ΠΑΣ Γιάννινα – Κέρκυρα 2-1 (video+photos)

ΠΑΣ Γιάννινα – Κέρκυρα 2-1 (video+photos)

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ οι Ηπειρώτες κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν τη νίκη – Χαμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις με τον Κοροβέση

Μπορεί η Κέρκυρα να κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 14’ αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε τον τρόπο και τα ψυχικά αποθέματα να κάνει την ανατροπή και με τα γκολ των Ίλιτς και Μανιά στο 44’ και το 80’ αντίστοιχα. Μάλιστα, οι Ηπειρώτες έχασαν και πέναλτι στις καθυστερήσεις με τον Κοροβέση.

panw

Ισοπαλία με… κόντρα τον καιρό

Υπό βροχή την περισσότερη ώρα και με αγωνιστικό χώρο σχεδόν ακατάλληλο για μπάλα, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα έπρεπε να περάσουν σχεδόν 15 λεπτά προκειμένου να δημιουργήσουν μια αξιόλογη φάση. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη καλή φάση του ματς ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ καθώς στο 14’ ο Χαβίτο ύστερα από ασίστ του Μαρκόφσκι νίκησε τον Βελλίδη.

Από κει και πέρα, ο ΠΑΣ πήρε την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει απειλητικός. Η πρώτη καλή στιγμή για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» ήρθε στο 28’ με τον Κουτζαβασίλη να μπλοκάρει με δυσκολία την προσπάθεια του Τσάβες. Επίσης, οι γηπεδούχοι «απείλησαν» και στο 30’ με τον Μανιά να σουτάρει άουτ, αλλά κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 44’ με τον Ίλιτς να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας της Κέρκυρας για το 1-1.

manias

Ανατροπή στο φινάλε

Οι καιρικές συνθήκες έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των δυο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο και το θέαμα πέρασε πλέον σε δεύτερη μοίρα. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν κάκιστος και είναι ενδεικτικό πως έπρεπε να φτάσει το 72’ προκειμένου να γίνει η πρώτη ευκαιρία. Ο ΠΑΣ είχε μεν την πρωτοβουλία, με την Κέρκυρα να περιμένει να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις αλλά οι Βελλίδης και Κουτζαβασίλης ήταν ουσιαστικά θεατές στο παιχνίδι.

Οι Ηπειρώτες λοιπόν στο 72’ «απείλησαν» με τον Τσάβες να στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά, ενώ 8 λεπτά αργότερα ο Μανιάς από κοντά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των Φαιάκων κάνοντας το 2-1. Μάλιστα, οι παίκτες του Πετράκη έχασαν μεγάλη ευκαιρία και για τρίτο γκολ όταν στις καθυστερήσεις ο Κοροβέσης κέρδισε πέναλτι από τον Ντιμιτρόφσκι αλλά εκτελώντας το είδε τον Κουτζαβασίλη να απομακρύνει, με το 2-1 να μένει ως το τέλος.

ilic

Κορυφαίος του αγώνα

Πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ και εκτελώντας το κόρνερ από το οποίο προήλθε το δεύτερο, ο Ίλιτς μπορεί δικαίως να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανατροπή για τον ΠΑΣ.

Τα γκολ του αγώνα

{novavideos}nova/2014-2015/GOAL_PAS_GIANNINA_KERKIRA_010215.mp4{/novavideos}

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ακόστα (74' Κοροβέσης), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Μπέριος, Τσάβεζ (82' Χαρίσης), Ναδάλες (89' λ.τρ. Ντάσιος)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γκόμεζ, Καρντόσο (83' Σιόντης), Μαρκόφσκι, Κρητικός, Κόντος (73' Καϊκούτ), Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Λεάλ (46' Φάμπιο)



Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved