Βέροια - Ολυμπιακός 0-2 (photos)

Βέροια - Ολυμπιακός 0-2 (photos)

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε την… ευκαιρία να… πάει χαμένη, επικράτησε 2-0 της Βέροιας με… δράστες τους Μήτρογλου και Ντοσεβί και πήρε… αέρα 5 βαθμών - Με εννέα παίκτες η «Βασίλισσα» λόγω αποβολής των Μπαλάφα (12’) και Μπατιόν (76’).

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν αυτό που… ήθελαν στην αναμέτρηση που «έκλεισε» την αυλαία της 21ης αγωνιστικής και μετά την ήττα του ΠΑΟΚ 2-1 από τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, απέκτησαν… μαξιλαράκι ασφαλείας πέντε βαθμών από τον «Δικέφαλο», τον οποίο αντιμετωπίζουν σε δύο αγωνιστικές στην Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα δυσκολεύτηκε σε μεγάλο βαθμό κόντρα στο «συγκρότημα» της Ημαθίας, το οποίο αναγκάστηκε να παίξει από το 12ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, ελέω αποβολής του Μπαλάφα με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα και ολοκλήρωσε το ματς με εννέα ποδοσφαιριστές, καθώς στο 76’ ο Μπατιόν αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Ο Μήτρογλου ήταν αυτός που είχε την… λύση στην οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων, μια και άνοιξε το σκορ στο 71’ και στο 87’ ο Ντοσεβί «κλείδωσε» το «τρίποντο».

Η εξέλιξη του αγώνα

VeriaOlympiakosMesaAp1

Ο κακός αγωνιστικός χώρος, ελέω της βροχόπτωσης που έπληξε την πόλη της Μακεδονίας, δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες να παρουσιάσουν καλό αγωνιστικό «πρόσωπο» στα πρώτα λεπτά. Η Βέροια ήταν η πρώτη που έφτασε με αξιώσεις σε θέση… βολής, με τον  Καλτσά στο 10’ έπειτα από αντεπίθεση του Μπαργκάν, όμως, ο Ντοσεβί σταμάτησε την… κατάλληλη στιγμή τον Έλληνα μεσοεπιθετικό των γηπεδούχων. Δύο λεπτά αργότερα, οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα χάλασαν. Ο Μπαλάφας έκανε φάουλ στο χώρο του κέντρου στον Αφελάι, αντίκρισε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Ιωαννίδη, ο οποίος δευτερόλεπτα αργότερα, απέβαλε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα τον Έλληνα αμυντικό.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η αποβολή του Μπαλάφα, έφερε τη Βέροια πίσω από την μπάλα, προσπαθώντας να διαφυλάξει την άμυνά της και… αναζητώντας τις αντεπιθέσεις και οι «ερυθρόλευκοι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα απείλησε στο 15’ με τον Μήτρογλου, αλλά ο Καντιμοίρης μπλόκαρε, ενώ τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Μπατιόν, έπειτα από κόρνερ, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μέγιερι. Στο επόμενο λεπτό, οι Πειραιώτες έφτασαν με αξιώσεις στην περιοχή της Βέροιας, αλλά το σουτ του Φορτούνη στο δεύτερο δοκάρι, πέρασε άουτ. Στο 24’ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπαργκάν στον Ελαμπντελαουί, αλλά ο διαιτητής έδειξε κόρνερ και στο επόμενο λεπτό, ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της φάσης, έπειτα από γύρισμα του Ντοσεβί.

Ίδιο… σκηνικό

VeriaOlympiakosMesaG1

Το δεύτερο ημίχρονο δεν έφερε μεγάλες… αλλαγές, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ η Βέροια προσπάθησε να «χτυπήσει» στις κόντρες. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Καντιμοίρη, κυρίως με μακρινά σουτ, όπως στο 54’ με το φάουλ του Μήτρογλου και στο 57’ με το σουτ του Φορτούνη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 60’ ο Καντιμοίρης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Ελαμπντελαουί. Σε εκείνο το σημείο, ο Βίτορ Περέιρα θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ντομίνγκεζ και Χάρα, αντί των Αφελάι και Μαζουάκου, αντίστοιχα και το σύστημα… μετατράπηκε σε 3-5-2.

Η αλλαγή συστήματος έφερε τους ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» έξω από την περιοχή του Καντιμοίρη, αναζητώντας τους… διαδρόμους, αλλά αφήνοντας εκτεθειμένη την άμυνά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η φάση του 63ου λεπτού, όταν ο Ντουμίτρου πίεσε τον Αυλωνίτη και εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Έλληνα αμυντικού, αλλά μέσα από την περιοχή, έκανε το σουτ, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Μέγιερι, αν και δίπλα του, στον άξονα, ο Καλτσάς ήταν… απέναντι σε κενή εστία, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια. Ο Χοσέ Γκρανέρο προσπάθησε να θωρακίσει την ομάδα του, κυρίως στον άξονα, περνώντας τους Γεωργιάδη και Βάσκες, αντί των Ραούλ Μπράβο και Ντουμίτρου, αντίστοιχα, όμως, στο 71’ ο Κώστας Μήτρογλου… έλυσε τον «Γόρδιο δεσμό» της άμυνας της Βέροιας. Συγκεκριμένα, ο Ντομίνγκεζ με ωραία μπαλιά βρήκε τον Έλληνα επιθετικό, αυτός άλλαξε ωραία με τον Φορτούνη, ο πρώτος βρέθηκε απέναντι στον Καντιμοίρη και με πλασέ στην κίνηση, δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 1-0.

VeriaOlympiakosMesaAp2

Πέντε λεπτά αργότερα, το… έργο της «Βασίλισσας του Βορρά» έγινε ακόμα πιο δύσκολο, καθώς ο Μπατιόν αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη, κόκκινη, κάρτα και αποβλήθηκε. Μάλιστα, ο άσος της Βέροιας κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο, χειροκρότησε ειρωνικά, προκαλώντας νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών, με τους Μανιάτη και Καλτσά να… μετατρέπονται σε «πρωταγωνιστές» ανταλλάσοντας μερικές κουβέντες. Στα επόμενα λεπτά, ο Ολυμπιακός έψαξε το τέρμα που θα «κλείδωνε» το «τρίποντο» και το βρήκε από τον Ντοσεβί στο 87ο λεπτό, όταν ο Ελαμπντελαουί έκανε την κίνηση από τα δεξιά, γύρισε στον άξονα και ο πρώτος με πλασέ, έκανε το 2-0 με το οποίο «σφράγισε» τη νίκη των Πειραιωτών και του… έδωσε τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, λίγες μέρες πριν το ντέρμπι της Τούμπας.

Ο κορυφαίος του αγώνα

VeriaOlympiakosMesaMVP

Μπορεί να μην έκανε το… σπουδαίο παιχνίδι, αλλά ο Κώστας Μήτρογλου ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή για τον Ολυμπιακό, καθώς στην φάση του 71ου λεπτού, με την όμορφη συνεργασία με τον Φορτούνη και το πλασέ απέναντι στον Καντιμοίρη, ξεκλείδωσε ένα δύσκολο ματς για τους «ερυθρόλευκους».

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Μπράβο (68' Γεωργιάδης), Μαλόν, Όστοϊτς, Βεργώνης (75' Ναζλίδης), Μπατιόν, Ντουμίτρου (68' Βάθκεθ), Μπαργκάν, Καλτσάς, Μπαλάφας.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Μέγιερι, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού (62' Χάρα), Μανιάτης, Κασάμι, Αφελάι (62' Ντομίνγκες), Ντοσεβί, Φορτούνης (73' Ντουρμάζ), Μήτρογλου.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

Βέροια - Ολυμπιακός 0-2 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54ce5e8437febab84663f8b1?theme=onsports|600|700{/iframe}


Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved