Αμπιντάλ: «Η σχέση μου με τον Ολυμπιακό δεν τελειώνει εδώ» (photos)

Αμπιντάλ: «Η σχέση μου με τον Ολυμπιακό δεν τελειώνει εδώ» (photos)

Ο Ερίκ Αμπιντάλ ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, δήλωσε περήφανος που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, ενώ αποκάλυψε πως η σχέση του με τους «ερυθρόλευκους» δεν… ολοκληρώνεται.

Ημέρα αφιερωμένη στον Γάλλο σούπερ σταρ ήταν η Παρασκευή (19/12). Ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και να βάλει… τέλος στην μεγάλη του ποδοσφαιρική καριέρα.

Αρχικά, μαζί με τον Ερίκ Αμπιντάλ, στην αίθουσα Τύπου του φαληρικού γηπέδου βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος αποχαιρέτισε τον Γάλλο άσο. Στη συνέχεια, ο αμυντικός των Πειραιωτών, μαζί με τον Αθλητικό Διευθυντή της ΠΑΕ, Πιέρ Ισά, τον Σύμβουλο Στρατηγικής, Κριστιάν Καρεμπέ και τον Διευθυντή Επικοινωνίας των «ερυθρόλευκων», Κώστα Καραπαπά, ανέβηκε στο πάνελ. Το «παρών» στη συνέντευξη έδωσαν και οι Ρομπέρτο, Αλμπέρτο Μποτία, Παϊτίμ Κασάμι και Τζίμι Ντουρμάζ, οι οποίοι παρακολούθησαν από κοντά το «αντίο» του δυναμικού ποδοσφαιριστή.

{onsportsvideos}onSportsVideos/OnsportsSTAbidal.mp4{/onsportsvideos}

 

«Σας ευχαριστώ που είστε εδώ, σε μία τόσο μεγάλη και δύσκολη στιγμή για την καριέρα μου. Σήμερα σας δηλώνω επίσημα την απόφασή μου να τελειώσω την επαγγελματική μου καριέρα, εδώ στον Ολυμπιακό. Ο λόγος που πήρα την απόφαση, είναι καθαρά προσωπικός και μέσα από την καριέρα μου έχω αποδείξει πότε μπορώ να πάρω αυτή την απόφαση», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και πρόσθεσε: «Οι ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου καταλαβαίνουν οι ίδιοι πότε έρχεται αυτή η στιγμή και η δική μου ήρθε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω, τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τον Πιέρ (σ.σ. Ισά), τον Κριστιάν (σ.σ. Καρεμπέ), το τεχνικό τιμ, το ιατρικό και όλους τους ανθρώπους που συνεργάτηκα στον Ολυμπιακό. Θέλω να δηλώσω ότι είμαι περήφανος που ήμουν μέλος του συλλόγου. Πάντα είναι μία ομάδα που πάντα παίζει σε υψηλό επίπεδο. Εκτός από όσους ευχαρίστησα ήδη, θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους τους προπονητές και τα επιτελεία των ομάδων που αγωνίστηκα. Έζησα μεγάλες στιγμές που θα υπάρχουν πάντα στην καρδιά και το μυαλό μου. Ήρθε η ώρα να αλλάξω σελίδα και κεφάλαιο στη ζωή μου. Πριν μπούμε στις ερωτήσεις θέλω να πω πως η σχέση μου με τον Ολυμπιακό δεν τελειώνει εδώ. Προφανώς όχι σαν παίκτης αλλά από ένα άλλο πόστο».

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Σύμβουλος Στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ: «Η αίθουσα είναι γεμάτη συναισθήματα. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι δίπλα σε έναν τόσο σπουδαίο παίκτη. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες που είναι εδώ. Όλοι στηρίζουμε την απόφαση του Αμπιντάλ, ο σύλλογος και ο κ. Μαρινάκης αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε τους λόγους για την απόσυρση του. Ο Ερίκ έρχεται από μακρά πορεία και θέλουμε να πάρουμε τα θετικά και να τα αξιοποιήσουμε για το μέλλον. Θέλω να δηλώσω ότι ο Ερίκ ανήκει την οικογένεια μας, το σπίτι μας θα είναι ανοικτό για όποτε θέλει να επιστρέψει. Του ευχόμαστε το καλύτερο για την συνέχεια της ζωής και της καριέρας του».

Ακολούθως, ο Πιέρ Ισά, Αθλητικός Διευθυντής των «ερυθρόλευκων» σχολίασε: «Συμφωνώ με όσα είπε ο Κριστιάν. Απόλυτο φυσιολογικό όταν κάθεσαι δίπλα σε ένα μεγάλο αθλητή. Μας στενοχωρεί η απόφαση του αλλά λειτουργούμε ως οικογένεια και περιβάλλουμε με απόλυτο σεβασμό την απόφαση του Ερίκ. Έμεινε μαζί μας μόνο 6 μήνες αλλά ήταν αρκετοί για να αφήσει το στίγμα του. Οι στιγμές που είδαμε στο βίντεο ήταν λίγες για μια τέτοια καριέρα. Οι Ακαδημίες, τα παιδιά, το επιτελείο, θα τον θυμούνται για πάντα. Του ευχόμαστε καλή τύχη στον νέο δρόμο που ακολουθεί και είμαι σίγουρος πως θα τον ξαναδούμε σύντομα εδώ».

Εν συνεχεία, ο Ερίκ Αμπιντάλ απάντησε σε ερωτήσεις για:

Τα πλάνα του στην συνέχεια: «Οπως ξέρετε έχω κρούση για συνεργασία με την Μπαρτσελόνα εδώ και δύο χρόνια, Αλλά τώρα θέλω να ξεκουραστώ, να βρεθώ με την οικογένεια μου και μετά να πάρω τις οριστικές μου αποφάσεις για το μέλλον».

Τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Ο πρόεδρος από την πρώτη στιγμή που ήρθα με περιέβαλε με αγάπη και εμπιστοσύνη. Αγαπάει πολύ τον Ολυμπιακό και την χώρα του. Έχει φιλοδοξίες και κάνει τα πάντα για να δει τον Ολυμπιακό να προοδεύει».

Το ενδεχόμενο να συνεργαστεί και πάλι με τον Ολυμπιακό: «Όπως σας είπα έχω κάνει κάποιες συζητήσεις με τον πρόεδρο για αυτό. Αλλά δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση και επιθυμώ να βρεθώ ξανά στον Ολυμπιακό. Το πότε όμως δεν τον γνωρίζω...».

Την συμβουλή του σε μικρά παιδιά που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο: «Πρέπει να δουλεύουν ασταμάτητα, να είναι επίμονοι και σοβαροί. Η επαγγελματική ζωή ενός αθλητή είναι πολύ δύσκολη. Αλλά θέλω να υπογραμμίσω πως πρέπει να έχουν όρεξη και σεβασμό για την ομάδα, προσπαθώντας να δίνουν πάντα το 100%».

Την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του και τι παίρνει από τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα: «Προφανώς οι πολύ μεγάλες στιγμές ενός αθλητή είναι όταν σηκώνει τρόπαιο. Πιο σημαντική όμως είναι η μετάβαση από το ερασιτεχνικό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η στιγμή που υπογράφεις συμβόλαιο είναι συγκλονιστική. Παίρνω μαζί μου την αγάπη που εισέπραξα στην Ελλάδα και όταν επιστρέψω στην Βαρκελώνη θα εύχομαι πάντα το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Θα κρεμάσω την ερυθρόλευκη στο διαμέρισμα μου...».

Το αν πίστευε πως θα παίξει και πάλι ποδόσφαιρο μόλις διαγνώστηκε η ασθένειά του: «Η στιγμή που επέστρεψα στο γήπεδο ήταν τεράστια. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν καλές αλλά και δύσκολες στιγμές. Στις δύσκολες πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί. Χρησιμοποίησα την πίστη που έχω μέσα μου και το ποδόσφαιρο για να ξεπεράσω τα προβλήματα μου και να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση».

Τους λόγους που αποχωρεί και τα πλάνα του για τη συνέχεια: «Αποχωρώ για προσωπικούς λόγους. Ο επαγγελματίας ξέρει το πότε και το που. Είπα στον πρόεδρο ότι θα δώσω τα πάντα μέχρι τον Δεκέμβρη και μετά θα αποχωρήσω. Θα ξεκουραστώ πρώτα, θα κάτσω με την οικογένεια μου και μετά θα σκεφτώ τι θα κάνω, Όπως είπα έχω προτάσεις και από τον Ολυμπιακό και από την Μπαρτσελόνα. Αλλά χρειάζομαι χρόνο για ξεκουραστώ και να αποφασίσω».

Το πώς θέλει να τον θυμάται ο κόσμος: «Προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν ψάχνει την αναγνώριση. Όσοι με εκτιμήσουν θα είναι γιατί το επιθυμούν. Είμαι ταπεινός, ανοιχτός στον κόσμο και έτσι θέλω να με θυμούνται. Αλλά επαναλαμβάνω πως ο καθένας θα με θυμάται με τον τρόπο που θέλει».

Το ποιες στιγμές θυμάται στην Εθνική Γαλλίας και αν είναι σύμπτωση που αποχωρεί από την ενεργό δράση με τον Ανρί: «Η μεγαλύτερη στιγμή με την Εθνική Γαλλίας ήταν η πρώτη μου μεγάλη διοργάνωση το 2006. Όπως και η πρώτη μου συμμετοχή. Έλαβα πολλά μαθήματα και θα μου μείνει αξέχαστο. Είναι καθαρά θέμα σύμπτωσης που αποχωρώ μαζί με τον Τιερί. Δεν έχω κάνει ούτε τα μισά από αυτά που πέτυχε εκείνος στην καριέρα του. Αποφάσισε, όπως κι εγώ, πως είχε έρθει η στιγμή του».

Τι τίτλο θα έβαζε αν αποφάσιζε να γράψει βιβλίο: «Δεν το έχω σκεφτεί. Υποθετικά, θα είχε θέμα το ποδόσφαιρο και τίτλο "μετά το ποδόσφαιρο η ζωή σου συνεχίζεται"».

Τι συμβουλή θα έδινε στους συμπαίκτες του και αν απέναντι στην Καλλονή θα είναι το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι: «Δεν είμαι σε θέση να δώσω συμβουλές στους παρευρισκόμενους. Είναι επαγγελματίες και συμπαίκτες μου. Πρέπει πάντα να είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα συζητήσουμε με τον Πιερ και τον Κριστιάν αν κόντρα στην Καλλονή είναι το τελευταίο μου ματς. Αλλά δεν έχω και πολλά περιθώρια αφού με περιμένουνε...».

Το αν πιστεύει ότι θα μπορούσε σωματικά να συνεχίσει την καριέρα του: «Πρόκειται για μια επιλογή που μπορεί να πάρει κάποιος οποιαδήποτε στιγμή. Για εμένα ήρθε. Κάποιοι ίσως μπορεί να λυπηθούν αλλά εγώ δεν μετανιώνω για αυτή την απόφαση. Αν το είχα πριν δύο χρόνια ίσως το είχα μετανιώσει. Αλλά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή...».

Αμπιντάλ: «Η σχέση μου με τον Ολυμπιακό δεν τελειώνει εδώ» (photos)



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved