Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 2-1 (photos)

Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 2-1 (photos)

Χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα η ομάδα του Βεργέτη συνέχισε νικηφόρα την πορεία της στη Super League φτάνοντας τους 28 βαθμούς, με τους Ακρίτες να μένουν στους 24

Πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-1 επικράτησε της Ξάνθης ο Αστέρας Τρίπολης με τον Γιαννιώτα να ανοίγει νωρίς νωρίς το σκορ και τον Μάσα, ανήμερα των γενεθλίων του, να βάζει τις… βάσεις για τη νίκη στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους. Οι Ακρίτες μείωσαν με το εύστοχο πέναλτι του Κλέιτον αλλά δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

mesa1 copy copy copy

Στο… ρελαντί οι Αρκάδες

Έχοντας την τύχη να προηγηθούν στο σκορ σχεδόν από τα… αποδυτήρια οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης ήλεγξαν το ματς στο πρώτο μέρος χωρίς ουσιαστικά να κινδυνεύσουν από τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, μόλις στο 6’ ο Γιαννιώτας ύστερα από την πάσα του Σανκαρέ βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση και νικώντας τον Κυριακίδη άνοιξε το σκορ. Από κει και πέρα ο ρυθμός του αγώνα δεν κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, με τους γηπεδούχους να είναι σε θέση από νωρίς να κάνουν διαχείριση του αποτελέσματος και τους παίκτες του Λουτσέσκου να δυσκολεύονται ιδιαίτερα στο δημιουργικό κομμάτι.

Ενδεικτικό είναι πως μετά την ευκαιρία των γηπεδούχων στο 17’ με τον Γιαννιώτα να σουτάρει άουτ η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 37’ και μάλιστα ήταν η πρώτη της Ξάνθης! Ο Ομπόντο λοιπόν επιχείρησε το σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ το πρώτο μέρος έκλεισε με τον Κοσίσκι να λέει «όχι» σε προσπάθεια του Λουσέρο, διατηρώντας το 1-0 ως την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

mesa2 copy copy

Στο ίδιο μοτίβο…

Χωρίς να αλλάξει ιδιαίτερα η εικόνα του ματς, κύλησε και το δεύτερο 45λεπτο. Ο Αστέρας είχε δώσει χώρο στην Ξάνθη έχοντας κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Κοσίσκι, ενώ στην αντίπερα όχθη οι γηπεδούχοι αναζητούσαν με αντεπιθέσεις το δεύτερο γκολ. Έτσι, χωρίς να κινδυνεύσουν καθόλου οι Αρκάδες, το ματς έφτασε στο 58’ όπου όπως και στη φάση του πρώτου γκολ η άμυνα της Ξάνθης ήταν πολύ ψηλά και με μια μπαλιά του Μούκαμ στον Μάσα ο δεύτερος έφυγε από τη μεσαία γραμμή αμαρκάριστος και φτάνοντας απέναντι από τον Κυριακίδη πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Κάπως έτσι λοιπόν «κλείδωσε» η νίκη για τον Αστέρα καθώς η εικόνα της Ξάνθης δεν έδειχνε πως θα άλλαζε κάτι στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια «φλύαρη» κατοχή της μπάλας που τους έδωσε την ευκαιρία για το 2-1 αλλά ως εκεί. Στο 80’ συγκεκριμένα μετά από χέρι του Μούκαμ στην περιοχή ο Κουκουλάκης σφύριξε πέναλτι με τον Κλέιτον να σκοράρει μειώνοντας για τους Ακρίτες. Όμως στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο απ’ ότι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και το 2-1 δεν άλλαξε ως το σφύριγμα της λήξης.

masa

Κορυφαίος του αγώνα

Δεν θα μπορούσε να γιορτάσει με καλύτερο τρόπο τα γενέθλιά του. Σκόραρε το δεύτερο γκολ του Αστέρα και «σφράγισε» τη νίκη των Αρκάδων που τους διατηρεί στην προνομιούχο πεντάδα. Ο λόγος για τον Μάσα που δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί MVP της αναμέτρησης και ως δώρο για τα 27α γενέθλιά του.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Τιε Μπι (68' Μουνάφο), Κουρμπέλης, Γιαννιώτας, Μπαράλες (38' Μούκαμ), Φερνάντες (83' Ζησόπουλος), Μάσα

SKODA Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Λισγάρας (46' Γούτας), Παπαστεριανός (77' Φλίσκας), Ομπόντο, Λουσέρο, Καπετάνος, Κλέιτον, Βασιλακάκης (77' Κομεσίδης)



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved