω και το τελευταίο ευρώ που έχω βάλει στην ομάδα και που μπορεί να το στέρησα από τα παιδιά μου, αλλά θα το ξανάκανα γιατί την ομάδα την αγάπησα.

Προσπάθησα νωρίτερα να βρω συμπαίκτες από επιχειρηματίες με τη Λάρισα όμως ήταν δύσκολη η συγκυρία και δεν τα κατάφερα. Στο τέλος της χρονιάς θα γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει και μπορεί. Έτσι θα διευρυνθεί το ΔΣ και θα έχει θέση όποιος μπορεί να μεγαλώσει το ποσοστό του.

Η μερίδα φιλάθλων που δε με αποδέχεται είναι ευπρόσδεκτη. Μπορεί να γίνουν και πλειοψηφία, αλλά μπορεί να μείνω και μόνος μου. Εύχομαι πρώτα ο Θεός να είμαι εγώ στο τιμόνι της ομάδας όταν ξανά ανέβουμε.

Το μοντέλο διοίκησης θα αλλάξει του χρόνου. Θα υπάρχει τεχνικός διευθυντής, έχουμε καταλήξει σε τρία πρόσωπα, που θα βοηθήσει στις μεταγραφές. Οι 140 παίκτες που έχουμε πάρει δεν είναι τιμητικό. Αλλάζει ο προσανατολισμός και φεύγουμε από τα ακριβά συμβόλαια και πάμε στους Έλληνες παίκτες και από την επαρχία και από τα αστικά κέντρα.

Θα γίνουν αλλαγές στα αποδυτήρια γιατί ένα από τα λάθη μας ήταν η φιλική προσέγγιση της οποίας έγινε κατάχρηση. Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος και θα πρέπει σύντομα να βρεθεί τεχνική ηγεσία. Υπάρχουν οι υποψήφιοι και σύντομα θα υπάρξουν αποφάσεις. Όπως σας είπα δεν κρατώ κακία σε κανέναν. Ακόμα και σε αυτούς που έβρισαν την μητέρα μου χθες και την έχω χάσει από ασθένεια. Με ενδιαφέρει μόνο το πώς θα ανέβει η ΑΕΛ».

Στη συνέχεια, ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπρόσωπους του Τύπου.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις επιλογές του ρόστερ είπε: «Δε θέλω να γίνομαι κουραστικός και να επαναλαμβάνω το αν έχω δεχθεί εισήγηση για το ρόστερ. Το ανθρώπινο δυναμικό όταν έχεις να κάνεις με 24 διαφορετικούς χαρακτήρες θέλει ειδική διαχείριση. Έχω ευθύνη στις επιλογές των αθλητών για αυτό καταλήξαμε σε αυτά τα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι είπα και πριν. Χρειάζεται ένα πρόσωπο που να εμπνέει σεβασμό στα αποδυτήρια, να κάνει επιλογές παικτών που να βοηθούν το σύνολο. Όταν αυτές οι επιλογές γινόντουσαν, εγώ τις αποδέχθηκα και αυτή είναι η ευθύνη μου».

Για την αδειοδότηση: «Μόνο οι επιτροπές γνωρίζουν, αλλά σε επίπεδο συνομιλιών μαθαίνουμε πολλά. Οι επιτροπές και η ΕΠΟ θα μιλήσουν τις επόμενες μέρες. Αλλά ακούμε για ότι μπορείτε να φανταστείτε από πλαστά χαρτιά, μέχρι απειλές και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Για αυτό μίλησα για παρέμβαση εισαγγελέα και κάθαρση που θέλει ο κόσμος σε όλα τα επίπεδα, πολιτική, ποδόσφαιρο, κοινωνία. Σας λέω ότι αν και εφόσον αφήσουν τις επιτροπές που τους έχω εμπιστοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους έντιμα, το αποτέλεσμα θα είναι αντικειμενικά αυτό που περιμένουμε. Όποια ΠΑΕ έχει στοιχεία, καλείται να τα καταγγείλει».

Για τη δήλωση του αναφορικά με το ακριβότερο ρόστερ: «Έκανα ότι μου ζητήθηκε. Το Γενάρη μου ζητήθηκε να καλύψουμε κάποιες θέσεις και αποκτήσαμε συγκεκριμένα πρόσωπα. Είναι τα ίδια με πέρσι ή λίγο λιγότερα τα χρήματα που ξοδέψαμε τον Ιανουάριο, αλλά ως προϋπολογισμός ήταν μακράν ο μεγαλύτερος όσα χρόνια είμαι στη Λάρισα. Υπάρχει δέσμευση από την Super League ότι θα υπάρξει ως το τέλος του Απριλίου τελεσίδικη απόφαση. Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να βγει απόφαση πριν τα play off».

Για τις ευθύνες του στο μεταγραφικό σχεδιασμό: «Δεν είπα αυτό. Είπα ότι έχω ευθύνη που αποδέχθηκα όλες τις εισηγήσεις αυτή είναι μεγάλη διαφορά. Ο προπονητής πρέπει να έχει άποψη και να εκτιμά τις ικανότητες του ποδοσφαιριστή που του φέρνουν. Το να βλέπει όμως 2 εκατ. παιχνίδια και να κάνει διαρκή ταξίδια για να σχηματίσει άποψη για παίκτης, είναι δουλειά του τεχνικού διευθυντή. Ο προπονητής θα πρέπει να παίρνει μια λίστα με εισηγήσεις και να επιλέγει ποιος ταιριάζει στην ομάδα του. Πρέπει να αλλάξει αυτό στην ομάδα μας. Μέχρι τώρα, οι προτάσεις γίνονταν σε εμένα, στον κ. Κωνστάντο και στον εκάστοτε προπονητή και αυτό θα αλλάξει».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου: «Θεωρώ ότι τα Χριστούγεννα αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε το Γενάρη το κάναμε. Πήραμε τους παίκτες που ζήτησαν και οι δύο προπονητής. Ο κ. Άντερσεν ζήτησε παίκτες, ο κ. Κωστένογλου δεν είχε δυνατότητα να ζητήσει. Με την ευκαιρία αυτή να πω ότι η Λάρισα έχει έξοδο 7 εκατ. ευρώ και από την πόλη έχει έσοδα 2 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα καλύπτονται με άλλους τρόπους, από εμένα, από χορηγίες κλπ. Δε χρωστάμε όμως της «Μιχαλούς» και αυτό είναι ένα προτέρημα για την ΑΕΛ. Οι άλλες ομάδες έχουν πρόβλημα αδειοδότησης γιατί ξόδεψαν χρήματα που δεν είχαν. Εμείς αυτό δε το κάναμε. Δεν έχω μηχανή που κόβει χρήματα, αλλά απλώνω ως εκεί που φτάνει το χέρι μου».

Για το αν έπρεπε να κάνει αλλαγές στη διοίκηση νωρίτερα: «Δε θεωρώ ότι οι αλλαγές αυτές που δεν έγιναν τελικά από τον Ιανουάριο, επηρέασαν τα αποτελέσματα της ομάδας».

Για την αποτυχία της ΑΕΛ και αν την περίμενε το περασμένο Σεπτέμβριο: «Εσείς τι θα πιστεύατε το Σεπτέμβριο; Αγοράσαμε τον Μπλάζεκ, φέραμε τον Κανόμπιο, κρατήσαμε τον Παπακώστα. Κάναμε ότι έλεγε η λογική και η κοινή γνώμη ότι ήταν σωστό, δεν πιστεύω να υπήρχε ούτε ένας που εκείνη τη δεδομένη στιγμή να πίστευε ότι θα πέσει η ΑΕΛ. Είχαμε παίκτες κλειδιά που δεν δείξανε το ίδιο πρόσωπο με παίκτες, ήρθαν παίκτες που πιστεύαμε ότι θα μας ανεβάσουν επίπεδο, όμως αποδείχθηκε ότι οι περισσότεροι ήταν κατώτεροι του αναμενόμενου».

Για το πώς παίρνονταν οι αποφάσεις που θεωρήθηκαν λανθασμένες και για το χαρακτηρισμό «τουρίστες» που έδωσαν στους παίκτες οι οπαδοί: «Οι ίδιοι τουρίστες, βγήκαν στην Ευρώπη πέρσι. Για τις αγωνιστικές επιλογές παίρνω την ευθύνη εγώ. Όταν ο προπονητής εισηγήθηκε κάτι και το δέχομαι εγώ, ποιος φταίει; Εγώ που έμεινα πίσω και όχι αυτός που φεύγει. Εγώ έχω τις ευθύνες και τις πληρώνω βάση αποτελέσματος».

Γιατί η Λάρισα δεν απέκτησε μεγάλο όνομα προπονητή μετά τις καλές μεταγραφές: «Ποτέ δεν έκανα κίνηση για προπονητή επειδή ήταν φθηνός. Έχουμε αλλάξει προπονητή στη διάρκεια της χρονιάς, η ομάδα έχει μείνει και κρίθηκε επιτυχημένος από το αποτέλεσμα και έτσι τον κρατήσαμε. Στα επτά παιχνίδια που έκανε ο Παπακώστας πήραμε νίκες με μεγάλες ομάδες χωρίς να μας τα δώσει κανείς, γιατί να τον αλλάξουμε; Να ξέρετε ότι και ο προπονητής ο μεγάλος πρέπει να θέλει να έρθει κιόλας. Είναι λίγοι οι παίκτες νομίζετε που δεν ήρθαν παρά τα λεφτά που τους δίναμε;»

Για την απομάκρυνση του Παπακώστα: «Μου δήλωσε ο ίδιος ότι δεν μπορεί να  κάνει κάτι για να αλλάξει την ομάδα και από τη στιγμή που πιστεύει κάτι τέτοιο ο ίδιος ο προπονητής, δεν έχεις παρά να τον αλλάξεις. Δεν είμαι άνθρωπος που θα αλλάξω προπονητή κάθε εβδομάδα. Δεν είναι κανόνας ότι η αλλαγή προπονητή θα σου βγει σε καλό. Άλλοτε βγαίνει άλλοτε όχι. Ο κ. Παπακώστας άλλαξε γιατί αισθανόταν ο ίδιος ότι δεν μπορούσε να ανατρέψει την κακή εικόνα της ομάδας».

Για τις ευθύνες στο θέμα διαιτησία: «Για το 90% των προβλημάτων που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια με τη διαιτησία, φταίει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Που δεν καταλαβαίνουν πόσο κακό κάνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο που προσπαθούν να το ελέγξουν και δεν αφήνουν να παιχθεί στα ίσα το πρωτάθλημα και να πάρουν πρωταθλήματα κι άλλες ομάδες. Έχω φίλους και στις δύο ομάδες και ο μόνιμος τσακωμός τους είναι ποιος φταίει. Για μένα φταίνε και οι δύο».

Για το θέμα με τις κασέτες: «Είναι θέμα δικαιοσύνης οι κασέτες. Δεν έχω ακούσει, δε ξέρω τι λένε. Είναι καλό που υπάρχει μια διαδικασία, μακάρι να βγει κάτι».

Για τον Τσιώλη: «Ο Σάκης Τσιώλης είναι άνθρωπος που εκτιμώ, έχουμε καλή σχέση μιλάμε συχνά, αλλά τώρα είναι στον πάγκο μιας άλλης ομάδας».

Για το αν έχει κάνει αυτοκριτική και αν υπάρχει περίπτωση επιστροφής Δώνη: «Έχω ξοδέψει πολλές ώρες στον καθρέφτη για αυτό. όσο για τον κ. Δώνη, τον εκτιμώ όσο κι αν κάποιοι έχουν αντίθετη άποψη, αλλά είναι επίσης προπονητής άλλης ομάδας».

Για το θέμα της πειθαρχίας στα αποδυτήρια: «Αυτό που με ενόχλησε, ήταν η πειθαρχία των αποδυτηρίων. Όταν έχεις να κάνεις με πολλές καταγωγές ανθρώπων και από νέα παιδιά ως ανθρώπους που έχουν περάσει  από μεγάλες ομάδες και από το εξωτερικό, χρειάζεται ο άνθρωπος που πρέπει να κρατήσει την ισορροπία στα αποδυτήρια. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε στην ομάδα. Δεν καταδικάζω συμπεριφορές ανθρώπων του ποδοσφαιρικού τμήματος που έκαναν καλό στην ομάδα, και θα δείτε σύντομα ότι δεν το καταδικάζω».

Για την κριτική που δέχεται: «Η κριτική κάνει καλό, αλλά θα πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να το διορθώνουμε. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν, αλλά θα ξαναγίνουν τα λάθη και από τους οργανωμένους αν δε τα καταλάβουν. Ο κύκλος της ομάδας κλείνει. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι έκανα ηθελημένα για να κάνω κακό στη Λάρισα και με βρίζουν».

Για τις φήμες που ακούγονται: «Έχω ακούσει πράγματα που γελάει ο κόσμος. Ότι έχω παίξει στοίχημα στην Κίνα να πέσει η ομάδα μου, πράγματα εξωφρενικά».

Για το αν διαμαρτυρήθηκε όσο θα έπρεπε στην ΕΠΟ για τη διαιτησία: «Μιλώντας στα θεσμικά όργανα με πείσανε ότι είναι συμπτωματικά γεγονότα και θα διορθωθούν στην πορεία. Δε διορθώθηκε όμως τίποτα. Τα γεγονότα αυτά βέβαια δεν ήταν κατευθυνόμενα από την Ομοσπονδία αλλά από αλλού».

Για το τι έκανε να προστατέψει την ομάδα και γιατί δεν βρέθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας να «τρίξει» τα δόντια: «Όπως σας είπα πριν, είμαι εδώ επτά χρόνια. Τα τελευταία έξι χρόνια με είδατε εκτός έδρας να πηγαίνω στα αποδυτήρια; Με τους φιλάθλους στην κερκίδα ήμουν. Πήγαινα το πρωί, δεν μιλούσα στην ομάδα, έβλεπα το παιχνίδι και έφευγα. Δε πήγα ποτέ να μιλήσω στην ομάδα στο ξενοδοχείο. Φέτος με βάζετε σε μια διαδικασία ευαίσθητη. Τα παιδιά μου τα βλέπω κάθε 15 μέρες. Τι να κάνω ρε παιδιά;; Πότε να τους δω; Δουλεύω και τις καθημερινές».

Για το αν και ποιοι κατευθύνουν τους διαιτητές: «Αν δεν έχω στοιχεία για κάτι, δεν μπορώ να απαντήσω. Γνωρίζω ότι όταν ξεφεύγουν οι καταστάσεις από το μέσο όρο, δε βλέπω την ίδια τιμωρία σε διαιτητές που έχουν κάνει εγκληματικά λάθη. Σαφώς υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αλλά η κατεύθυνση δεν είναι από ψηλά σας το είπα και πριν».

Για τα όσα είπε για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό: «Αυτές οι δυο ομάδες σας είπα ότι θέλουν να ελέγξουν το ποδόσφαιρο. Το πώς το κάνουν ας το βρει ο εισαγγελέας. Με ενδείξεις εγώ δεν μπορώ να πω πράγματα, αν δεν έχω στοιχεία. Είπα και πριν, έχω ενημερώσει τον κ. Πιλάβιο για συγκεκριμένο άτομο που πήρε πριν από αγώνα δικό μας και ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα. Βρίσκουν και τα κάνουν, σε εμάς αυτό δεν πέρασε».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου και το κακό που έκανε στην ομάδα: «Για ένα πρόεδρο μιας ομάδας που αγαπάει την ομάδα του και έχει αξιοπρέπεια δεν υπάρχει πιο λυπηρή εικόνα από τη φετινή. Η Λάρισα δεν πρέπει να έχει εμφύλιους πολέμους. Είπα μάλιστα να βρίσουν εμένα, κι όχι τους παίκτες για να πάρουμε το παιχνίδι και να είμαστε όσο το δυνατό ψηλότερα. Γιατί αν μια ομάδα δεν πάρει πιστοποιητικό, έπρεπε να είμαστε εκεί για να σωθεί η ομάδα. Το ίδιο αν δεν πάρουν δύο ομάδες πιστοποιητικό».

Για το αν είχε διαφωνίες με τους οργανωμένους: «Πολλές φορές είχαμε διαφωνίες. Έχετε την εντύπωση ότι επτά χρόνια δεν επικοινωνούμε; Έχουν τις θέσεις τους, εμείς τις δικές μας, κάπου συμφωνούμε κάπου όχι. Αν εγώ δεν πληρώσω την ομάδα, θα ξεσηκωθούν δικαίως. Αν μπουν στο γήπεδο και δείρουν ένα φίλαθλο δε πρέπει εγώ να πάρω μέτρα; Εκείνη τη στιγμή λοιπόν έπρεπε η ομάδα να έχει ηρεμία και συμβιβάστηκα, ήταν η μοναδική φορά που το έκανα. Αν ο κόσμος θύμωσε, δε κρατάω κακία σε κανέναν».

Για την επόμενη χρονιά: «Πρέπει σύντομα να καταλήξουμε σε προπονητή, αν θα είναι Έλληνας αν θα είναι ξένος. Πρέπει να γίνει μέχρι τα μέσα Μαΐου, είναι πολύ σημαντικό αυτό. αν η ομάδα έχει σκοπό να ανέβει, πρέπει να κάνουμε δουλειά από την άνοιξη και να σχεδιάζουμε την παρουσία μας στη Β’ εθνική αν  ω μη γένοιτο πέσει η ομάδα».

Για το αν θα αποχωρήσει: «Καταλάβατε ότι έχω τέτοια πρόθεση; Αυτό που είπα είναι ότι θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την πιθανότητα να διευρυνθεί το διοικητικό συμβούλιο. Αυτά είναι σενάρια σαν αυτά που με ήθελαν να τρώω με τον Καρρά στο Πεντελικόν και γελούσε ο κόσμος».

Για το αν θα μειωθεί το ποσοστό των μετοχών του: «Αν έρθουν άνθρωποι και μπουν στην ΑΜΚ, είναι πιθανό. Αν δεν έρθουν όμως τι θα γίνει; Θα γίνει η Γενική Συνέλευση, θα παρθούν κάποιες αποφάσεις από κοινού με όλους τους αρμόδιους της ομάδας και θα τις μάθετε».

Για το αν πιστεύει ότι χρειάζονται αλλαγές και σε πρόσωπα στη διοίκηση: «Δεν έχω δόγματα και δε με ενδιαφέρει το παρελθόν του καθενός. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το τι μπορεί να προσφέρει στην ΠΑΕ και τι πως μπορεί να βοηθήσει. Δε με ενδιαφέρει αν είναι παλαίμαχος, πρόεδρος ή οτιδήποτε άλλο, αν μπορεί να προσφέρει θα είναι συνεργάτης μας».

Για την παραμονή του Κατσαρά για μεγάλο διάστημα σαν υπηρεσιακός προπονητής: «Δεν υπήρχε άλλος ικανός προπονητής που να μπορούσε να βγάλει την ομάδα από τη δύσκολη θέση. Αν υπήρχε να είστε σίγουροι ότι θα τον είχα πάρει. Μείναμε με τον Κώστα τον Κατσαρά και το παιδί μάλιστα είπε ότι δεν είναι έτοιμος για πρώτος προπονητής. Δεν αδρανήσαμε, αλλά δεν υπήρχαν επιλογές εκείνη τη στιγμή».

Για τον προγραμματισμό: «θέλω όλη η τεχνική υποδομή της ομάδας να έχει τελειώσει πριν τις 15 Μαΐου, άρα αυτό συμπεριλαμβάνει και τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή. Πιστεύω ότι θα είναι έμπειρη όσοι έρθουν».

Για το προφίλ που θέλει για το νέο προπονητή: «Το ιδανικό είναι να τα βρεις όλα σε ένα προπονητή. Όπως για παράδειγμα ο Κόλμαν, που ήταν φιλόδοξος, είχε εμπειρία από μεγάλη ομάδα και ήταν νέος».

Για τα όσα είπε για στημένες διαιτησίες και την αναφορά που έκανε στον πρόεδρο της ΕΠΟ: «Δεν είπα αυτό, πληροφόρησα τον κ. Πιλάβιο για ανθρώπους που πλησίασαν διαιτητές και επόπτες πριν από παιχνίδι δικό μας και έταξαν πράγματα».

Για το αν ήξερε ο Σοφοκλής Πιλάβιος τα συγκεκριμένα περιστατικά και τι έκανε για αυτό: «Δε νομίζω ότι γνώριζε και θα σας πω ότι δεν είναι εύκολο να φύγει ένα στέλεχος της ΕΠΟ. Πρέπει να υπάρξει απόφαση του ΔΣ δεν απολύεται έτσι εύκολα. Σας είπα ότι μπορούσα να πω και πιο ανοικτά δεν γινόταν να μιλήσω. Το κάνω για κάποιο λόγο. Με την ευθύνη κάποιων πρέπει να καθαρίσει η κατάσταση. Αν δεν τους εκθέσουμε δε θα καθαρίσει ο χώρος. Να φροντίσετε κι εσείς να συζητηθούν αυτά εκεί που πρέπει».

Για τον Νίκο Κωστένογλου: «Δε θεωρώ ότι ο κ. Κωστένογλου σε καμία περίπτωση δεν ήθελε το κακό της ομάδας και του εαυτού του παράλληλα. Είναι μια από τις περιπτώσεις που θα εξετάσουμε και δεν έχει δηλώσει κι ο ίδιος ότι θέλει να φύγει».

Για τις ευθύνες που του καταλογίζουν οι οργανωμένοι: «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Αν θεωρούν οι οργανωμένοι ότι έκαναν καλό στην ομάδα μας, τότε τι να πω. Πρωτογενώς δεν τους έκανα καμία επίθεση, με βρίζουν και πρέπει κάπως να αμυνθώ. Είπα ας με βρίζουν για 90 λεπτά να αφήσουν τους παίκτες μπας και κερδίσουμε και είμαστε 15οι και δεν πάρουν δύο ομάδες άδεια και σωθούμε. Τα περιστατικά στο πούλμαν για παράδειγμα ήταν σωστά; Σας είπα ότι όλοι κάνουμε λάθη και δεν κρατάω κακία σε κανέναν».

Για το θέμα του γηπέδου και τις οφειλές του υπερεργολάβου: «Το γήπεδο θα ολοκληρωθεί και θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας για τους Λαρισαίους. Είχαμε προβλήματα με την εταιρεία «Εργοτρία» που ακόμα δεν έχει τελειώσει κάποια έργα. Με την κοινοπραξία και τους δύο Λαρισαίους επιχειρηματίες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Η «εργοτρία» έχει εξοφληθεί κανονικά και ήταν τρίτο πρόσωπο, υπερεργολάβος. Η συγκεκριμένη εταιρεία φάνηκε πέρα της ηθικής μας ανοχής, ασυνεπής. Η εταιρεία αυτή μπήκε στο άρθρο 99 και εμείς οφείλαμε να προφυλάξουμε την ασφάλεια του έργου και το έργο το ίδιο. Εγώ ζήτησα να τακτοποιηθούν οι Λαρισαίοι προμηθευτές της εταιρείας αυτής. Αν υπάρχει τρόπος νομικά να καλύψουμε το έργο αντί αυτών, εμείς εδώ είμαστε. Προσπαθούμε από ηθικής τάξης να τους συνδράμω τους Λαρισαίους επιχειρηματίες».

Για την ιεράρχιση των λαθών του: «Σίγουρα αφορά το διοικητικό κομμάτι, με πρώτη προτεραιότητα το αγωνιστικό. Γιατί από τη στιγμή που στέκει καλά η ομάδα οικονομοτεχνικά, το αγωνιστικό είναι αυτό που χωλαίνει. Εκεί πρέπει να καλύψουμε τα λάθη και να διορθώσουμε τα πράγματα. Δεν χρειάζεται να αποφύγω πράγματα, να μην γίνουν λάθη χρειάζεται».

Για το πώς μπορεί να πιέσει για το θέμα της αδειοδότησης: «Αν η ανατροπή αυτή περιλαμβάνει πιέσεις εξωθεσμικές και βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους για να παρανομήσουμε πρέπει να αποφασίσει η πολιτεία αν θέλει να δει στους δρόμους φιλάθλους που θα διεκδικούν το δίκιο ή φιλάθλους που θα διεκδικούν το άδικο».

Για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Αυτά τα προβλήματα διαιωνίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς πλέον δεν μπορώ να δεχθώ ότι τίποτα δεν είναι σύμπτωση και να είστε σίγουροι ότι να έρχονται εδώ πέρα μέσα άνθρωποι και να κάνουν πάρτι, δε θα το ξαναδείτε».

Για το αν η Λάρισα έχει δάνεια: «Δεν έχουν μπει χρήματα από δάνεια στην επιχείρηση, ούτε έχω εγώ διεκδικήσει ούτε ένα ευρώ από την ομάδα. Υπάρχουν υποχρεώσεις, συμβόλαια, κάποιοι παίκτες θα μείνουν, κάποιο θα φύγουν, θα δούμε στο τέλος της χρονιάς το ταμείο αλλά ξαναλέω ότι δεν έχω διεκδικήσει ούτε ευρώ από την ομάδα».

Για το αν σκέφτηκε ποτέ την αποχώρηση: «Θα πω ψέματα αν πω ότι δε σκέφτηκα τι κάνω εγώ σε αυτό το χώρο. Αν υπήρχε άνθρωπος στην πόλη που θα είχε την όρεξη και τη δύναμη να ανεβάσει ψηλότερα την ομάδα δε με ενδιαφέρει ούτε καρέκλα ούτε θέση. Θα μείνω στρατιώτης της ΑΕΛ, θα μείνω στη σουΐτα μου και θα μείνω ως χορηγός. Αν δεν υπάρχει όμως, δε θα αφήσω την ομάδα».

Για σενάρια περί ανάμιξης του κ. Μακρή: «Δεν τον έχω δει τον κ. Μακρή εδώ και πολλά χρόνια. Είχε ζητήσει να με γνωρίσει όταν πήρε την Παναχαϊκή, και με γνώρισε μέσω ενός μάνατζερ».

Για το αν πρέπει να υπάρχει το ντόπιο στοιχείο στην ΑΕΛ: «Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την καταγωγή των παικτών, αν είναι ικανοί και μπορούν να προσφέρουν. Όσο για τους νέους, δεν έχω προσωπική άποψη γιατί δεν έχω χρόνο να τους δω, αλλά βλέπω από τις εισηγήσεις ότι έχουμε πάρει παιδιά από την περιοχή και αν δεν κάνω λάθος μόνο ένας πήγε αλλού και όλοι οι άλλοι ήρθαν στην ΑΕΛ».

Για τις συνομιλίες των παικτών με τους οργανωμένους και τα λαϊκά δικαστήρια: «Ήταν απόφαση των αρχηγών. Δε μπορούμε να τους επικρίνουμε και για αυτό. Έμαθαν ότι ο κόσμος συγκεντρώθηκε εκεί και ήταν θυμωμένος, συζητήσαμε στο πούλμαν και θέλησαν να πάνε εκεί για να τους μιλήσουν».

Για τον Ερασιτέχνη και το Αλκαζάρ: «Ο Ερασιτέχνης όσο εκείνος το θέλει θα κρατάει τα τμήματα των Νέων. Θα βοηθάμε όσο μπορούμε με το νέο  γήπεδο που τους δίνουμε κάποια χρήματα, είναι κάτι δικό τους το αγαπάνε, το θέλουν, δεν έχω πρόθεση να τους το πάρω (σ.σ. αναφερόμενος στο Αλκαζάρ)».

Για τον αν έχει ενοχληθεί από τη στάση του κόσμου: «Δεν υπάρχει άνθρωπος που δε θέλει την αποδοχή του κόσμου. Δε θα με πείραζε να με βρίζουν 90 λεπτά και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν δεν καταλάβουμε τα λάθη μας δε θα πάμε καλά. Αν εγώ ερχόμουν εδώ και έλεγα ότι είμαι αλάθητος, θα άδειαζε η αίθουσα. Αν δεν καταλάβουν και οι οργανωμένοι τα λάθη τους, δε θα μπορούμε να κάνουμε διάλογο. Εγώ κακία δεν κρατάω».

Στη συνέχεια ένας δημοσιογράφος διάβασε μια λίστα με χρέη άλλων ΠΑΕ και ρώτησε τον Κώστα Πηλαδάκη αν μπορεί να εκμεταλλευτεί κάτι και να υπάρξει παραμονή της Λάρισας μέσω της μη αδειοδότησης άλλης ομάδας: «Αν και εφόσον αυτά τα χρέη είναι διακανονισμένα, δεν το γνωρίζω. Θα πρέπει να έχουν κάνει διακανονισμό ως τις 31/12 όμως δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να δοθούν τα χρέη στις επιτροπές και να ζητήσει η ομοσπονδία λεπτομέρειες για το τι ισχύει».

Για το αν έχει πικρία: «Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και είπα και πριν ότι μπορεί να έχω πολλές πικρίες. Εγώ είμαι εδώ σήμερα. Ήρθαν, παρήλθαν, εισέπραξαν και εγώ είμαι εδώ και πληρώνω. Δεν έχω να πω τίποτα για κανένα που ήρθε κι έφυγε από την ΑΕΛ γιατί ήρθε απλά να κάνει τη δουλειά του. με νοιάζει μόνο, το πόσο σύντομα θα επιστρέψουμε στη Super League, τίποτα άλλο».

Στο τέλος των δηλώσεων του Κώστα Πηλαδάκη, υπήρξε παρατεταμένο χειροκρότημα στην αίθουσα του AEL FC Arena, ενώ η «βυσσινί» ΠΑΕ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι μπορεί να τους παραχωρήσει το DVD με τα διαιτητικά λάθη σε βάρος της Λάρισας τη φετινή σεζόν.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved