Ολυμπιακός: Λύνεται με… σφραγίδα Περέιρα

Ολυμπιακός: Λύνεται με… σφραγίδα Περέιρα

Εύκολη ήταν η… έξοδος του Ολυμπιακού στο «Γεντί Κουλέ», οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν… επηρεασμένοι από τα στοιχεία που θέλει ο Βίτορ Περέιρα, κάνοντας ένα σημαντικό… βήμα για την κούπα.

Αναμφίβολα τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα ο ΟΦΗ, είχαν… μετατρέψει το παιχνίδι σε «εύκολη αποστολή» για τους Πειραιώτες, μια και άπαντες περίμεναν πως το «συγκρότημα» του Λιμανιού θα έπαιρνε τη νίκη και θα παρέμενε στην κορυφή. Η ομάδα του Πορτογάλου, δικαίωσε – εν μέρει – τα… προγνωστικά, καθώς το «τρίποντο» ήρθε… άνετα, αλλά το σημαντικότερο ήταν ο τρόπος που έφτασε στο 3-0 επί των «ασπρόμαυρων».

Το... έκανε εύκολο

Βέβαια, όπως αποδείχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Γεντί Κουλέ», η αποστολή του Ολυμπιακού μόνο… εύκολη δεν ήταν, μια και οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Αναστόπουλου πάλεψαν μέχρι τελευταίας… ρανίδας, σε μερικές περιπτώσεις σε υπερβολικό βαθμό, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» με σαφείς επιρροές από τον Βίτορ Περέιρα, πήραν αυτό που ήθελαν και στο… ταμείο στο τέλος της σεζόν, σίγουρα θα έχει… παίξει κάποιο ρόλο.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να μην αφήσουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον ΟΦΗ και αναζητώντας ένα γρήγορο τέρμα που θα έδιωχνε το άγχος. Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να βγουν από το… καβούκι τους, αλλά οι… διάδρομοι για την εστία του Λόρια ήταν… ερμητικά κλειστοί. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε με κινητήριο «μοχλό» τον Ντομίνγκεζ, να απειλήσει από τα άκρα, κυρίως από την πλευρά του Αφελάι, αλλά και από τον άξονα, όπου Μανιάτης και Κασάμι έδωσαν… βοήθειες, όμως, οι πρώτες απειλές δεν βρήκαν… στόχο, μέχρι τη φάση του 29ου λεπτού, όταν ο Κάλαϊτζιτς με απλωμένο το χέρι, έδωσε την ευκαιρία στον «Τσόρι» να βάλει μπροστά στο σκορ τους Πειραιώτες από την… άσπρη βούλα.

Ο Αργεντίνος δεν λάθεψε και φάνηκε πως το γκολ του έλυσε τα… πόδια των ποδοσφαιριστών των Πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν, έχοντας παράλληλα την… ευτυχία να έχουν στο κέντρο της άμυνας τον Σιόβα, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις, μία στα τέλη του πρώτου μέρους και μία στην αρχή του δεύτερου, έκοψε τα… όνειρα του Τζορτζ. Και εκεί που τα πράγματα έδειχναν να… μπερδεύονται για τον Ολυμπιακό, η είσοδος του Φορτούνη και το γκολ του στο 74’ αλλά και το τελείωμα κλάσης του Μήτρογλου στο 88’ πέρασαν στην… ιστορία την αναμέτρηση.

Τα πρώτα... σημάδια Περέιρα

Αυτό οφείλει να κάνει κάθε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, αφήνοντας ότι πέρασε στο παρελθόν και κοιτώντας μόνο το παρόν και σε λίγες περιπτώσεις το μέλλον. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μερικά στοιχεία που θέλουν να κρατήσουν. Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ήταν το τέταρτο για τον Βίτορ Περέιρα στον πάγκο των Πειραιωτών, κάτι που σημαίνει πως σιγά σιγά αρχίζει να φαίνεται το… έργο του Πορτογάλου και τα στοιχεία που θέλει να περάσει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Απέναντι στον Όμιλο, οι Πρωταθλητές Ελλάδας, έδειξαν πως αρχίζουν να… λύνονται. Άλλωστε, πριν από λίγες μέρες, μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, ο Πορτογάλος προπονητής είχε… δικαιολογήσει την έλλειψη φρεσκάδας από τους παίκτες του, ελέω των προπονήσεων. Όμως, το βράδυ του Σαββάτου (24/1) οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαφώς πιο… φρέσκοι, βγάζοντας πολλά τρεξίματα, ενώ η πίεσή τους στον αντίπαλο, έφερε… μνήμες από το παρελθόν, όταν το «συγκρότημα» του Λιμανιού είχε ως… νοοτροπία να μην αφήνει στον αντίπαλο την ευκαιρία να δημιουργήσει παιχνίδι. Παράλληλα, απέναντι στους Ηρακλειώτες, οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα έδειξαν να έχουν λύσεις και πολλά… πλάνα για να διασπάσουν την άμυνα, φεύγοντας από αυτό που… επικρατούσε το προηγούμενο διάστημα και ανέφερε κίνηση από τον άξονα.

Ο Αφελάι έχει πλέον ενεργό ρόλο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, από τα αριστερά, ο Ντοσεβί, προκαλεί προβλήματα από την απέναντι… πλευρά, ενώ η… επιστροφή των Κασάμι και Μανιάτη στον άξονα και όχι ως εσωτερικοί μέσοι με… ευθύνες τα άκρα, δίνουν την ευκαιρία στον «Τσόρι» να δημιουργήσει και στην άμυνα να μην δέχεται έντονη πίεση. Βέβαια, ο χρόνος είναι αυτός που θα… κρίνει τους Πειραιώτες και κυρίως τον Πορτογάλο, αλλά τα πρώτα σημάδια έχουν αρχίσει να… φαίνονται.



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved