Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-2 (video+photos)

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-2 (video+photos)

Ο ΠΑΟΚ σε ένα ματς «φωτιά» νίκησε 2-1 τον Λεβαδειακό και πέρασε ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος, πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων - Οι Τζαβέλλας και Περέιρα τα γκολ του «δικεφάλου», ο Κονέ αυτό των γηπεδούχων - Μπουνιές Μάντζιου, Τζαβέλλα

Ο ΠΑΟΚ πέρασε «δια πυρός και σιδήρου» από τη Λιβαδειά, νίκησε 2-1 τους Βοιωτούς σε ένα παιχνίδι… ροντέο και είναι ξανά στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος προσπερνώντας τον Ολυμπιακό. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει τρομερά παράπονα από τη διαιτησία του Παππά, με τον Αναστασιάδη να ξεσπά στο τέλος του ματς και να τα βάζει με τον ρέφερι και τους συνεργάτες του για τις αποφάσεις τους, σε ένα παιχνίδι που μύριζε… μπαρούτι από την αρχή. Ο Τζαβέλλας ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς, στη συνέχεια… πλακώθηκε με τον Μάντζιο κι αποβλήθηκαν κι οι δυο, για να πετύχει δεύτερο γκολ ο Περέιρα και να μειώσει ο Κονέ στο δεύτερο ημίχρονο!

Ο Λεβαδειακός έχασε σωρεία ευκαιριών, εκμεταλλευόμενος τις αναγκαστικές αλλαγές και την οπισθοχώρηση του ΠΑΟΚ, ενώ οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν χάρη στην αυτοθυσία του Σαλπιγγίδη, τα τρεξίματα του Κάτσε και την… αστοχία του Μιλοσάβλιεφ να πάρουν τη σημαντική νίκη. Έτσι, ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι πρώτος με 34 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός έχει 33 βαθμούς.

1186206

Πως παρατάχθηκαν Λεβαδειακός και ΠΑΟΚ

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Λεβαδειακό με 4-5-1 και τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια με τους Σκέμπη, Μάγκα, Τομάς και Γεωργιάδη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα,. Οι Γκόμεζ, Σάντσεζ και Κονέ ήταν η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Μιλοσάβλιεφ και τον Βούκσεβιτς να παίρνουν θέση πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Βαγγέλη Μάντζιο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο υψηλόσωμος φορ αγωνίστηκε ως αρχηγός απέναντι στον «δικέφαλο του Βορρά».

Στον αντίποδα, ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κι είχε μερικές εκπλήξεις στο 4-4-1-1 που παρέταξε! Κάτω από τα δοκάρια προτιμήθηκε ο Ιτάνζ, με τους Ρατς, Τζαβέλλα, Βίτορ και Σκόνδρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στον άξονα πήραν θέσεις Κάτσε και Μαντούρο, με τον Παπαδόπουλο στο αριστερό άκρο, τον Σαλπιγγίδη στο δεξί και τον Περέιρα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σαλπιγγίδη.

1186296

Γκολ και ξύλο!

Με τη φράση αυτή, περιγράφεται πλήρως η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου. Μετά από ένα πρώτο νωθρό δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Σε μια φάση διαρκείας για τον ΠΑΟΚ, αρχικά ο Τζαβέλλας έκανε καρφωτά κεφαλιά την οποία έδιωξε ο Σηφάκης ενστικτωδώς, ο Σαλπιγγίδης έκανε γύρισμα για να διώξει ξανά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού και να κάνει κεφαλιά-πάσα ο Αθανασιάδης για τον μπακ του ΠΑΟΚ που άνοιξε το σκορ σπρώχνοντας τη μπάλα στα δίχτυα πάνω από τη γραμμή, στο 12’, για το 0-1 του «δικεφάλου του Βορρά».

Ωστόσο ο σκόρερ του ΠΑΟΚ έμελλε να γίνει κι αρνητικός πρωταγωνιστής στη συνέχεια του ματς, μαζί με τον αρχηγό του Λεβαδειακού, Βαγγέλη Μάντζιο. Οι δυο ποδοσφαιριστές στο 25’, αρπάχτηκαν για τα καλά και πιάστηκαν στα χέρια! Πιασίματα από το λαιμό, μπουνιές στον αέρα και ένας… κακός χαμός που επικράτησε για αρκετά λεπτά στο γήπεδο μέχρι να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι! Εν τέλει, το αποτέλεσμα ήταν από μια κόκκινη κάρτα για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Ο Παντελίδης χάνοντας τον φορ του, αναγκάστηκε να αποσύρει τον Σάντσεζ και να περάσει στο παιχνίδι τον Σοτέλο, ενώ ο Αναστασιάδης γύρισε στόπερ τον Σκόνδρα και δεξί μπακ τον Σαλπιγγίδη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλός ρυθμός, ωστόσο, στο 27’ ο Περέιρα είχε δοκάρι μετά από «μαγική» ενέργεια στη μεγάλη περιοχή. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μιλοσάβλιεφ είχε το καλύτερο σουτ του Λεβαδειακού, αλλά ο Ιτάνζ είχε την απάντηση για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα του ΠΑΟΚ.

1186308

«Φωτιά» το δεύτερο!

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ θέλησε να διευρύνει το προβάδισμά του έτσι ώστε να μην… αγχωθεί από την επιθετικότητα που άρχισε να αναπτύσσει από το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Λεβαδειακός. Οι Θεσσαλονικείς στην πρώτη καλή στιγμή τους έφτασαν στο δεύτερο γκολ, με τον Φακούντο Περέιρα στο 51’ να κάνει ωραίο γύρισμα και δυνατό σουτ, βάζοντας το έβδομο γκολ στο πρωτάθλημα και δίνοντας μεγάλο προβάδισμα νίκης στον ΠΑΟΚ. Δυο λεπτά αργότερα, ο Αναστασιάδης αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή του, αφού τραυματίστηκε ο Παπαδόπουλος. Στη θέση του πέρασε ο Γκολάσα και στο 62’ τραυματίστηκε κι ο Μιγκέλ Βίτορ, δίνοντας τη θέση του στον Ποζατζίδη.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε με μια… ενδεκάδα ανάγκης, κάτι που επέστρεψε στον Λεβαδειακό να μεταφέρει όλη τη δράση προς την περιοχή του Ιτάνζ, και να επιτεθεί κατά κύματα στο τελευταίο ημίωρο. Σοτέλο και Μιλοσάβλιεφ σε τρεις περιπτώσεις, ωστόσο, έστειλαν τη μπάλα πάνω στον Ιτάνζ και χρειάστηκε η κεφαλιά του Κονέ στο 80’ για να μειώσει το σκορ ο Λεβαδειακός. Ο ΠΑΟΚ στο ενδιάμεσο ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Γκολάσα, ενώ είχε πολλά παράπονα από τον Παππά. Ο Λεβαδειακός συνέχισε να επιτίθεται και ο Μιλοσάβλιεφ να χάνει τα… άχαστα, ενώ οι Θεσσαλονικείς έγιναν έξαλλοι με τον ρέφερι στις καθυστερήσεις. Τόσο για τα συνεχόμενα φάουλ που έδωσε στον Λεβαδειακό, έξω από την περιοχή τους, όσο και για το ότι κρατήθηκαν έξι αντί για πέντε λεπτά που είχε υποδείξει! Το τελικό σφύριγμα, πάντως, βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες πανηγύρισαν έξαλλα και πήγαν προς τον κόσμο της ομάδας, ενώ ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε μια… πρωτοφανή έκρηξη κατά του ρέφερι και των βοηθών του, στην πρώτη νίκη της καριέρας του ως προπονητής στη Βοιωτία!

Ο κορυφαίος του αγώνα

1186179

Έφτασε στα επτά γκολ, έχοντας εξαιρετική απόδοση για ακόμα μια φορά. Ο Φακούντο Περέιρα όσο είχε δυνάμεις, ήταν μακράν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, σκοράροντας το δεύτερο και κρίσιμο γκολ για τους Θεσσαλονικείς το οποίο αποδείχθηκε καταλυτικό για τη νίκη της ομάδας του Αναστασιάδη.

Τα γκολ του αγώνα

{novavideos}nova/2014-2015/GOALS_LEVADIAKOS_PAOK_211214.mp4{/novavideos}

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Σκέμπης (58΄ Γιακουμάκης), Μάντζιος, Μάγκας, Γεωργιάδης (86΄ Μανωλακάκης), Βούκσεβιτς, Τομάς, Σάντσες (31΄ Σοτέλο), Μιλοσάβλιεβ, Κονέ, Γκόμες.

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς, Αθανασιάδης, Τζαβέλλας, Βίτορ (62΄ Ποζατζίδης), Μαντούρο, Κάτσε, Περέιρα (89΄ Σαββίδης), Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος (54΄ Γκολάσα).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο Onsports

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-2 (video+photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5496fbb3f30109670923034e?theme=onsports|600|700{/iframe}


Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved