Χαρές και... αγωνία

Χαρές και... αγωνία

Την παραμονή του στη Super League πανηγυρίζει ο Ηρακλής μετά το σημερινό 0-0 με τον ΠΑΟΚ, o οποίος θα ψάξει την οριστική συμμετοχή του στα play off την τελευταία αγωνιστική.

Ο «Γηραιός» που διατήρησε την παράδοση που τον θέλει να μην χάνει από τον ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο από την περίοδο 1997-98 εξασφάλισε και μαθηματικά την σωτηρία μετά τις ήττες της Λάρισας και του Αστέρα Τρίπολης, ενώ αντίθετα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο βαθμός της ισοπαλίας δεν ήταν αρκετός για να οριστικοποιήσει την συμμετοχή του στα play off, μετά τη νίκη του Αρη επί του Ολυμπιακού Βόλου. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική την Κέρκυρα στην Τούμπα και με νίκη εξασφαλίζει οριστικά τη συμμετοχή του στα play off.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Τάσος Κατσαμπής φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα του «Γηραιού» μπροστά στον κόσμο της ομάδας και αποθεώθηκε την στιγμή της αλλαγής του.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε και σταδιακά ο Ηρακλής ισορρόπησε το παιχνίδι και βγήκε μπροστά. Αν μάλιστα ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον Κώστα Χαλκιά σε μεγάλη βραδιά, δύσκολα θα έφευγε αλώβητος από το Καυταντζόγλειο. Το ίδιο όμως ισχύει και στην απέναντι πλευρά, αφού ο Γιώργος Μπαντής ήταν αυτός που κράτησε ανέπαφη την εστία του «Γηραιού» χάρη στην εξαιρετική του εμφάνιση.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήταν στο 6ο λεπτό του αγώνα, όταν δεν κατάφερε να σκοράρει σε διπλή προσπάθεια. Αρχικά ήταν το σουτ του Αθανασιάδη, με τον Μπαντή να αποκρούει και τον Σαλπιγγίδη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, αλλά το σουτ που επιχείρησε βγήκε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα (9΄) ο Βιεϊρίνια είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, αφού ο Μπαντής ακούμπησε πρώτα τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα.

O τραυματισμός του Αραμπατζή και η αναγκαστική του αλλαγή στο 13ο λεπτό βοήθησε τον Ηρακλή να ισορροπήσει το παιχνίδι. Ο Καϊτά που τον αντικατέστησε πέρασε σε θέση αμυντικού μέσου και ο Κυριαζής έγινε δεξί μπακ. Τα σχήμα λειτούργησε και ο Ηρακλής άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες.

Ετσι, έφτασε στο 14΄ πολύ κοντά στο γκολ, αλλά η καρφωτή κεφαλιά του Επαλέ αποκρούστηκε από τον Χαλκιά. Τρία λεπτά αργότερα (17΄) νέα ευκαιρία για τον «Γηραιό», με τον Σολτάνι που από πλάγια αριστερά στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στο 33΄ οι γηπεδούχοι έχασαν την πιο σημαντική τους ευκαιρία στο πρώτο μέρος , όταν μετά από κάθετη μπαλιά του Μαχόπ ο Σολτάνι βγαίνει τετ-α-τετ με τον Χαλκιά, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αποκρούει με τα πόδια αποσοβώντας το γκολ.

Το ημίχρονο έκλεισε με μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν στο 37΄ μετά από πάσα του Βιεϊρίνια περνάει τον Μπαντή, αλλά το πλασέ του είναι άστοχο.

Mε το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάκης Χάβος περνάει στον αγώνα τον Αρίας στη θέση του Φωτάκη σε μια προσπάθεια να κυνηγήσει το γκολ.

Όμως, η πρώτη ευκαιρία είναι για τον Ηρακλή, καθώς στο 46΄ μετά από κακή συνεννόηση των Χαλκιά  - Μπαλάφα ο Μαχόπ βγάζει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όμως το σουτ του Σολτάνι διώχνει πάνω στη γραμμή ο Τσιρίλο.

Στο 54΄ μια ακόμα μεγάλη επέμβαση του Κώστα Χαλκιά σε εκτέλεση φάουλ του Λίμα.

Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε μετά τις φάσεις του Ηρακλή, αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, παρόλο που η είσοδος του Μουσλίμοβιτς στη θέση του Κλάους Αθανασιάδη του έδωσε μέτρα μέσα στο γήπεδο και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας.

Στο 71΄ ο Βιεϊρίνια μπαίνει από αριστερά, πασάρει στον Μουσλίμοβιτς, αλλά το σουτ του Βόσνιου καταλήγει άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ελ Ζαρ στο 83ο λεπτό με αποτέλεσμα να παραμείνει το τελικό 0-0.

Θυμηθείτε το live του αγώνα Ηρακλή – ΠΑΟΚ εδώ:



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved