Οι... στοιχειωμένοι «Ζωσιμάδες»! (photos)

Οι... στοιχειωμένοι «Ζωσιμάδες»! (photos)

Το... τοπίο στην ομίχλη δεν είναι κάτι πρωτοφανές, ελέω λίμνης, στα Ιωάννινα, ούτε είναι η πρώτη φορά που αγώνας στην πόλη της Ηπείρου λόγω του συγκεκριμένου καιρικού φαινομένου έχει λάβει πρόωρο άδοξο τέλος - Το Onsports σας παρουσιάζει το... χρονικό του «στοιχειωμένου» αγώνα του «Άγιαξ» με τον Πανιώνιο το 2001.

Το... μακρινό 2001, η αναμέτρηση για την πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, που είχε... ανάλογη «τύχη» με το παιχνίδι της Κυριακής (4/1) έμοιαζε... στοιχειωμένη.

Πρώτη διακοπή λόγω... ρεύματος

3-1-2001

Το... τότε σήριαλ είχε ξεκινήσει Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου όταν στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων ο τοπικός ΠΑΣ υποδεχόταν τον Πανιώνιο για τη 12η αγωνιστική. Ένα πρόβλημα όμως με την ηλεκτροδότηση του γηπέδου λίγο πριν από το ημίωρο και με τους δύο αντιπάλους στο 0-0 «έστειλε», στην αρχή, το ματς στον… αθλητικό δικαστή. Εκεί ένα μεγάλο «ντέρμπι» είχε ως αποτέλεσμα τον ορισμό του για την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου.

Μία εβδομάδα αργότερα ήρθε η... ομίχλη

Όμως η... ομίχλη είχε άλλη γνώμη. Το παιχνίδι ξεκίνησε από εκεί που διεκόπη (το 27ο λεπτό), όπως προέβλεπε ο κανονισμός. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ δύο λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, όταν ο Κορμαρής κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Πρεζέ και την εσχάτη των ποινών αξιοποίησε ο Γιάννης Τάτσης για το 1-0.

Στη φάση του πέναλτι ο «θύτης», αντίκρισε δύο (!) κίτρινες κάρτες και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Στην ίδια φάση αποβλήθηκε και ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» Ηλίας Μπαρμπαλιάς, για έντονη διαμαρτυρία στον διαιτητή Τρικάλη. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 1-0, όμως το δεύτερο ημίχρονο δεν έμελλε να αρχίσει ποτέ, αφού η ομίχλη, που σκέπασε την πόλη των Ιωαννίνων, δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του.

10-1-2001-2

Το διαιτητικό τρίο αποσύρθηκε στα αποδυτήρια και ενημέρωσε ότι θα περιμένει κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα μαζί με τις δύο ομάδες, προκειμένου να μη χρειαστεί νέα και οριστική διακοπή του αγώνα. Μετά όμως την παρέλευση περίπου 30 λεπτών, ο Τρικαλινός διαιτητής, Τρικάλης, διέταξε τη δεύτερη οριστική διακοπή του ματς.

Η 3η και... οριστική αναμέτρηση

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ΚΑΠ, η αναμέτρηση ορίστηκε για την επόμενη ημέρα με το παιχνίδι να ξεκινάει από την… αρχή αυτή τη φορά και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, όταν στο 25ο λεπτό ο Ιωάννου ανατράπηκε στην περιοχή του Ράντου και ο Τρικάλης καταλόγισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο αρχηγός του Πανιωνίου Τάκης Γκώνιας για το 1-0.

Το ίδιο εύστοχος από τα 11... βήματα ήταν και ο Γιάννης Τάτσης των Ιωαννίνων στο 37ο λεπτό νικώντας τον Πουρλιοτόπουλο για το 1-1. Την εσχάτη των ποινών είχε κερδίσει ο Αλέκος Τάτσης από τον Χασιώτη. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες, αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μιλόε Κλάεβιτς.

11-1-2001

Στο β’ μέρος ξανά με πέναλτι, ο Γκώνιας έδωσε εκ νέου το προβάδισμα για τον Πανιώνιο στο 54ο λεπτό μετά το χέρι του Μπλέτσα που μάλιστα αποβλήθηκε για την ενέργεια του αυτή ενώ τη λύτρωση και το βαθμό της ισοπαλίας για τους Ηπειρώτες έδωσε ο Κορμαρής στο 86ο λεπτό, με γυριστή κεφαλιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 70' οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έλντερ. Έτσι ολοκληρώθηκε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι που κράτησε περίπου εννέα ημέρες είχε συνολικά τέσσερα πέναλτι, ισάριθμες αποβολές, πέντε γκολ και χιτσκοκικό σενάριο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Ράντος, Μπλέτσας, Σέμος, Τζούμπα, Τάτσης Γ., Τζανετής (46' Έλντερ), Φουτσίνι, Γκαρόζης (72' Γήττας), Μπελά, Τάτσης Αλ. (46' Λιπατίν), Κορμαρής.

Πανιώνιος: Πουρλιοτόπουλος, Σακελλαρίδης, Κλάεβιτς, Γκώνιας, Κάφαλης (85' Δερμιτζόγλου), Βούλεβιτς (72' Γιοβάνοβιτς), Παλαμάρας, Χασιώτης, Γόγολος, Κατσαρός, Ιωάννου (82' Νεοφυτίδης).



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved