Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (photos)

Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (photos)

Επιτέλους… νίκη και… ανάσα για τον Εργοτέλη, ο οποίος επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και... ξεκόλλησε από τους 7 βαθμούς, ενώ οι Ηπειρώτες μετά τον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ έχασαν την ευκαιρία να… μπουν στα play offs.

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Ηρακλείου ήταν ο Γιουσούφ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 9’ και το τέρμα του αποδείχθηκε… αρκετό για τους νησιώτες, καθώς πανηγύρισαν «τρίποντο» έπειτα από ακριβώς τρεις μήνες και τη νίκη 4-1 επί της Νίκης Βόλου, 21 Σεπτεμβρίου, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Αντίθετα, αυτή ήταν η πρώτη ήττα των Ηπειρωτών, έπειτα από τέσσερα θετικά αποτελέσματα. Την προηγούμενη φορά που το «συγκρότημα» του Γιάννη Πετράκη αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο χωρίς… βαθμολογική συγκομιδή, ήταν στις 3 Δεκεμβρίου στους «Ζωσιμάδες», στην εξ αναβολής 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η εξέλιξη του αγώνα

ErgoPASMesa1

Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους… οιωνούς για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 9’ ο Γιουσούφ με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βελλίδη και έβαλε τον Εργοτέλη σε θέση… οδηγού στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως, οι απειλές των Τσάβες στο 26’, Λίλα στο 35’ δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 38’ ο Καζναφέρης δεν κατάφερε να νικήσει τον Βελλίδη που έδιωξε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του Γιουσούφ πέρασε άουτ.

Η ομάδα των Ιωαννίνων έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, όταν στο 42’ ο Ίλιτς βρέθηκε απέναντι στον Καβουσάκη, αλλά ο τερματοφύλακας των «κιτρινόμαυρων» βγήκε… νικητής στην «μονομαχία» και απέκρουσε με τα πόδια.

Άκαρπη πρωτοβουλία…

ErgoPASMesa2

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέλαβε τον έλεγχο της αναμέτρησης και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά στο 49’ το σουτ του Τσάβες πέρασε άουτ, ενώ στο 53’ ο Μπογκντάνοφ δεν κατάφερε να νικήσει τον Βελλίδη, ενώ στο 62’ ο Μπουρσέλης δεν κατάφερε να βρει στόχο στο μακρινό σουτ που επιχείρησε.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οι Ηπειρώτες αναζήτησαν με μεγαλύτερη… διάθεση τους διαδρόμους προς την εστία του Καβουσάκη, αλλά στο 71’ το σουτ του Σαπαλίδη πέρασε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ενήργησε εξαιρετικά και έδιωξε σε κόρνερ το κοντινό σουτ του Κοροβέση μέσα από την περιοχή.

Ο κορυφαίος του αγώνα

ErgoPASMesaMVP

Ο Γιουσούφ ήταν ο παίκτης που έδωσε προβάδισμα στον Εργοτέλη και του έδωσε την ευκαιρία να αποβάλει το μεγαλύτερο άγχος, όμως, ο άνθρωπος που… δέσποσε στον αγωνιστικό χώρο του Παγκρήτιου ήταν ο Σάββας Γκέντσογλου. Ο Έλληνας μέσος ήταν ο παίκτης που έπαιξε σημαντικό ρόλο στις αναχαιτίσεις των επιθετικών προσπαθειών των φιλοξενούμενων και βοήθησε σημαντικά να μην πέσει το… βάρος στον Καβουσάκη.

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Λυκογιάννης, Φίντελεφ, Γκέντσογλου, Καζναφέρης, Κοζορώνης, Ρέντζας (90'+1' Γιοβάνοβιτς), Μπογκντάνοφ (58' Μπουρσέλης), Γιουσούφ, Παμλίδης (70' Άλαν).

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Στρούνα (73' Ναδάλες), Σκόντρας, Μιχαήλ, Λίλα, Αυγενικού (46' Κοροβέσης), Τσάβες, Τσουκαλάς, Ακόστα (58' Σαπαλίδης), Ίλιτς.



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved