ΑΕΛ Καλλονής - Ολυμπιακός 0-5 (photos)

ΑΕΛ Καλλονής - Ολυμπιακός 0-5 (photos)

Ο Ολυμπιακός πέρασε… άνετα από τη Μυτιλήνη, άλωσε το «κάστρο» της ΑΕΛ Καλλονής 5-0 υποχρεώνοντας τους νησιώτες στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα - Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στην κορυφή και περιμένουν… γκέλα του ΠΑΟΚ.

Οι Πειραιώτες, στο τελευταίο παιχνίδι του Ερίκ Αμπιντάλ, έκαναν την καλύτερη εμφάνισή τους μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης», έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Χόρχε Μπενίτες, που σημείωσε δύο τέρματα, είχε δοκάρι, ενώ κέρδισε και το πέναλτι, στην έναρξη του δεύτερου μέρους, όπου ο Ντομίνγκεζ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων.

Ο Μανιάτης στο 11’ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, ο «Τσόρι» στο 63’ με εύστοχο πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων και στην συνέχεια, ο Μπενίτες με δύο προσωπικά τέρματα (65’, 72’) και ο Μπουχαλάκης στο 78’ διαμόρφωσαν το τελικό 5-0. Ένας μικρός τραυματισμός του Ερίκ Αμπιντάλ, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και η εντολή από τον πάγκο του Ολυμπιακού να αποχωρήσει ο Γάλλος άσος, ανάγκασαν… άπαντες στον «Ταρλά» να σηκωθούν όρθιοι και να αποθεώσουν τον πρώην, πλέον, αμυντικό των «ερυθρόλευκων», ο οποίος στην Μυτιλήνη ολοκλήρωσε την μεγάλη του ποδοσφαιρική καριέρα.

Abidal

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν… αντάξιες στην πορεία του διεθνή ποδοσφαιριστή, μια και οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ των Πειραιωτών βρέθηκαν δίπλα του στο «αντίο» του, όπως και οι άνθρωποι της ΑΕΛ Καλλονής που χειροκρότησαν έντονα τον Γάλλο. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα, ο Ερίκ Αμπιντάλ βρέθηκε στον… αέρα, με τους συμπαίκτες του να τον αποθεώνουν, όπως είχαν κάνει και οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, μετά την κατάκτηση του Champions League στο Γουέμπλεϊ, λίγους μήνες μετά την επιστροφή του στην δράση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, όταν μόλις στο 2ο λεπτό ο Μίνγκας βρέθηκε σε θέση… βολής, αλλά ο Ρομπέρτο ενήργησε σωστά και απέκρουσε. Στην συνέχεια, το «συγκρότημα» του Μίτσελ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στην πρώτη… επικίνδυνη επίσκεψή του στα καρέ του Χογκ, όταν ο Μαζουάκου στο 11’ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μανιάτης με κεφαλιά, έγραψε το 1-0. Μάλιστα, το τέρμα του αρχηγού των «ερυθρόλευκων» ήταν το πρώτο που δέχθηκε η ΑΕΛ Καλλονής στο «Ταρλά» στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, ωστόσο στο 17’ ο Αμπιντάλ έβαλε την κόντρα στο πλασέ του Λεοζίνιο που είχε βρεθεί απέναντι στον Ρομπέρτο, από λάθος επιστροφή του Ντομίνγκεζ, ενώ στο 21’ ο Χογκ απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Μπενίτες από τα πλάγια. Οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη θέλησαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Ολυμπιακού, αλλά στο 23’ ο Ρομπέρτο έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Λεοζίνιο και δύο λεπτά αργότερα, ο Αμπιντάλ έβαλε την κόντρα στο σουτ του Γιορέντε, διώχνοντας σε κόρνερ.

OSFPAELKMesa1

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά. Μάλιστα, έπρεπε να… περιμένουμε μέχρι το 40ο λεπτό για να δούμε μια καλή στιγμή στον αγώνα και ήταν για τον Ολυμπιακό, αλλά η κεφαλιά του Μήτρογλου, χωρίς πίεση, από την σέντρα του Ελαμπντελαουί, πέρασε άουτ, ενώ στο 43’ ο Ρομπέρτο… διόρθωσε το λάθος του Νορβηγού και πρόλαβε τον Λεοζίνιο πριν μπει στην… εξίσωση της φάσης και γίνει επικίνδυνος για την εστία των Πρωταθλητών Ελλάδας, στην τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος.

«Ερυθρόλευκος» μονόλογος…

Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε εξ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως δεν ήθελαν να μπουν σε… περιπέτειες στο τελευταίο τους παιχνίδι για το 2014 και από την αρχή πίεσαν την εστία του Χογκ. Ο διεθνής τερματοφύλακας ενήργησε σωστά στο 48’ στο σουτ του Μήτρογλου από το ύψος της περιοχής και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στην επόμενη φάση, η κεφαλιά του Σιόβα πέρασε άουτ. Στο 56’ η ομάδα του Μίτσελ απείλησε και πάλι με τον Ντομίνγκεζ, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ, ενώ στο 60’ ο Χογκ είπε… όχι στην κεφαλιά του Μπενίτες.

OSFPAELKMesaChori

Όμως, στο 63ο λεπτό, ο Ολυμπιακός πήρε… αέρα δύο τερμάτων με το εύστοχο πέναλτι του Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ. Συγκεκριμένα, στο προηγούμενο λεπτό, ο Μπενίτες θέλησε να κάνει το γύρισμα, ο Πιπίνης προσπάθησε να τον σταματήσει με τάκλιν, αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι του και ο διαιτητής Μήτσιος έδειξε το σημείο του πέναλτι, απ’ όπου ο «Τσόρι» σημείωσε το 6ο του τέρμα στην Super League. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να… καθαρίζουν τον αγώνα με τον Μπενίτες. Ο Παραγουανός με ωραία ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή, έκανε το 3-0.

Οι Πειραιώτες δεν… σταμάτησαν να πιέζουν τους γηπεδούχους, είχαν ευκαιρίες στο 69’ με τον Ντομίνγκεζ και στο 70’ με τον Μπουχαλάκη, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Αυτό δεν ισχύει και για τον Μπενίτες, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα, σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τέταρτο για την ομάδα του Μίτσελ, με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής. Όμως, το… σόου του Ολυμπιακού δεν σταμάτησε εκεί, μια και στο 78’ ο Μπουχαλάκης με σουτ έξω από την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 5-0, αν και στο 90’ ο Μπενίτες έφτασε κοντά στο χατ-τρικ, όμως το πλασέ του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Χογκ.

Ο κορυφαίος του αγώνα

 MVPOSFPAELK

Ο Χόρχε Μπενίτες επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων» και ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Μίτσελ. Ο Παραγουανός σημείωσε δύο τέρματα, ήταν ο άνθρωπος που πήρε το πέναλτι από τον Πιπίνη, ενώ είχε και ένα δοκάρι στην εκπνοή της αναμέτρησης.

ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Γιορέντε, Πιπίνης, Καλτσάς, Χίμο Ναβάρο, Λεοζίνιο, Μανούσος (79' Ραζάκ), Μίνγκας (74' Κύπρου), Χωριανόπουλος (74' Μπαρέρα).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (79' Βούρος), Αμπιντάλ, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (66' Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (71' Φορτούνης), Μήτρογλου, Μπενίτες.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τον πρόσφερε το Onsports

ΑΕΛ Καλλονής - Ολυμπιακός 0-5 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5495ac07f301096709230347?theme=onsports|600|700{/iframe}


Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved