Ξάνθη - Παναθηναϊκός 4-2 (video+photos)

Ξάνθη - Παναθηναϊκός 4-2 (video+photos)

Μετά τον ΠΑΟΚ κι ο Παναθηναϊκός φεύγει με τέσσερα γκολ στην… πλάτη από την εξαιρετική Skoda Ξάνθη – «Μαγική» εμφάνιση από τους Ακρίτες που νίκησαν 4-2 το… φάντασμα του «τριφυλλιού»

Εμφάνιση από… άλλο πλανήτη από την Ξάνθη, η οποία πάτησε τον Παναθηναϊκό και τον νίκησε δίκαια 4-2, μη επιτρέποντάς του να πλησιάσει στην κορυφή. Τραγικοί οι «πράσινοι», πίκραναν τους περισσότερους από 1500 οπαδούς τους που βρέθηκαν στα «Πηγάδια», έμειναν στο -5 από τον ΠΑΟΚ και στο -4 από τον Ολυμπιακό, έχοντας εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα από αυτή των τελευταίων έξι αγώνων στους οποίους ήταν αήττητοι.

Επιθετική πολυφωνία και μπαλάρα από την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, με τους Γούτα, Βασιλακάκη, Σολτάνι και Καπετάνο να σκοράρουν, οι δυο τελευταίοι είχαν κι από ένα δοκάρι, κόντρα στο… φάντασμα του Παναθηναϊκού, από το οποίο διασώθηκε μόνο ο σκόρερ των δυο τερμάτων Νίκος Καρέλης. «Πλήρωσε» την αστεία άμυνά του το «τριφύλλι», φάνηκε πως δυσκολεύεται να ανοίξει άμυνες χωρίς τον Μπεργκ και «φώναξε» πως θέλει ενίσχυση αν θέλει να συνεχίσει να έχει ελπίδες για τον τίτλο.

Πλέον, η Ξάνθη έφτασε στους 24 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 5η θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Βέροια, ενώ ο Παναθηναϊκός βλέπει την κορυφή να απομακρύνεται. Οι «πράσινοι» έμειναν στους 26, με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ να έχει 31 και τον δεύτερο Ολυμπιακό 30.

Πως παρατάχθηκαν Ξάνθη και Παναθηναϊκός

1184517

Με φορτωμένο κέντρο και 4-5-1 παρέταξε την Ξάνθη ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Μπαξεβανίδη, Γούτα, Καρυπίδη και Μπέρτο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Οι Φλίσκας και Βασιλακάκης ήταν στον άξονα, με τους Λουσέρο, Κλέιτον και Σολτάνι να κινούνται μπροστά τους, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Παντελή Καπετάνο.

Ο Παναθηναϊκός ελλείψει Μπεργκ παρατάχθηκε με 4-3-1-2 από τον Αναστασίου. Στα γκολπόστ ήταν ο Στιλ, με τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες και Μπούρμπο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Ο Λαγός ήταν αμυντικός χαφ, με τους Ζέκα και Πράνιτς μπροστά του και τον Πέτριτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από το δίδυμο των Καρέλη και Κλωναρίδη.

Το καλύτερο εικοσάλεπτο του πρωταθλήματος!

1184542

Το παιχνίδι στα «Πηγάδια» άρχισε μέσα σε πολύ ωραία ατμόσφαιρα, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού –περισσότεροι από 1500 – να συμβάλλουν σε αυτό. Η Ξάνθη, ωστόσο, κοίταξε τη δουλειά της και μόλις στο 3’ πήρε προβάδισμα αφού μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Στο πρώτο κόρνερ του παιχνιδιού, ο Λουσέρο εκτέλεσε και ο Γούτας πήρε μόνος του την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Ξάνθη συνέχισε να είναι ανώτερη στο ματς και στο 16’ σε μια απίθανη φάση, έφτασε στο 2-0! Οι Ακρίτες χρειάστηκαν τρεις προσπάθειες για να νικήσουν τον Στιλ, ο οποίος νίκησε διαδοχικά Καπετάνο και Λουσέρο, ο Βασιλακάκης σούταρε στον Μπούρμπο και στην επαναφορά πάνω στο δοκάρι και στα δίχτυα!

Η αντίδραση από πλευράς Παναθηναϊκού ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό, αφού ο Νάνο έβγαλε τρομερή κάθετη στον Καρέλη, αυτός γύρισε και πλάσαρε δύσκολα τον Κυριακίδη, για να διαμορφώσει το 2-1 στα «Πηγάδια» πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο του ματς! Το παιχνίδι συνέχισε να έχει καλό ρυθμό, με την Ξάνθη να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 41’ με τον Σολτάνι να πλασάρει άουτ αμαρκάριστος από τη μικρή περιοχή, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία του από την επιμονή του Ζέκα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Πορτογάλο να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση.

Πάρτι για τους Ακρίτες!

1184551

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός θα περίμενε κανείς να αντιδράσει, αντ’ αυτού όμως έκανε ξανά παιδικά λάθη στην άμυνα κι έδωσε στην Ξάνθη το δικαίωμα να φτάσει και σε τρίτο γκολ. Στο 52’ ο Κλέιτον εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους κι ο Σολτάνι πρόλαβε να τη βρει με το τακούνι, για να νικήσει τον Στιλ και να «γράψει» το 3-1 για τους Ακρίτες. Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έριξε ταχύτητα, εκμεταλλευόμενη και την ανοιχτή άμυνα του Παναθηναϊκού που έβγαινε μαζικά και άναρχα στην επίθεση. Στο 59’ ο Πέτριτς έχασε την ευκαιρία να μειώσει, και στο 63’ ο Καπετάνος φεύγοντας από κανονική θέση νίκησε τον Στιλ στο τετ-α-τετ για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην προδιαγραφόμενη νίκη της Ξάνθης.

Ο μοναδικός που δεν παράτησε ποτέ το ματς και που προσπαθούσε να αλλάξει τη μοίρα του, ήταν ο Καρέλης. Ο διεθνής φορ στο 65’ πήρε την καλή πάση από τον Ντίνα και δεν αστόχησε, για να μειώσει σε 4-2 και να δώσει ελπίδες στον Παναθηναϊκό, που αποδείχθηκε ωστόσο… φρούδες. Η Ξάνθη ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα, αν στο 80’ ο Καπετάνος και στο 86’ ο Σολτάνι δεν σημάδευαν τα δοκάρια του Στιλ! Το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου, βρήκε τους Ξανθιώτες να έχουν στήσει… πάρτι για τη τρομερή εμφάνιση και την άνετη νίκη της ομάδας, με τον Παναθηναϊκό να απογοητεύει τόσο τους 1500 οπαδούς του που βρέθηκαν στο γήπεδο όσο κι αυτούς που παρακολούθησαν εξ αποστάσεως το ματς…

Ο κορυφαίος του αγώνα

1177722 copy

Μπορεί να μην σκόραρε, όμως, ήταν για ακόμα μια φορά ο «εγκέφαλος» της Ξάνθης. Ο Σίλβα Κλέιτον ήταν… μισή ομάδα για την ομάδα του Λουτσέσκου. Κράτησε τη μπάλα, τη μοίρασε όπως και όταν έπρεπε, κάνοντας… χαβαλέ με τη μεσαία γραμμή των αντιπάλων. Δεν δοκίμασε πολλές φορές να βρει δίχτυα, αφού προτίμησε να δίνει πάσες «πάρε-βάλε» στους συμπαίκτες του.

Τα γκολ του αγώνα

{novavideos}nova/2014-2015/GOAL_KSANTHI_PAO_181214.mp4{/novavideos}

 

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (73΄ Ομπόντο), Φλίσκας (37΄ Παπαστεργιανός), Σίλβα, Γούτας, Καπετάνος (81΄ Ρούντι), Καρυπίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κλωναρίδης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο (64΄ Χουχούμης), Λαγός (60΄ Ντίνας), Ζέκα (60΄ Δώνης), Πράνιτς, Καρέλης, Πέτριτς

 Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Onsports

Ξάνθη - Παναθηναϊκός 4-2 (video+photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5492f29ef301096709230340?theme=onsports|600|700{/iframe}


ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved