Ισπανός, εργατικός και «κόκκινος»

Ισπανός, εργατικός και «κόκκινος»

Πολλά γράφτηκαν και άλλα τόσα ακούστηκαν για τον Εντουάρντο Μαθία, ο οποίος πλέον βρίσκεται προ των πυλών του Ρέντη για να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Στον Ολυμπιακό θα ήθελαν να συνδυάσουν τον ερχομό του πρώην σκάουτερ της Λίβερπουλ με την παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε, προκειμένου να συνθέσουν ένα... εργατικό δίδυμο. Οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη φαίνεται ότι όχι μόνο θέλουν να συνεχίσουν το ισπανικό μοντέλο που υπάρχει, αλλά επιθυμούν να το... εμπλουτίσουν κιόλας. Ο 37χρονος Ισπανός (γεννημένος στις 07/05/1974) φημίζεται για την εργατικότητά του και την τελειομανία του και θα ταίριαζε γάντι με το «μυρμήγκι», εφόσον συνέχιζε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό.

Το όνομα του Μαθία βρίσκεται στην επιφάνεια εδώ και περίπου 1,5 μήνα, ωστόσο πλέον θεωρείται σίγουρο ότι θα αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή και το Onsports προσπαθεί να σκιαγραφήσει το προφίλ του πετυχημένου, αλλά αφανή σκάουτερ.

Έχει εργαστεί στις Βαλένθια και Λίβερπουλ με ιδιαίτερη επιτυχία και έχει μαθητεύσει, αλλά και εργαστεί για αρκετά χρόνια δίπλα στον Ράφα Μπενίτεθ. Άλλωστε, ήταν μαζί του και στις δύο ομάδες. Λατρεύει τη δουλειά του και δεν σταματάει να παρακολουθεί αγώνες, κάθε κατηγορίας και σε κάθε χώρα.

Άλλωστε, πολλές φορές οργανώνει ταξίδια για να έχει ο ίδιος άποψη για κάθε μεταγραφικό στόχο που έχει στο μπλοκάκι του. Δεν έχει... κολλήματα του στιλ, «να είναι νεαρός», «να είναι μεγάλος», «να είναι έτοιμος για 11άδα», «να χρειάζεται δουλειά». Ανάλογα με τις απαιτήσεις, προσαρμόζεται.

Υπήρξε ποδοσφαιριστής της Βαλένθια και μετά το τέλος της καριέρας του ανέλαβε πόστο στο τεχνικό τιμ της ομάδας, αρχίζοντας τη σταδιοδρομία του ως τεχνικός διευθυντής. Μια από τις πρώτες του κινήσεις ήταν ο Βραζιλιάνος Εντού και ήδη είχε αρχίσει να διαφαίνεται το... μάτι του.

Το καλοκαίρι του 2006 ανέλαβε τη θέση του αρχισκάουτερ στη Λίβερπουλ, στην οποία έμεινε μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, η πρώτη κίνηση που επιχείρησε να κάνει ο Ισπανός στην αγγλική ομάδα ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, τον οποίο είχε παρακολουθήσει αρκετές φορές στον ΠΑΟΚ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Τα κατάφερε, όμως, σε άλλες περιπτώσεις. Ο Ισπανός πιστώνεται τις μεταγραφές των Λούκας, Μπάμπελ, Μασεράνο, Τόρες, Σκρτελ, Άγκερ, Κάιτ, Τσάμπι Αλόνσο, Αρμπελόα και Ρέινα. Παράλληλα, ήταν αυτός που είχε αναδείξει στη Βαλένθια τους Μαρτσένα, Μπαράχα, Βιθέντε, Ανγκούλο και Αλμπέλδα.

Και επειδή όποιος δουλεύει κάνει και λάθη, ο Μαθία δεν είχε μόνο επιτυχημένες κινήσεις στην καριέρα του. Στην Αγγλία του έχουν χρεώσει ως αποτυχημένες τις μεταγραφές των Ντουράν, Πατσέκο, Ακουιλάνι, Πόουλσεν και Ντοσένα.

Και αν για τους περισσότερους το όνομα του Μαθία ήταν άγνωστο πριν από αρκετές μέρες, στον Ολυμπιακό ίσα ίσα που γνωρίζουν τον Ισπανό από... πρώτο χέρι. Άλλωστε, μαζί του έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν.

Και έχουν μιλήσει για να ολοκληρωθούν οι μετακινήσεις των Κρίστιαν Νέμεθ, Άλμπερτ Ριέρα και Σεμπάστιαν Λέτο. Πλέον, θα μιλάνε μαζί του, αλλά σε άλλη βάση. Όχι για να τον... ψήσουν για κάποιον ποδοσφαιριστή, αλλά για να... ψήνει ο ίδιος υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved