Αλαφούζος: «Έχουμε το πιο πλούσιο ρόστερ»

Αλαφούζος: «Έχουμε το πιο πλούσιο ρόστερ»

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει την καλύτερη ομάδα στην φετινή σεζόν, με παίκτες από τα «σπλάχνα» του συλλόγου και ποιοτικούς ξένους, όπως τόνισε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ, μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (22/12) στον «Τάφο του Ινδού» εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο ρόστερ του «τριφυλλιού» παραδέχθηκε μερικές λάθος κινήσεις στον σχεδιασμό του καλοκαιριού, τόνισε πως θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση της ομάδας, ενώ μίλησε για την Λεωφόρο και επανέλαβε πως η συμφωνία με τον Μάρκους Μπεργκ είναι μία… ανάσα από την ανανέωση.

Αρχικά, η Αθηνά Μπαλωμένου αναφέρθηκε στις αυξημένες εισφορές της Συμμαχίας κατά 80% σε σχέση με την πέρυσι, αλλά και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 93%.

Εν συνεχεία ακολούθησε διάλογος του Γιάννη Αλαφούζου με τον επικεφαλής του Παναθηναϊκού Κινήματος, Θοδωρής Μαραγκουδάκης. Αναλυτικά, οι διάλογοι:

Μαραγκουδάκης: «Λυπάμαι για την εικόνα που βλέπω. Έχουμε 8.000 μέλη και μέτρησα εδώ 26-27 άτομα εκτός από το πάνελ. Συνολικά είμαστε 40 άτομα. Αυτό για ένα σωματείο που θέλει να λέγεται λαϊκής βάσης, δεν είναι καλή κατάσταση. Όπως δεν είναι καλή κατάσταση το ότι παίζουμε στη Λεωφόρο, ερχόμαστε από μία καλή σεζόν, παρόλα αυτά τα μέλη είναι 1.000 λιγότερα από ότι πέρυσι. Αυτά πρέπει να μας προβληματίσουν. Ως προς τη ΓΣ. Εγώ δεν έχω να πω κάτι για τα οικονομικά. Σας έχω εμπιστοσύνη. Άλλα θέματα θέλω να θίξω. Δεν θα έπρεπε να είχε γίνει η ΓΣ σήμερα που έχει το βόλεϊ με τον Ολυμπιακό και πολλοί είναι εκεί. Εφόσον συνέπεσε την ίδια ώρα, δεν λέω ότι έγινε επίτηδες, θα έπρεπε να διακοπεί η ΓΣ για να έρθει ο κόσμος. Δεν έγινε αυτό, όσοι είμαστε. Θεωρώ ότι ενώ πηγαίνουμε καλά στα μεσομακροπρόθεσμα θέματα της ομάδας, να ξεχρεώσουμε και στο θέμα αντιμετώπισης της παράγκας και σας δίνω συγχαρητήρια, δεν το έχει κάνει άλλη διοίκηση. Έχει αποτελέσματα και θα έχει και άλλα. Πιστεύω ότι υστερούμε στο θέμα της καθημερινότητας στο σήμερα. Κάναμε πέρυσι το ποδοσφαιρικό θαύμα και είχαμε μία καλή βάση να πάμε καλύτερα, αλλά θα έπρεπε να διατηρήσουμε άθικτη την ομάδα μας και να την ενισχύσουμε σε λογικά πλαίσια ώστε φέτος να διεκδικήσει ότι διεκδίκησε και ότι πέρυσι, ακόμα και τον τίτλο. Ίσως πέρυσι ήταν αδιανόητο. Φέτος τι βλέπουμε; Βλέπουμε ότι με όσα έγιναν στις δικαστικές εξελίξεις, κατορθώσαμε για πρώτη φορά να τους κάνουμε να φοβηθούν και να μαζευτούν και δημιουργήθηκε η ελπίδα ότι μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση με το πρωτάθλημα. Ενώ κάναμε την παράγκα να υποχωρήσει, δεν μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε. Γιατί η ομάδα δεν ενισχύθηκε το καλοκαίρι και έχει φτωχό πάγκο. Θα ήθελα να πω το εξής: ο αγώνας κατά της παράγκας και η καθημερινότητα της ομάδας είναι αλληλένδετα».

Αλαφούζος: «Στο θέμα των μεταγραφών, συμφωνώ, δεν έγιναν ότι έπρεπε. Στο θέμα του ρόστερ, διαφωνώ κάθετα. Έχουμε αδυναμίες και θέλουμε να τις βελτιώσουμε. Νομίζω ότι έχουμε το πιο πλούσιο ρόστερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε παίκτες που τους βγάλαμε μόνοι μας. Ποιοτικούς ξένους».

Μαραγκουδάκης: «Εννοώ ότι το ρόστερ δεν έχει εναλλακτικές λύσεις».

Αλαφούζος: «Το ροτέισον που κάνει ο προπονητής αποδεικνύει το αντίθετο. Και έχουμε την καλύτερη φυσική κατάσταση. Διαφωνώ, έχουμε ικανό ρόστερ. Σαφώς μπορούμε να το ενισχύσουμε. Και φέτος έχουμε πάει καλύτερα από πέρυσι. Δεν υπάρχει λόγος να θεωρείτε ότι δεν θα πετύχουμε όσα πετύχαμε και πέρυσι ή και περισσότερα. Αυτός είναι ο στόχος».

Μαραγκουδάκης: «Αυτό το ρόστερ που έχουμε, αρχίζει από καλή αφετηρία. Θέλει ενίσχυση γιατί οι απαιτήσεις είναι περισσότερες. Δεν πάω να απαξιώσω την ομάδα. Ο αγώνας κατά της παράγκας διεξάγεται με επιτυχία και ελπίζω να συνεχιστεί. Θα συμφωνήσετε ότι είναι αλληλένδετα. Η ενίσχυση εάν γίνει μόνη της, δεν θα πιάσει, όπως παλαιότερα. Εάν γίνει μόνο το δεύτερο, πάλι δεν μπορείς να το εκμεταλλευτείς. Συνεχίζω ζητώντας ότι δεν έγινε το καλοκαίρι, να γίνει τον Ιανουάριο. Να ενισχυθεί η ομάδα όπου πονάει, ώστε έως το τέλος της σεζόν να διεκδικήσει τον τίτλο. Ο κόσμος λέει ότι μας το δίνουν και δεν μπορούμε να το πάρουμε».

Αλαφούζος: «Είναι υπερβολικό αυτό. Να σας θυμίσω ότι είχαμε και κόντρα διαιτησίες φέτος. Την Καλλονή και με τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα. Έχουμε 4 βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό και θα ήμασταν παραπάνω. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για τη διαιτησία και σχεδιάζουμε την ενίσχυση της ομάδας. Το σχέδιο μας ποτέ δεν ήταν να φτιάξουμε μία ομάδα φέρνοντας ξένους παίκτες. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μία ομάδα βασισμένη στα σπλάχνα μας ή σε άλλους Έλληνες. Θέλουμε να βλέπουν διαφορετικά τον Παναθηναϊκού. Για να βγάλουμε νέους, πρέπει να παίζουν. Εάν έχουμε πολλούς ξένους. δεν θα παίζουν οι μικροί. Παράδειγμα ο Λαγός, ή φέτος ο Δώνης. Εάν είχαμε άλλο παίκτη, δεν θα έπαιζε ο Δώνης. Τα νέα παιδιά μας βελτιώνονται. Θέλουμε να κρατήσουμε τον Αμπέντ, άλλο εάν δεν μπορούσαμε. Χρειαζόμαστε μία τριετία για να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι στο πλάνο. Δεν σας το λέω για να μην πούμε ότι δεν έχουμε αδυναμίες. Θα τις βελτιώσουμε τον Ιανουάριο. Αλλά μην υποτιμάμε την ομάδα που έχουμε».

Μαραγκουδάκης: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα φτιαγμένη να κάνει πρωταθλητισμό. Δεν είναι Αστέρας Τρίπολης. Καλά τα ταλέντα, αλλά χρειάζονται και φτασμένους ξένους παίκτες να τα ανεβάσουν».

Αλαφούζος: «Δεν θέλω να μας συγκρίνετε με την Τρίπολη, αυτή δεν έχουν Έλληνες παίκτες. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί να κάνεις έναν νεαρό, καλό παίκτη. Αυτή η διαδικασία θέλει υπομονή. Ο παίκτης πρέπει να παίξει. Εμείς τι υπομονή έχουμε; Είμαστε εδώ 40 άτομα, 8.000 μέλη και βλέπουμε την εικόνα που έχουν οι εξέδρες στο γήπεδο. Έχουμε υπομονή;».

Μαραγκουδάκης: «Δηλαδή, ο κόσμος φταίει που είμαστε τόσοι λίγοι;»

Αλαφούζος: «Εάν νομίζετε ότι φταίω εγώ που εδώ είμαστε μόνο τόσοι, τι να σας πω».

Μαραγκουδάκης: «Με το θέμα Μπεργκ πως πάμε;»

Αλαφούζος: «Έχουμε σχεδόν τελειώσει».

Μαραγκουδάκης: «Με τη μετοχική σύνθεση της ομάδας θέλω να μάθω τι ισχύει; Πόσο ποσοστό μετοχών έχει η Συμμαχία; Θα ήθελα να μας ενημερώσετε και για τις υποθέσεις του Λέτο και τι ισχύει με την ανακατασκευή της Λεωφόρου».

Αλαφούζος: «Με τη Λεωφόρο, όλοι ξέρετε τι έχουμε πετύχει με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε και διασφαλίζει το γήπεδο για άλλα πέντε χρόνια. Περιμένουμε και την απόφαση του Ελεγκτικού. Εγώ πιστεύω ότι τα λεφτά η Περιφέρεια θα τα δώσει. Το κύριο θέμα του Ελεγκτικού θεωρώ ότι ήταν τα 3 χρόνια που είχαμε. Τώρα έγιναν 8 και πιστεύω ότι θα το περάσουν. Περιμένουμε την απόφαση της Ολομέλειας, γιατί ακόμα δεν έχουμε ενημερωθεί και εμείς. Στο θέμα του Λέτο, θα τον αξιολογήσει και το ιατρικό επιτελείο, τον παρακολουθούμε, έχουμε και κάποιες οφειλές από την προηγούμενη συνεργασία μας και θα δούμε. Παρακολουθούμε αρκετούς παλιούς παίκτες μας. Στη μετοχική σύνθεση, η Συμμαχία και η Sortivo έχουν περίπου το 88% των μετοχών της ΠΑΕ. Η Sortivo έχει περισσότερες μετοχές, αλλά ο έλεγχος τους έχει εκχωρηθεί στη Συμμαχία, οπότε είναι το ίδιο. Έχω επαναλάβει ότι μόλις ολοκληρωθούν οι περιπέτειες του Παναθηναϊκού, οι μετοχές θα μεταβιβαστούν στη Συμμαχία».

Σύμμαχος: «Κύριε Αλαφούζο, εγώ έχω ζήσει τα παλιά τα χρόνια. Πιστεύω ότι εάν έκανες την Συμμαχία άλλη εποχή, θα είχε περισσότερα μέλη. Ο κόσμος σου οφείλει ένα ευχαριστώ. Όταν οι αλεξιπτωτιστές έφυγαν, εσύ κράτησες την ομάδα. Θα πω τα καλά σου και τα κακά σου. Αλλά όταν οι άλλοι έφυγαν, εσύ έμεινες».

Αλαφούζος: «Εάν δεν ήμουν εγώ, θα είχε βρεθεί κάποιος άλλος».

Σύμμαχος: «Εάν θέλουμε ο Παναθηναϊκός να ξαναγίνει όπως ήταν, πρέπει εμείς να σε στηρίξουμε. Κάνεις πολύ καλή δουλειά. Πρέπει οπωσδήποτε, πάση θυσία, να βρεις κάποιον χρηματοδότη, πρόεδρε. Ξέρω ότι αγαπάς την ομάδα και πρέπει να βρεθεί κάποιος. Οι μεγάλες ομάδες θέλουν πολλά λεφτά. Γιατί τα πολλά λεφτά δεν είναι μόνο για μεταγραφές. Όλες οι ομάδες χρειάζονται λεφτά. Ο Παναθηναϊκός είναι ευρωπαϊκή ομάδα και χρειάζεται λεφτά, πρέπει να βρεις κάποιον με λεφτά. Να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός της Ευρώπης».

Αλαφούζος: «Εάν υπάρχει κάποιος χρηματοδότης, να τον πείτε και σε μένα γιατί δεν ξέρω κανέναν. Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα και άνθρωποι οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα βοηθούσαν, δεν το κάνουν. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν μπει στην ΠΑΕ 15 εκατομμύρια ευρώ και τα λεφτά έχουν πάει για να καλύψουν παλαιότερα χρέη. Η ΟΥΕΦΑ μας υποχρεώνει να ξοδεύουμε όσα βγάζουμε. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Γίνονται δεκτά ως έσοδα τα εισιτήρια, οι εισφορές των μελών».

Σύμμαχος: «Είστε ο μοναδικός ο οποίος αφήνει ένα περιουσιακό στοιχείο στην ΠΑΕ. Προτείνω οι νέες εγγραφές στη Συμμαχία να πηγαίνουν για την ενίσχυση της ομάδας και όχι για την κάλυψη των παλιών χρεών».

Σύμμαχος: «Παρατηρούμε ότι η ομάδα παρουσιάζει κάποια προβλήματα με τη φυσική της κατάσταση».

Αλαφούζος: «Δεν έχουμε θέματα φυσικής κατάστασης στην ομάδα. Η ομάδα γυμνάζεται άψογα, γίνονται μετρήσεις και οι τραυματισμοί που έχουμε δεν είναι θέμα γυμναστικής».

Σύμμαχος: «Τη σημερινή ΓΣ την έμαθα από έναν φίλο μας. Ούτε ένα μήνυμα, ούτε ένα mail. Θα ήθελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήρια μου. Όλοι κάνουμε θυσίες για να ερχόμαστε στο γήπεδο. Έχουμε κολλήσει με παίκτες από μία βαλκανική χώρα. Θα είναι πιο εύκολο να κοιτάξουμε τη Λατινική Αμερική με ένα δίκτυο σκάουτινγκ και με θλίβει ότι δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό από εκεί. Κάτι τελευταίο. Ψάχνουμε για στόπερ, δεν πρέπει να γίνεται τελευταία στιγμή».

Αλαφούζος: «Δεν γίνεται τελευταία στιγμή. Έχουμε κάνει προεργασία. Έχουμε και ένα θέμα με τη δημοσιοποίηση των κινήσεων μας. Έχουν γίνει πολλές κινήσεις και οι αρμόδιοι κάνουν αυτά που πρέπει. Η Συνέλευση μας έχει οριστεί εδώ και δύο μήνες, το ντέρμπι του βόλεϊ ορίστηκε πριν δέκα ημέρες. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Δυστυχώς. Θέλω να πω και κάτι ακόμα. Επειδή γράφτηκε ότι μετά από τη διακοπή του πρωταθλήματος, η ομάδα δεν παίζει τόσο καλά. Αυτό όντως συμβαίνει και η τεχνική ομάδα προσπαθεί να το διορθώσει. Έχουμε πρόβλημα αλλά προσπαθούμε να το διορθώσουμε».

Σύμμαχος: «Βλέπω τους διακανονισμούς να έχει ανέβει το ύψος του ποσού. Γιατί συμβαίνει αυτό;»

Τουμαζάτος: «Τα στοιχεία της ΠΑΕ που διαβάζεται, οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις, προκύπτουν από τα νέα συμβόλαια που κάναμε, αλλά και από τις οφειλές».

Σύμμαχος: «Φέτος πόσα έσοδα έχουμε στην ΠΑΕ;»

Τουμαζάτος: «Η πρόβλεψη είναι ότι θα έχουμε έσοδα περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ, με πρόβλεψη να παίξουμε στο UEFA. Περισσότερα από τα 19 που είχαμε πέρυσι».

Σύμμαχος: «Οι καλές πορείες του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη έγιναν με ελληνικό κορμό στην ενδεκάδα».

Αλαφούζος: «Σεβόμαστε τους ξένους παίκτες, αλλά με τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν εννοώ μόνο το οικονομικό, αλλά και τηπν παράγκα, δεν μπορούμε να φέρουμε πρωτοκλασσάτους. Μόνο ειδικές περιπτώσεις, όπως ήταν ο Μπεργκ. Η πιο μικρή αγγλική ομάδα έχει έσοδα 120 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει ούτε τα μισά. Πολλές φορές ένας αντάρτικος στρατός κερδίζει έναν τακτικό. Δίνουμε μικρή σημασία στο ηθικό και στο φρόνιμα, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν πρέπει να τα παραβλέπουμε. Εμείς θεωρούμε ότι μόνο εάν δημιουργήσουμε τους ποδοσφαιριστές θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τους μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού. Εάν ξέρετε κάποιον να δίνει λεφτά, να μου το πείτε».



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved