Να δείξει έτοιμος

Να δείξει έτοιμος

Ο Παναθηναϊκός καλείται την Κυριακή (10/04) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης να δείξει ότι αφήνει πίσω του την ήττα και την κάκιστη εμφάνιση στις Σέρρες και πως είναι έτοιμος για την «μάχη» των play off που… έρχεται.

Οι «πράσινοι» την προηγούμενη αγωνιστική έκαναν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους τη φετινή σεζόν, κάτι που έφερε την άμεση αντίδραση του Ζεσουάλδο Φερέιρα αλλά και του Δημήτρη Γόντικα. Τα «γκάζια» του Πορτογάλου τεχνικού στις τελευταίες προπονήσεις και το τετ-α-τετ του προεδρεύοντος αντιπροέδρου με τους τρεις αρχηγούς, είχαν στόχο την αφύπνιση της ομάδας ενόψει της συνέχειας που είναι πολύ κρίσιμη για τον Παναθηναϊκό.

Το «τριφύλλι» απέναντι στους Αρκάδες καλείται να παρουσιαστεί εμφανώς βελτιωμένο και να πάρει τη νίκη που έχει και βαθμολογική σημασία, καθώς πρέπει να συντηρηθεί η διαφορά με την οποία θα μπει η ομάδα στα play off σε σχέση με τους υπόλοιπους «μονομάχους». Για τον Φερέιρα δε λείπουν τα αγωνιστικά προβλήματα, αφού ο Νίκος Σπυρόπουλος δεν κατάφερε να προπονηθεί το Σάββατο (09/04), έμεινε εκτός αποστολής και θα είναι στα… «pits» για τον επόμενο μήνα.

Απέναντι στον Αστέρα ούτως ή άλλως την θέση του αριστερού μπακ θα έπαιρνε ο Γιώργος Ιωαννίδης που τώρα καλείται να «αρπάξει» την ευκαιρία και να δείξει ότι αξίζει μια θέση στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, αφού όλα δείχνουν ότι αυτός θα είναι ο αριστερός μπακ της ομάδας του 64χρονου τεχνικού και στα πρώτα παιχνίδια των play off. Από εκεί και πέρα, θα απουσιάζουν ο τραυματίας Πετρόπουλος και ο τιμωρημένος Καντέ.

Στα θετικά για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, η επιστροφή του Τζιμπρίλ Σισέ – το πάθος και η μαχητικότητα του οποίου ήταν εμφανώς απόντα στις Σέρρες – που θα ηγηθεί των επιθετικών προσπαθειών των «πρασίνων» αλλά και της προσπάθειας να σπάσει η αρνητική παράδοση με τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» δεν έχουν νικήσει ποτέ στο Μαρούσι τους Αρκάδες αφού στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων, το 1-1 «σφράγισε» τις προσπάθειές τους.

Αυτό ωστόσο μόνο εύκολη υπόθεση δε θα είναι την Κυριακή, καθώς ο Αστέρας «καίγεται» για βαθμούς έχοντας ακόμα μαθηματικές ελπίδες για την σωτηρία του. Έτσι, ο Παναθηναϊκός οφείλει να παρουσιαστεί σοβαρός, να μη δείξει και πάλι σημάδια υπερβολικής χαλάρωσης και να πάρει τη νίκη που θα τον διατηρήσει σε θέση ισχύος σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των play off που είναι κι ο πρώτος στόχος της ομάδας από εδώ και πέρα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το σχήμα με το οποίο θα παραταχθούν οι «πράσινοι», αυτό θα είναι το 4-3-3 που δε θα αλλάξει από το Ζεσουάλδο Φερέιρα, θα υπάρξουν όμως αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα των Σερρών. Κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο Τζόρβας ενώ οι Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Βύντρα θα πάρουν θέσεις από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Την τριάδα των χαφ θα αποτελούν οι Κατσουράνης, Καραγκούνης και Ζιλμπέρτο ενώ στο αριστερό άκρο της επίθεσης θα είναι ο Λέτο, στο δεξί ο Χριστοδουλόπουλος και στην κορυφή ο Σισέ.



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved