ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-2 (photos)

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-2 (photos)

Ο Άλβες στο 94' έδωσε τεράστια νίκη στον Παναιτωλικό (2-1) επί του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα και απομάκρυνε ακόμα περισσότερο τους Θεσσαλονικείς από το όνειρο του τίτλου

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πλέον είναι δύο πόντους πίσω από τους Πειραιώτες που αγωνίζονται αύριο (1/2) στην Βέροια κι έχει έναν αγώνα παραπάνω από τους «ερυθρόλευκους». Βέβαια θα τους υποδεχθεί στην Τούμπα την επόμενη Κυριακή (8/2), αλλά ο Ολυμπιακός θα έχει την άνεση αν νικήσει στην έδρα της «Βασίλισσας του Βορρά» να πάει με... αέρα πέντε πόντων στην Θεσσαλονίκη.

Από την αρχή της αναμέτρησης η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έδειξε... μουδιασμένη στο χορτάρι και δεν κυριάρχησε όπως συνηθίζει στα παιχνίδια που διεξάγονται στο... σπίτι της. Βέβαια δεν το έβαλε κάτω και τελικά με τη συνεχόμενη πίεση στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε στην ισοφάριση περίπου 15 λεπτά πριν την συμπλήρωση των ενενήντα. Ωστόσο μία στιγμιαία αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων έδωσε την ευκαιρία στον Άλβες με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα να ρίξει «νοκ άουτ» τον ΠΑΟΚ.

prwt

Στον αντίποδα, τα «καναρίνια» πανηγύρισαν τη μεγαλύτερή τους επιτυχία την τρέχουσα σεζόν και ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με τον Αστέρα Τρίπολης. Πλέον ο στόχος του συγκροτήματος του Μάκη Χάβου είναι ξεκάθαρος και είναι να μπει η ομάδα στα πλέι οφ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στραβά ξεκίνησε για τον ΠΑΟΚ ο αγώνας με τον Παναιτωλικό. Στην πρώτη υποψία ευκαιρίας για τους φιλοξενούμενους ο Κλάους Αθανασιάδης κράτησε τον Κούσα και ο ρέφερι Δημητρόπουλος έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και την κίτρινη κάρτα στον αρχηγό των γηπεδούχων. Δύο λεπτά αργότερα, στο 7' ο Άλβες νίκησε από τα έντεκα μέτρα τον Ιτάνζ (έπεσε σωστά αλλά ήταν άτυχος) κι άνοιξε το σκορ.

Στο πρώτο μισάωρο η ομάδα του Αναστασιάδη δεν πατούσε καλά κι αυτό φαινόταν κυρίως στις μεταβιβάσεις, καθώς σε τριάντα λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε ήδη κάνει 25 λάθη... Μάλιστα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δεν είχε δημιουργήσει ούτε μία κλασική ευκαιρία, την ώρα που οι Αγρινιώτες ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο όμως άλλαξε άρδην. Ο Παναιτωλικός δεν είχε πλέον κουράγιο να επιτεθεί, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε μπει φορτσάτος ψάχνοντας την ισοφάριση. Αυτή δεν ήρθε στο 56' όταν ο Ρατς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, αλλά ο Νομπόα με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Στεφανάκου.

deuter

Στο 73' όμως ο συνδυασμός της κλάσης του Νομπόα και του Μακ έφερε την ισοφάριση. Ο μέσος από τον Ισημερινό έκανε γρήγορη κι όμορφη πάσα στον Σλοβάκο και ο τελευταίος με υπέροχη ντρίμπλα και συρτό πλασέ άφησε... όρθιο τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων για την ισοφάριση. Ένα λεπτό αργότερα, ξανά ο Μακ, σούταρε από καλή θέση, αλλά απέκρουσε ο Στεφανάκος.

Έξι λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα, ο Παναιτωλικός έριξε την... προειδοποιητική βολή. Ο Μαρτίνες σέντραρε «κοφτά» από τα αριστερά, ο Κατσικάς έκανε προβολή αλλά ο Ιτάνζ έσωσε την εστία του ΠΑΟΚ.

triti

Η κλεψύδρα... άδειαζε για τους γηπεδούχους οι οποίοι όσο κυλούσε ο χρόνος έβγαιναν άτακτα στην επίθεση. Κι αυτό έμελλε να το πληρώσουν. Στο 94' μία κάθετη πάσα-διώξιμο έβγαλε τον Άλβες απέναντι στον Ιτάνζ και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα πέρασε ψύχραιμα τον Καμερουνέζο πορτιέρο και πλασάροντας σωστά έδωσε μία ιστορική νίκη στον Παναιτωλικό. Αυτά ήταν και τα πρώτα γκολ του Βραζιλιάνου επιθετικού στο φετινό πρωτάθλημα.

korfaios

Ο κορυφαίος του αγώνα

Ο Αντρέ Άλβες μπορεί να μην είχε επαφή με τα δίχτυα μέχρι στιγμής, αλλά μάλλον... ξύπνησε στο κατάλληλο σημείο... «Χτυπώντας» στην αρχή και το τέλος του αγώνα έδωσε ένα ιστορικό «τρίποντο» στην ομάδα του Μάκη Χάβου και πλέον στο Αγρίνιο κάνουν όνειρα Ευρώπης. Ταλαιπώρησε την άμυνα του ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και υπέγραψε με τα δύο γκολ του την μεγαλειώδη εμφάνιση που πραγματοποίησε. 

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Live Chat του Onsports.

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-2 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54cd08f237febab84663f677?theme=onsports|600|700|{/iframe}


Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved