Την… έσπασε και τον έριξε

Την… έσπασε και τον έριξε

Ο Παναθηναϊκός, αν και παρουσιάστηκε ξανά μέτριος, έσπασε την αρνητική παράδοση με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, νίκησε με 1-0 και οδηγεί τους Αρκάδες στη Football League.

Οι «πράσινοι» χάρη στο αυτογκόλ του Πιπίνη στο 82’ κατάφεραν να νικήσουν για πρώτη φορά σε τρεις αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ τον Αστέρα, είχαν προηγηθεί δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1), και να φτάσουν έτσι στους 60 βαθμούς διατηρώντας το βαθμολογικό προβάδισμα ενόψει των play off.

Η ομάδα της Τρίπολης από την πλευρά της, αποχαιρετά την μεγάλη κατηγορία μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς παρουσίας, καθώς έμεινε στους 28 βαθμούς και την 14η θέση με την 15η Κέρκυρα να είναι στους 33, μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της φετινής Super League.

Στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε εμφανώς πιο βελτιωμένος σε σχέση με τον αγώνα που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στις Σέρρες.

Οι «πράσινοι» έδειξαν αρκετή διάθεση να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, προσπάθησαν με τους Σισέ, Λέτο και Χριστοδουλόπουλο να δημιουργήσουν κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα ήθελε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αφού είτε οι «πράσινοι» αστοχούσαν, είτε ήταν στη σωστή θέση ο Ντεγκρά για να αποκρούσει.

Στον αντίποδα ο Αστέρας Τρίπολης, περιορίστηκε σε αρκετά παθητικό ρόλο στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, προσπάθησε να απειλήσει με κάποιες σποραδικές αντεπιθέσεις ωστόσο αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη με το 0-0 να έρχεται σα φυσική συνέπεια μετά την τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Ματούσιακ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της επανάληψης έδειξε και πάλι διάθεση να πιέσει. Ο Φερέιρα έφερε στο αριστερό άκρο της επίθεσης τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και πέρασε πίσω από τον Σισέ το Λέτο με αποτέλεσμα ο Αργεντινός να γίνει ο δημιουργός όλων των ευκαιριών του Παναθηναϊκού.

Η μεγαλύτερη από αυτές χάθηκε στο 65’ με το Ζιλμπέρτο Σίλβα να αστοχεί μέσα από την μικρή περιοχή, με αποτέλεσμα ο Φερέιρα να κάνει ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα του Παναθηναϊκού, έχοντας στο γήπεδο από το 75’ και μετά τους Σισέ, Λέτο, Γκοβού, Νίνη και Κλέιτον, έτσι ώστε να λύσει το «γόρδιο δεσμό» της άμυνας των Αρκάδων.

Εκτός της πίεσης του Παναθηναϊκού, ο Αστέρας είχε να αντιμετωπίσει και το αριθμητικό μειονέκτημα από το 80’ και μετά, καθώς ο Σαλίμ Αράς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάτι που στέρησε στην ομάδα του τη δυνατότητα να βγαίνει στις αντεπιθέσεις με την ίδια συχνότητα που το έκανε στην πρώτη ώρα του αγώνα.

Στο μεταξύ, η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και τελικά καρποφόρησε στο 82’ όταν ο Κλέιτον εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Πιπίνης προσπάθησε να ανακόψει την πορεία της μπάλας προς τον αμαρκάριστο Σαριέγκι με αποτέλεσμα να τη στείλει άθελά του στα δίχτυα του Ντεγκρά για το προβάδισμα του Παναθηναϊκού.

Μια από τις τελευταίες καλές στιγμές του παιχνιδιού ήρθε στο 90’+1’ με τον Σισέ να φεύγει μόνος απέναντι στον Ντεγκρά, να προσπαθεί να τον «κρεμάσει» και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 93’ το δυνατό διαγώνιο σουτ του Γάλλου από δεξιά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντεγκρά, για να παραμείνει το 1-0 του Παναθηναϊκού που έστειλε και τυπικά στη Football League τον Αστέρα Τρίπολης.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την μετέφερε το Onsports.



Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved