«Πρωτάθλημα με Παναθηναϊκό ο Μπεργκ»

«Πρωτάθλημα με Παναθηναϊκό ο Μπεργκ»

Ο εκπρόσωπος του Μάρκους Μπεργκ υποστήριξε πως ο Σουηδός έχει ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου με τον Παναθηναïκό.

Λίγο μετά τις υπογραφές και τις επίσημες ανακοινώσεις της παραμονής του Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό ως το 2018, ο εκπρόσωπός του έκανε δηλώσεις για τη συμφωνία του Σουηδού στράικερ με τους «πράσινους». Ο Στάιναρ Ντίετζ, μίλησε στην εφημερίδα «Goal» κι υποστήριξε πως ο μεγάλος στόχος του «Killer» του «τριφυλλιού» είναι να πάρει πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα τα καταφέρει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πρώτα απ' όλα ας γυρίσουμε 18-19 μήνες πίσω, όταν ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του προσέγγιση στον Μάρκους, που βρισκόταν ακόμη στο Αμβούργο. Ποιά ήταν η πρώτη αντίδραση του Μπεργκ στην κρούση των «πράσινων»;

«Είχε πολύ θετική διάθεση και καλό προαίσθημα από την αρχή. Γνώριζε πολύ καλά τον Παναθηναϊκό, διότι είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία και παρουσία και στα κύπελλα Ευρώπης και περίμενε να συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Εξαρχής πάντως, ήταν πολύ θετικός και όλα επιβεβαιώθηκαν στην πορεία».

Γνωρίζουμε καλά ότι ο προπονητής της ομάδας, ο κ. Γιάννης Αναστασίου έκανε τότε και ταξίδι μέχρι το Γκέτεμποργκ για να μιλήσει με τον Μάρκους απευθείας και να του αναλύσει το πλάνο του για τον Παναθηναϊκό, που ξεκινούσε μία νέα προσπάθεια. Αυτό ήταν καθοριστικό στην απόφασή του;

«Νομίζω πως ναι... Ο Γιάννης ήθελε να εξηγήσει στο Μάρκους το πώς σκόπευε να τον χρησιμοποιήσει στον Παναθηναϊκό. Τι ποδόσφαιρο θα έπαιζε η ομάδα, ποιος θα ήταν ο ρόλος του, ποια θα ήταν συνολικά τα πλάνα του για τον Παναθηναϊκό, που έμπαινε σε μια εντελώς καινούργια εποχή. Ήθελε να έχει ξεκάθαρη εικόνα ο Μπεργκ για το τι θα βρει στην ομάδα, πριν αποφασίσει...»

Τί ήταν αυτό που τον έπεισε τελικά α έρθει στην Ελλάδα;

«Η ευκαιρία που είχε μπροστά του, για να γίνει σημαντικό μέλος μιας μεγάλης ομάδας. Ενός κλαμπ με μεγάλη ιστορία. Ήταν μεγάλη υπόθεση για τον ίδιο αυτή η σελίδα που του προσέφερε ο Παναθηναϊκός, για να γυρίσει στα παλιά του επίπεδα και να γίνει ξανά ένας πολύ επιτυχημένος στράικερ».

Ποιοί ήταν οι στόχοι του με τον Παναθηναϊκό; Όταν ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είπε πως θέλει να κερδίσει τίτλους. Πήρε όντως έναν, το Κύπελλο πέρυσι. Τώρα;

«Ο επόμενος μεγάλος στόχος του είναι το πρωτάθλημα. Ξέρει ότι δεν είναι εύκολο, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει για τον σύλλογο, τον κόσμο, το πρεστίζ και τα συνολικά προβλήματα του Παναθηναϊκού να πάρει ένα πρωτάθλημα. Κι επειδή γνωρίζω ότι είναι άνθρωπος που ό,τι βάζει στο μυαλό του το καταφέρνει, είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχει κι αυτό...»

Ο Μάρκους ήταν από πολύ μικρός έας παίκτης με τεράστιες προοπτικές. Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος στο Αμβούργο και δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να δείξει τη δεδομένη ποιότητά του στη Γερμανία;

«Πολλά πράγματα, στο ποδόσφαιρο και στη ζωή, είναι θέμα συγκυριών. Την περίοδο που ο Μάρκους πήγε στο Αμβούργο, η γερμανική ομάδα δεν ήταν και στα καλύτερά της. Γενικά ήταν πολύ δύσκολη περίοδος για όλους τους επιθετικούς αν λάβουμε υπ' όψιν μας πως εκτός από τον Μπεργκ στο Αμβούργο βρίσκονταν εκείνο το διάστημα και οι φαν Νίστελροϊ και Γκερέρο. Επίσης ήταν πολύ άτυχος με μια σειρά από τραυματισμούς, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στο διάστημα που έπαιξε στο Αμβούργο, άλλαξε πέντε προπονητές. Έτσι δεν μπορείς να παίξεις».

Κατά τη διάρκεια του 1,5 χρόνου όπου ο Μάρκους ανήκει στον Παναθηναϊκό, υπήρξαν προτάσεις από άλλες ομάδες του εξωτερικού για τον Μπεργκ; Για παράδειγμα, γνωρίζουμε πως η αγγλική Στόουκ Σίτι έκανε μια σχετική προσέγγιση προς το κλαμπ το περασμένο καλοκαίρι, αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως ένας καλός επιθετικός σαν τον Μάρκους πάντα τραβάει πάνω του το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Κι όντως υπήρξε ενδιαφέρον από πολλά κλαμπ. Όμως ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να τον πουλήσει και συν τοις άλλοις ο Μάρκους είναι πάρα πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα. Οπότε...».

Ποιά είναι η γνώμη του Μάρκους για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για το γεγονός ότι συμβαίνουν πολλές «περίεργες» καταστάσεις εδώ; Καταστάσεις που σίγουρα δεν τιμούν το ποδόσφαιρο μας...

«Χμ... Αυτό θα μου επιτρέψετε να μην το απαντήσω...».

Το γεγονός ότι δέχθηκε να επεκτείνει το συμβόλαιό του, σημαίνει πως είναι πλέον 101% συγκεντρωμένος στον Παναθηναϊκό για τα επόμενα χρόνια; Θέλει να μείνει για πολλά χρόνια εδώ;

«Ναι. Θέλει οπωσδήποτε να μείνει εδώ για αρκετά χρόνια. Να γίνει ένας πολύ σημαντικός παίκτης για τον Παναθηναϊκό και να κάνει σπουδαία πράγματα μαζί του. Θέλει, όταν τελειώσει, να είναι ένας παίκτης που όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού να θυμούνται και μετά από χρόνια».

Εκτός από ατζέντης του είστε και ένας από τους καλύτερους φίλους του Μάρκους. Πότε τον είδατε πραγματικά ευτυχισμένο εδώ; Και αντίστοιχα ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του;

«Μπορώ να σας πω ότι τον βλέπω διαρκώς ευτυχισμένο εδώ. Και τον Μάρκους και την οικογένειά του. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο. Ο σύλλογος, ο κόσμος, οι στόχοι τον κάνουν χαρούμενο. Και νιώθω πολύ καλά βλέποντας ότι και οι δικοί του άνθρωποι περνούν εξαιρετικά εδώ. Μην ξεχνάτε ότι παντρεύτηκε εδώ το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό τα λέει όλα, νομίζω. Τώρα η πιο δύσκολη στιγμή του ήταν σίγουρα ο σοβαρός τραυματισμός που είχε τον περασμένο Αύγουστο στην κλείδα. Πήγε το μυαλό του πίσω σε αντίστοιχες άσχημες στιγμές, αλλά είναι πολύ δυνατός χαρακτήρας και επέστρεψε».

Είναι η Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός ο ποδοσφαιρικός παράδεισος του Μάρκους; Εννοώντας ασφαλώς, ότι εδώ βρήκε πάλι την ευκαιρία να δείξει ξανά την ποιότητά του, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να γυρίσει πίσω στην εθνική του ομάδα.

«Αυτό είναι αλήθεια. Για τον Μάρκους όλα ''κούμπωσαν'' καταπληκτικά με τον Παναθηναϊκό. Αγωνιστικά, ψυχικά και συναισθηματικά. Και από τη στιγμή που άρχισε να παίζει ξανά και να κάνει σπουδαία πράγματα, περίμενε ότι θα επέστρεφε στην εθνική ομάδα».

Πώς αντιμετώπισε ψυχολογικά όλη αυτήν τη δύσκολη περίοδο με τον τραυματισμό του; και φυσικά, το διάστημα που ακολούθησε με τη σοβαρή ιογενή ίωση που τον πήγε ακόμη πιο πίσω;

«Για όλους τους ποδοσφαιριστές ο τραυματισμός είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο. Όπως σας είπα και πριν δεν ήταν καθόλου εύκολο για τον ίδιο, αφού του θύμισε παρόμοιους τραυματισμούς στο παρελθόν. Θέλει μεγάλη δύναμη για να γυρίσεις, αλλά είναι απόλυτος επαγγελματίας και όπως είδατε γύρισε πολύ γρήγορα σε δράση».

Θεωρείται, όχι άδικα, ο ηγέτης αυτής της ομάδας, αυτής της γενιάς του Παναθηναϊκού και οι φίλαθλοι βλέπουν στο πρόσωπό του τον παίκτη που θα οδηγήσει το σύλλογο ξανά σε μέρες δόξας στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη. Αυτό αποτελεί έξτρα πίεση για το Μάρκους;

«Όχι, αλλά ο Μάρκους συνολικά δεν είναι άνθρωπος που σκέφτεται έτσι. Για τον ίδιο, πάνω απ' όλα είναι η ίδια η ομάδα και μέσα από τα χρόνια, τις εμπειρίες και την ωριμότητα χτίζεται και το ηγετικό προφίλ κάθε παίκτη».

Ποιά είναι η γνώμη του για τους ανθρώπους του συλλόγου; Τον πρόεδρο κ. Αλαφούζο, τους διευθυντές κ. Φύσσα και κ. Βόκολο και τον προπονητή κ. Αναστασίου;

«Είναι πολύ ευχαριστημένος και έχει άριστη σχέση με όλους όσοι αποτελούν την ηγεσία της ομάδας. Κατανοεί πως όλοι τους δουλεύουν πολύ σκληρά για το σύλλογο και ξέρει πως ο Παναθηναϊκός έχει να διανύσει ένα δύσκολο δρόμο τα επόμενα χρόνια για να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει».



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved