Σαλπιγγίδης: «Μεγάλη νίκη ψυχολογικά»

Σαλπιγγίδης: «Μεγάλη νίκη ψυχολογικά»

Ικανοποιημένος από την επικράτηση του ΠΑΟΚ με 2-1 απέναντι στον Λεβαδειακό στη Βοιωτία εμφανίστηκε ο διεθνής επιθετικός του «Δικεφάλου»

Μπορεί να τόνισε πως το… πάθημα του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη δεν έγινε μάθημα και είχε την ίδια εικόνα και στα Γιάννενα, αλλά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εκτός έδρας νίκη του «Δικεφάλου» επί του Λεβαδεαικού με 2-1.

Μιλώντας στη NOVA μετά το τέλος του αγώνα τόνισε αρχικά: «Η αλλαγή με τα προηγούμενα χρόνια είναι θετική. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε εμείς αυτοί που αλλάζουν το σκηνικό. Ελπίζω να μην είμαστε το ίδιο άτυχοι όπως στο προηγούμενο 6μηνο γιατί ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά».

Κληθείς να σχολιάσει την οπισθοχώρηση του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά, ανέφερε: «Παίζει ρόλο ότι ήταν 2-0. Δεν είναι μορφή δικαιολογίας. Ο διαιτητής σφύριξε πολλά φάουλ υπέρ του Λεβαδειακού που σύμφωνα με την άποψή μου δεν ήταν. Οποιαδήποτε επαφή για τον αντίπαλο κέρδιζε φάουλ ο Λεβαδειακός. Αυτό μου προκαλεί εντύπωση. Βάζω και την ανθρώπινη πλευρά. Ήταν ένας πολύ σημαντικός λόγος που η ομάδα οπισθοχώρησε. Λίγο το 2-0, λίγο η κούραση. Παίζαμε ελλιπείς. Είχαμε τις αναγκαστικές αλλαγές. Δεν ήταν εύκολο να κερδίζεις 2-0 και να παίζεις φουλ επίθεση, Με αυτές τις αποφάσεις εκνευρίζεσαι. Έχεις και την ένταση του αγώνα. Το θετικό είναι πως τελικά κερδίσαμε».

Όσο για τις ήττες του ΠΑΟΚ σε Ξάνθη και Γιάννενα, σημείωσε: «Αν είμαστε ρεαλιστές πέρα από την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε ως ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν θα έχουμε και ήττες. Ο τρόπος που ήρθαν δεν ήταν και ο καλύτερος. Δεν θεωρώ πως η εικόνα μας ήταν για τέτοια αποτελέσματα. Παίζουν ρόλο και οι λεπτομέρειες. Στα Γιάννενα δεν είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού μας, δεν προσέχαμε τα μετόπισθεν. Χάσαμε 3-0. Βλέποντας το σκορ λες δεν μπορώ να πω κάτι. Στην Ξάνθη ήμαστε μέτριοι. Καθοριστικό ρόλο παίξανε τα γκολ στις αρχές του κάθε ημιχρόνου. Δεν μας έγινε μάθημα το λάθος στην Ξάνθη και κάναμε το ίδιο στα Γιάννενα. Σήμερα ήμαστε πιο διαβασμένοι. Αυτά τα μαθήματα να τα κρατήσουμε και σε συνδυασμό με την επιστροφή των παιδιών να είμαστε πιο δυνατοί. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου».

Σχετικά με το επεισόδιο των Μάντζιου – Τζαβέλλα που προκάλεσε την αποβολή αμφότερων με απευθείας κόκκινη κάρτα, υπογράμμισε: «Τα έχω ζήσει και τα δυο παιδιά. Είναι πολύ αξιόλογοι και οι δυο. Μπορεί να βγάζουν ένα δυναμικό προφίλ. Παθιάζονται πολύ κι έχουν εξάρσεις. Ξέρουν και οι 2 ότι έκαναν λάθος. Ο Γιώργος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ και βάζοντας το γκολ του έδωσε ψυχολογία. Είναι φυσιολογικό να αντιδράς στην ένταση του ματς. Είναι σίγουρο πως ήταν αντίδραση της στιγμής».

Ερωτηθείς για το ποια ομάδα «ζημιώθηκε» περισσότερο από τις δυο αποβολές, απάντησε: «Θεωρώ ότι βλέποντας το σκορ ίσως ο Λεβαδειακός είχε μεγαλύτερη ζημιά. Αν ήταν ο Βαγγέλης μπορεί να πετύχαινε γκολ στις ευκαιρίες του. Όμως κι εμείς χάσαμε έναν δυνατό αμυντικό μας. Θεωρώ ότι μπορείς να πεις πολλά αλλά ποτέ δεν ξέρεις την εξέλιξη του ματς. Όσο παίζαμε 11-11 δείχναμε πιο κυρίαρχοι. Η αποβολή μας δημιούργησε το αίσθημα της συντήρησης και υποσυνείδητα γυρίσαμε πίσω».

Αναφορικά με την δυσκολία του ΠΑΟΚ να ανατρέψει εις βάρος του σκορ, ενώ την σεζόν 2013-14 έδειχνε διαφορετικό πρόσωπό, επεσήμανε: «Έχει αλλάξει ρόστερ και προπονητής,. Παίζει ρόλο η σύμπτωση αλλά ως ομάδα θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να είμαστε κυρίαρχοι και το πληρώνουμε. Δεν προσέχουμε το αμυντικό μας κομμάτι και αναφέρομαι σε όλη την ομάδα όχι μόνο τους αμυντικούς».

Όσο για τις απουσίες και την ευεργετική επίδραση της διακοπής για τις γιορτές, σημείωσε: «Έχουμε σημαντικές απουσίες και πολλά παιδιά είναι καταπονημένα. Είναι κάτι που θα το φτιάξουμε στο δεύτερο εξάμηνο. Είναι μεγάλη νίκη ψυχολογικά. Είναι καταλυτική η διακοπή για την ξεκούραση. Χρειαζόμαστε ανάσες και την επιστροφή όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Δεν θα πρέπει να λέμε πάμε για πρωτάθλημα αλλά να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά».

Κλείνοντας, δήλωσε: «Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει υγεία και καλύτερες ημέρες στη χώρα μας».



Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved