Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 2-0 (video+photos)

Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 2-0 (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 την Κέρκυρα στη Λεωφόρο με τον Καρέλη να συνεχίσει το σκοράρισμα και τον Χουχούμη να βάζει γκολάρα, αντιδρώντας εξαιρετικά στο ναυάγιο της Ξάνθης - Ζωντανοι για πρωτάθλημα οι πράσινοι

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε στο τελευταίο ματς της χρονιάς, έτσι ώστε να μην μείνει από νωρίς πολύ μακριά από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. Το τριφύλλι νίκησε 2-0 την Κέρκυρα, παίζοντας ουσιαστικά και κρατώντας απαραβίαστη την εστία του κόντρα σε μια αξιόμαχη ομάδα που κυνήγησε το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός χωρίς Μπεργκ, Ατζαγκούν και Νάνο, βρήκε γκολ από Καρέλη (έφτασε τα εφτά στο πρωτάθλημα) και Χουχούμη, καθαρίζοντας το ματς απέναντι στους Φαίακες που περιορίστηκαν κυρίως σε ανασταλτικό ρόλο και σε... διαμαρτυρίες προς τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος κάθε άλλο παρά τους αδίκησε.

Έτσι, το τριφύλλι δεν έμεινε πίσω στη μάχη του τίτλου, αφού έφτασε στους 29 βαθμούς, προσπερνώντας τον Αστέρα που έμεινε στους 28 και συνεχίζοντας το... κυνηγητό. Ο ΠΑΟΚ στην κορυφή έχει 34 κι ο δεύτερος Ολυμπιακός 33, με τη συνέχεια μετά τα Χριστούγεννα να αναμένεται... συναρπαστική!

Πως παρατάχθηκαν Παναθηναϊκός και Κέρκυρα

PAOKerkyraArxi

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε το τριφύλλι με επιθετικούς προσανατολισμούς, έχοντας τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια στο 4-4-2 που χρησιμοποίησε. Στην άμυνα πήραν θέσεις οι Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής και Μπούρμπος από αριστερά προς τα δεξιά, με τον Δώνη καθαρό αμυντικό μέσο. Οι Ζέκα και Πράνιτς ήταν εσωτερικοί χαφ, με τον Ντίνα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Πέτριτς και Καρέλη που ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Στον αντίποδα, ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν... φοβήθηκε το ματς και παρέταξε την Κέρκυρα με 4-4-2 και τον Σέτκους κάτω από τα δοκάρια. Οι Ντιόγκο, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι και Γκόμες ήταν από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, με τους Καρντόζο και Ναγιάρ να είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στο αριστερό άκρο τοποθετήθηκε ο Ζορμπάς, με τον Χαβίτο στο δεξί και τους Μαρκόβσκι και Καϊκούτ να είναι το επιθετικό δίδυμο.

Πίεση και... Καρέλης στο τέλος!

PAOKerkyra1

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς αρκετά δυνατά, με την Κέρκυρα ωστόσο να είναι κι αυτή αρκετά διαβασμένη σε ό,τι αφορά το παιχνίδι των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι έκλειναν καλά τους διαδρόμους, ενώ έψαξαν τις στιγμές τους από τα άκρα με τους Γκόμες, Χαβίτο και Ζορμπά χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός επιχείρησε κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον Χουχούμη και με τον Ντίνα από τον άξονα, όμως, στις ευκαιρίες με τους Πέτριτς, Καρέλη και Δώνη δεν είχαν αποτέλεσμα.

Εν τέλει, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκό κατάφερε να πάρει προβάδισμα με τον... συνήθη ύποπτο, Νίκο Καρέλη, να «χτυπά» ξανά και να συνεχίζει το σερί του! Ο διεθνής φορ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, καθώς ο Πράνιτς έστρωσε την μπάλα και σούταρε, εκείνη χτύπησε στον Καρέλη και κατέληξε στα δίχτυα της Κέρκυρας. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Το... κάρφωσε ο Χουχούμης!

PAOKerkyra2

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έψαχνε ένα δεύτερο γκολ το οποίο θα έδιωχνε το όποιο άγχος. Η Κέρκυρα από την πλευρά της, προσπάθησε σταδιακά να βγει από την άμυνα, αλλά αυτή τη φορά το τριφύλλι δεν έδωσε δικαιώματα. Οι πράσινοι έχασαν ευκαιρίες με Πράνιτς, Πέτριτς και Ντίνα, ο Αναστασίου στη συνέχεια πέρασε στο ματς τον Λαγό θωρακίζοντας τη μεσαία γραμμή, ενώ ο Γρηγορίου έχασε τον Καρντόζο κι έβαλε στο ματς τον Κρητικό, έχοντας βάλει νωρίτερα και τον Κόντο αντί του αρνητικού Ζορμπά...

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, με τον 20χρονο Διαμαντή Χουχούμη να πετυχαίνει ένα τρομερό γκολ, το πρώτο του με τα πράσινα. Στο 85' ο αριστερός μπακ των πράσινων πήρε τη μπάλα από την αριστερή πλευρά, έκανε την κούρσα και με άπιαστο δεξί σουτ κάρφωσε τον Σέτκους, τελειώνοντας το ματς στη Λεωφόρο. Οι σκηνές που ακολούθησαν της λήξης, ήταν ενδεικτικές του κλίματος φέτος στον Παναθηναϊκό. Οι φίλαθλοι αποθέωσαν την ομάδα και ζήτησαν πρωτάθλημα, ενώ οι ποδοσφαιριστές όχι απλά ευχαρίστησαν, αλλά πήραν μέρος και στο... πάρτι. Ο Τριανταφυλλόπουλος έδωσε το σύνθημα, ακολούθησαν οι Ζέκα, Λαγός, Χουχούμης, Πέτριτς και αρκετοί ακόμα ποδοσφαιριστές κάνοντας... χόρτο μαγικό με τον κόσμο, σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα!

Ο κορυφαίος του αγώνα

DonisMVP

Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά έδειξε γιατί ποντάρει πολλά πάνω του ο Αναστασίου και γιατί φέτος έχει πάρει πολλές ευκαιρίες. Ο Χρήστος Δώνης ήταν το «α και το ω» στη μεσαία γραμμή, οργανώνοντας άψογα το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, χωρίς να αμελεί τα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Τα γκολ του αγώνα

{novavideos}nova/2014-2015/GOAL_PAO_KERKYRA_221214_new_.mp4{/novavideos}

 

Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Ζέκα, Δώνης, Καρέλης (65’ Λαγός), Ντίνας (83’ Μπούι), Μπούρμπος, Πράνιτς (88’ Κλωναρίδης), Πέτριτς.

Κέρκυρα: Σέτκους, Βενέτης, Ζορμπάς (46’ Κόντος), Ναγιάρ (76’ Σάντσεθ), Καϊκούτ, Γκόμες, Καρντόσο (53’ Κρητικός), Μαρκόφσκι, Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο.

Θυμηθείτε την αναμέτρηση στο Onsports

Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 2-0 (video+photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/549844a0f301096709230356?theme=onsports|600|700{/iframe}


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved