Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα των εκτός κι η ευκαιρία!

Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα των εκτός κι η ευκαιρία!

Ο Παναθηναϊκός έχει 30% επιτυχίας μακριά από τη Λεωφόρο και το Onsports αναλύει την ευκαιρία για... 12ποντο των «πράσινων» ως την επόμενη έξοδο από το «σπίτι» τους.

Μια ακόμα ευκαιρία να κάνει πειστική εμφάνιση και νίκη έχασε στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» αυτή τη φορά δεν είχαν την μέτρια – ως κακή κατά περίσταση – εικόνα άλλων αγώνων μακριά από την έδρα τους, όμως, έχασαν ένα... τσουβάλι ευκαιρίες και δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή κόντρα στον Πανιώνιο. Μάλιστα, θα μπορούσαν να χάσουν και το ματς αν ο Κολοβός δεν γινόταν θύμα του Στιλ στην εκτέλεση πέναλτι του 86' την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Άγγλος.

Η ιστορία του αγώνα με τον Πανιώνιο, ωστόσο, ήρθε να προστεθεί σε μια ήδη γνωστή και... πονεμένη για τους «πράσινους» κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται πάρα πολύ να πάρει πόντους μακριά από τη Λεωφόρο, αφού στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του έχει πάρει μόλις τρεις βαθμούς. Σε παιχνίδια-φωτιά μακριά από το «σπίτι» του το «τριφύλλι» δεν μπορεί να πάρει τις νίκες με την ίδια ευκολία κι αυτό είναι κάτι που οι «πράσινοι» οφείλουν να εξετάσουν σοβαρά, αν θέλουν να παραμείνουν μέχρι τέλους στον «μαραθώνιο» για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Μόλις 30% σε όλο το πρωτάθλημα...

Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει δώσει δέκα ματς εκτός έδρας, εκ των οποίων έχει νικήσει στα τρία έχει τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Για ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, το ποσοστό μόνο καλό δεν είναι. Από την άλλη, οι δυο – τουλάχιστον αν όχι και η τρίτη που ήρθε με ανατροπή και κόντρα διαιτησία στα Χανιά – νίκες που έχει κάνει μακριά από τη Λεωφόρο η ομάδα, ήταν σε έδρες που άλλοι... ιδρώνουν για να πάρουν βαθμό!

Αυτό που έχει καταφέρει ο Παναθηναϊκός είναι πραγματικά... αξιοπερίεργο. Ναι μεν με τις τελευταίες επιδόσεις καλλιεργείται η εικόνα πως δεν μπορεί να «περάσει» από δύσκολη έδρα, από την άλλη όμως έχει κάνει μεγάλα διπλά στη σεζόν. Οι «πράσινοι» πέρασαν από το Αγρίνιο, όπου ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, αλλά και την Τούμπα, όπου δύσκολα θα περάσει άλλη ομάδα φέτος. «Πέταξαν», όμως, βαθμούς στην Τρίπολη, στην Ξάνθη και στα Γιάννινα με μέτριες ως κακές εμφανίσεις, ενώ στη Νέα Σμύρνη εμφάνισαν σημάδια αναποτελεσματικότητας!

Είναι ενδεικτικοί και οι αριθμοί της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός βάζει ένα γκολ κάθε οκτώ τελικές, στη Νέα Σμύρνη έκανε 16 και... με το ζόρι πέτυχε ένα τέρμα. Επίσης δέχεται ένα γκολ κάθε εννιά (και κάτι) τελικές του αντιπάλου, στη Νέα Σμύρνη δέχθηκε ένα – αν δεν απέκρουε ο Στιλ το πέναλτι θα ήταν δυο – με έξι τελικές! Συνεπώς, υπάρχουν πράγματα που χρίζουν βελτίωσης και δεν είναι τόσο αγωνιστικά όσο νοοτροπίας.

Η μεγάλη ευκαιρία!

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια αρκετά μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στο κόλπο για το πρωτάθλημα. Αρκεί να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο που αγωνίζεται στα τελευταία ματς στη Λεωφόρο και στην επόμενη έξοδο να είναι σοβαρός κι αποτελεσματικός. Οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους δυο σερί εντός έδρας ματς – μετά το ματς Κυπέλλου την Τετάρτη (22/01) στην Ξάνθη όπου επίσης οφείλουν να δείξουν σημάδια αντίδρασης – τα οποία... απαγορεύεται να μην κερδίσουν.

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί κατά σειρά Καλλονή και Πλατανιά, δυο ματς στα οποία οφείλει να βγει με συγκομιδή έξι βαθμών. Στο πρόγραμμα για την 22η αγωνιστική ακολουθεί αγώνας με τη Νίκη Βόλου η οποία δεν υφίσταται, συνεπώς στο... σακούλι οι βαθμοί θα γίνουν εννέα. Ακολούθως, έρχεται στη Λεωφόρο ο επικίνδυνος Παναιτωλικός την 23η αγωνιστική, όμως, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να αποδείξει ξανά πως στοχεύει ψηλά, κάνοντας 12 τους βαθμούς.

Αυτή είναι και η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Τα σερί ματς στη Λεωφόρο, να του δώσουν βαθμούς που οι δυο άλλοι διεκδικητές δεν είναι βέβαιο πως θα πάρουν το ίδιο διάστημα, που είναι λιγότερο του ενός μήνα. Το επόμενο μεγάλο κρας-τεστ για τον Παναθηναϊκό, άλλωστε, είναι στις 14 Φεβρουαρίου – μια εβδομάδα πριν υποδεχθεί στη Λεωφόρο τον Ολυμπιακό- στο «Γεντί Κουλέ» με τον ΟΦΗ, αν οι Κρητικοί συνεχίζουν μέχρι τότε στο πρωτάθλημα. Αν ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το 3x3 στη Λεωφόρο και περάσει από το Ηράκλειο, θα πάει με σερί 15 βαθμών στο ντέρμπι, όπου όλα μπορούν να συμβούν και να διαφοροποιήσουν πλήρως τη ροή του πρωταθλήματος. Κι αυτό, είναι στο χέρι του Αναστασίου και των ποδοσφαιριστών του.



Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved