ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-3 (photos)

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-3 (photos)

Ο ΟΦΗ των… χιλίων προβλημάτων προσπάθησε να προκαλέσει προβλήματα στον Ολυμπιακό, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να… πιεστούν σημαντικά, έφυγαν με το «διπλό» από το «Γεντί Κουλέ» 3-0 και παραμένουν σε θέση… οδηγού.

Το «συγκρότημα» του Βίτορ Περέιρα, επέβαλλε από την αρχή του παιχνιδιού τον ρυθμό του, άνοιξε το σκορ στο 30’ με το πέναλτι του Ντομίνγκεζ, από το χέρι του Κάλαϊτζιτς και με τους Φορτούνη (74’) και Μήτρογλου (88’) πανηγύρισε το «τρίποντο» που τον διατηρεί στην πρώτη θέση της Super League. Από την άλλη, οι Κρητικοί έδειξαν διάθεση στο παιχνίδι τους, όμως, τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν τους επέτρεψαν να… ορθώσουν το «ανάστημά» τους και γνώρισαν την ήττα, παραμένοντας στις θέσεις του υποβιβασμού.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, προκειμένου να… αποβάλλουν το άγχος. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν τους… διαδρόμους προς την περιοχή του Λόρια, ελέω της καλής αμυντικής λειτουργίας των γηπεδούχων και απειλούσαν κυρίως με… στημένες φάσεις.

OFIOlympiakosDominguez

Η πρώτη καλή του παιχνιδιού ήρθε στο 9ο λεπτό, όταν ο Μήτρογλου με ωραία ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε δύο αντιπάλους, έκανε την παράλληλη μπαλιά, όμως, αρχικά στο πρώτο δοκάρι ο Αυλωνίτης δεν κατάφερε να… πιάσει το «τακουνάκι» και στην συνέχεια, το σουτ του Σιόβα στο δεύτερο δοκάρι, πέρασε άουτ. Οι Κρητικοί θέλησαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα, όμως, στο 13’ ο Τζορτζ δεν κατάφερε να φέρει την μπάλα μπροστά του και οι αμυντικοί του Ολυμπιακού έδιωξαν, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Λόρια είπε «όχι» στο σουτ του Αφελάι μέσα από την περιοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και απείλησαν και πάλι στο 15’ με τον Ντομίνγκεζ, ο οποίος στο 21’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν το πλασέ που έκανε απέναντι στον πορτιέρο του ΟΦΗ πέρασε άουτ.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν την κατοχή, όμως, δεν μπορούσαν να βρουν την τελική πάσα που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού, αλλά το… κατάφεραν από στημένη φάση στο 30’ με το πέναλτι του Ντομίνγκεζ. Ο Αργεντίνος εκτέλεσε το φάουλ, ο Κάλαϊτζιτς με απλωμένο χέρι ήρθε σε επαφή με την μπάλα και ο Τριτσώνης έδειξε την… άσπρη βούλα. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ανέλαβε την εκτέλεση και δεν… λάθεψε, κάνοντας το 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν… σήκωσαν το πόδι από το… γκάζι, απειλώντας εκ νέου στο 39’ με τον Μήτρογλου, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ στο 43’ ο Σιόβας έδιωξε σωστά προ του Τζορτζ, ο οποίος ήταν έτοιμος να… οπλίσει απέναντι στον Μέγιερι.

«Ασπρόμαυρη» απειλή και… διακοπή

OFIOlympiakosDiakopi

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ΟΦΗ να αναζητεί τον… τρόπο για την ισοφάριση, αλλά στο 51’ ο Τζορτζ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ή για να γίνουμε πιο ακριβείς, ο Σιόβας ήταν ο… από μηχανής θεός για τον Ολυμπιακό, όταν ο Κοσταρικανός έκανε το πλασέ, μπροστά από τον Μέγιερι, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο αμυντικός των «ερυθρόλευκων» πάνω στην γραμμή έδιωξε.

Στο 53ο λεπτό του παιχνιδιού, ο Τριτσώνης κάλεσε τους βοηθούς του στην σέντρα, καθώς ένα αντικείμενο έπεσε στην εστία του Μέγιερι και προκάλεσε… τρύπα στα δίχτυα. Χρειάστηκαν περίπου εννέα λεπτά για την… επιδιόρθωση και με την… επιστροφή στη δράση, ο Ολυμπιακός ανέλαβε και πάλι την πρωτοβουλία, δημιουργώντας φάσεις μπροστά από την εστία του Λόρια. Στο 73’ ο Κασάμι έκανε το σουτ, αλλά ο Γεωργιανός μπλόκαρε.

Πετυχημένη… αλλαγή

Στο 74ο λεπτό του παιχνιδιού, ο Βίτορ Περέιρα θέλησε να δώσει… ανάσες στον Ντομίνγκεζ, περνώντας στην θέση του τον Φορτούνη και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός τον… δικαίωσε, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, καθώς διπλασίασε τα τέρματα των «ερυθρόλευκων». Έπειτα από σέντρα του Αφελάι, ο Δαμιανάκης στην προσπάθειά του να κόψει προ του Μήτρογλου… έστρωσε στον Φορτούνη και αυτός με πλασέ, σε… κενή εστία, έκανε το 2-0. Ο ΟΦΗ θέλησε να… απαντήσει άμεσα, αλλά το πλασέ του Τζορτζ, έπειτα από πάσα του Κουτσιανικούλη, πέρασε άουτ. Ο Κοσταρικανός επιθετικός θέλησε να απειλήσει και πάλι στο 82’ αλλά το πλασέ δεν βρήκε στόχο.

Οι Κρητικοί… αναθάρρησαν και προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση, όμως, στο 88’ ο Μήτρογλου έβαλε… τέλος στο παιχνίδι, καθώς με πλασέ μέσα από την περιοχή, έγραψε το τελικό 3-0 και «κλείδωσε» το «τρίποντο», ανεβαίνοντας παράλληλα, στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Ο κορυφαίος του αγώνα

FortounisMVP

Ο Κώστας Φορτούνης, με την είσοδό του, «κλείδωσε» τη νίκη για τους «ερυθρόλευκους» και έδωσε άλλη… πνοή στην επίθεση του Ολυμπιακού. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Ντομίνγκεζ και άμεσα… δικαίωσε τον Βίτορ Περέιρα.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Δαμιανάκης, Φαζός, Μονιάκης (98' Μανιδάκης), Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (93' Μαραθιανός), Ροβίθης (70' Μακρής), Κουτσιανικούλης, Γκιόργκι, Τζορτζ.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Μέγκιερι, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι (94' Μιλιβόγεβιτς), Ντοσεβί (84' Ντουρμάζ), Αφελάι, Ντομίνγκες (74' Φορτούνης), Μήτρογλου.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-3 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54c3cff9ba9d80d436f9f3b8?theme=onsports|600|700{/iframe}


Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved