ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 3-0 (video+photos)

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 3-0 (video+photos)

Πιο αποτελεσματικός από τον… φλύαρο «Δικέφαλο» εμφανίστηκε ο «Άγιαξ της Ηπείρου» που πήρε χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα τη νίκη με τα γκολ των Τσάβες, Κοροβέση και Μανιά

Αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του… χλωμού ΠΑΟΚ που είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν κατάφερε ουσιαστικά να απειλήσει την εστία του Βελλίδη. Οι γηπεδούχοι παίζοντας με αντεπιθέσεις μετά το 1-0 κατάφεραν με τα γκολ των Κοροβέση και Μανιά να πάρουν τη νίκη δίνοντας παράλληλα νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, καθώς οι Θεσσαλονικείς έμειναν στους 31 βαθμούς και ο Ολυμπιακός έχει 30, ενώ ο Παναθηναϊκός... δοκιμάζεται στα Πηγάδια με την Ξάνθη.

lila

Οι… δυο όψεις του ημιχρόνου

ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ χρειάστηκαν περίπου ένα 10λεπτο στην αρχή του αγώνα προκειμένου να βρουν τα… πατήματά τους και να δώσουν ρυθμό στο ματς. Έτσι, από το 15’ και ύστερα οι παίκτες του Πετράκη έδειχναν καλύτερη εικόνα αναφορικά με την κυκλοφορία της μπάλας και την δημιουργία «επικίνδυνων» καταστάσεων στα καρέ του Γλύκου. Με τους Λίλα, Ίλιτς και Τσάβες να ξεχωρίζουν «απειλώντας» τον Γλύκο, η άμυνα του ΠΑΟΚ πέρασε δύσκολες στιγμές αλλά ο πορτιέρο του «Δικεφάλου» αντιδρούσε σωστά. Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα, ενώ επιθετικά εκτός από την «διπλή» ευκαιρία του 17’ δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Έτσι, βάσει της εικόνας του ματς ήρθε φυσιολογικά το γκολ του Λίλα στο 26’ που επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των Ηπειρωτών. Σε αυτή τη φάση μάλιστα τραυματίστηκε και ο Γλύκος με συνέπεια να αντικατασταθεί από τον Ιτάνζ. Στη συνέχεια, η ροή του αγώνα άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Αναστασιάδη, που συμπλήρωσε 200 παιχνίδια στον πάγκο του ΠΑΟΚ, καθώς ο ΠΑΣ έδωσε χώρο, ανέβασαν την πίεσή τους στο μισό γήπεδο. Ωστόσο, η καλά στημένη άμυνα του «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν άφηνε διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη που συνολικά πέρασε ένα… ήσυχο πρώτο 45λεπτο, καθώς το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

korovesis

«Μονότερμα» ο ΠΑΟΚ, τα γκολ ο ΠΑΣ

Χωρίς αλλαγές μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες αλλά και χωρίς αλλαγή στην εικόνα του συνεχίστηκε το παιχνίδι μετά το 15λεπτο της ανάπαυλας. Οι παίκτες του Αναστασιάδη διατήρησαν τον έλεγχο του ρυθμού και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά παρέμεινε και η δυσκολία τους στην δημιουργία φάσεων μπροστά από τον Βελλίδη. Οι Ηπειρώτες περίμεναν πίσω από την σέντρα και «έψαχναν» τις αντεπιθέσεις θέλοντας να… εκμεταλλευτούν τους Τσάβεζ, Λίλα και Ίλιτς, ενώ ο «Δικέφαλος» είναι χαρακτηριστικό πως την πρώτη του καλή στιγμή την είχε στο 69’ όταν σε προβολή του Περέια ο Ναδάλες έδιωξε σε κόρνερ.

Στον αντίποδα ο ΠΑΣ όσο κυλούσαν τα λεπτά και ο ΠΑΟΚ έβγαινε πιο μπροστά, έβρισκε με ευκολία κενούς χώρους στα μετόπισθεν του «Δικεφάλου». Έτσι, σε μια από τις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων ο Τσάβεζ έδωσε ασίστ «πάρε βάλε» στον Κοροβέση που δεν την… σπατάλησε και με εύστοχο πλασέ έκανε το 2-0 στο 73’. Ο Αναστασιάδης, που είχε ήδη βάλει στον αγώνα τον Παπαδόπουλο κάνοντας φουλ επιθετική την ομάδα του έκλεισε από το 77’ τις αλλαγές του περνώντας τον Κουλούρη αντί του Περέιρα. Ωστόσο, οι Ηπειρώτες δεν έδειχναν να χάνουν την συγκέντρωσή τους, ενόσω ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην έχει το απαιτούμενο «καθαρό» μυαλό προκειμένου να δημιουργήσει «επικίνδυνες» καταστάσεις για την εστία του Βελλίδη, ενώ στην αντίπερα όχθη ο ΠΑΣ κατάφερε να σημειώσει και τρίτο γκολ με τον Μανιά στις καθυστερήσεις που αξίζει να σημειωθεί πως λόγω του τρόπου με τον οποίο πανηγύρισε αντίκρισε δυο κίτρινες κάρτες κι αποβλήθηκε! Έτσι, το ματς έληξε με τον ΠΑΣ να φτάνει τους 23 βαθμούς και τον ΠΑΟΚ να μένει στους 31, κάτι που φέρνει τον Ολυμπιακό σε απόσταση «αναπνοής» (30 β.).

tsaves

Κορυφαίος του αγώνα

Για ακόμη ένα ματς ο Τσάβες επιβεβαίωσε τον τίτλο του ηγέτη του ΠΑΣ καθώς με ένα γκολ και μια ασίστ υπήρξε αναμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών στο ματς που έγινε στους «Ζωσιμάδες».

Τα γκολ του αγώνα

{novavideos}nova/2014-2015/GOAL_PAS_GIANNINA_PAOK.mp4{/novavideos}

 

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Κοροβέσης (84' Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Τσουκαλάς, Ίλιτς (62' Ακόστα), Χαρίσης, Τσάβες (87' Μανιάς), Ναδάλες

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος (31' Ιτάνζ), Σκόνδρας, Περέιρα (77' Κουλούρης), Αθανασιάδης, Κάτσε, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Σαλπιγγίδης, Τζανδάρης, Γκολάσα, Κίτσιου (67'Παπαδόπουλος)

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 3-0 (video+photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5492e4edf30109670923033f?theme=onsports|600|700{/iframe}


Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved