Παναιτωλικός – Πανιώνιος 2-1 (photos+video)

Παναιτωλικός – Πανιώνιος 2-1 (photos+video)

Σε ένα ματς με… χιτσκοκικό φινάλε οι Αγρινιώτες πήραν την νίκη επί των «κυανέρυθρων» στο Αγρίνιο – Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς και οι δυο ομάδες – Τρία πέναλτι στο ματς, όλα άστοχα

Όσες συγκινήσεις δεν είχε στο μεγαλύτερο μέρος του ο αγώνας του Αγρινίου τις πρόσφερε στο τελευταίο τέταρτο, όπου σημειώθηκαν τρία γκολ, δόθηκαν ισάριθμα πέναλτι αλλά οι δυο πορτιέρο είπαν «όχι» σε όλες τις εκτελέσεις. Τελικά εκείνοι που «χαμογέλασαν» ήταν οι γηπεδούχοι, καθώς ο Παναιτωλικός πήρε το τρίποντο επικρατώντας με 2-1 του Πανιωνίου.

«Στείρο» 45λεπτο

Μπορεί αμφότερες οι ομάδες να ξεκίνησαν δυνατά το ματς χάνοντας δυο καλές ευκαιρίες μέχρι το 5’, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η αρχή έγινε στο 2’ με τον Μαλεζά να κάνει το δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ ο Πανιώνιος «απάντησε» 1 λεπτό αργότερα όταν ο Ιμπαγάσα επιχείρησε το δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ δίπλα από την εστία του Ράφαελ.

Από κει και πέρα ο ρυθμός του αγώνα δεν κυμάνθηκε στα επίπεδα που θα περίμενε κανείς έχοντας δει τα πρώτα δέκα λεπτά. Μάλιστα, η αλλαγή του τραυματία Βιγιαφάνιες με τον Μύγα λειτούργησε ανασταλτικά για την κυκλοφορία των Αγρινιωτών, ενώ στην αντίπερα όχθη οι «κυανέρυθροι» δεν έδειχναν μεγάλη άνεση στο να κρατούν την μπάλα. Έτσι, το πρώτο μέρος πέρασε χωρίς ουσιαστικά φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την τελευταία καλή στιγμή στο 43’ όταν ο Φούντας σε τετ α τετ με τον Ράφαελ είδε τον δεύτερο να λέει «όχι» στο πλασέ που επιχείρησε.

«Ροντέο» στο φινάλε

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε το μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν ελάχιστες και το ματς δεν διεκδικούσε… δάφνες ποιότητας. Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να «χαμογελάσουν» πρώτοι όταν στο 62’ ο Μύγας έκανε την μπαλιά από δεξιά και ο Κάπελ με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Το γκολ έδωσε «αέρα» στους παίκτες του Μάκη Χάβου που κέρδισαν πέναλτι στη φάση του 75ου λεπτού όταν ο διαιτητής θεώρησε πως ο Χατζηισαΐας έδιωξε προ κενής εστίας με το χέρι αποβάλλοντάς τον με απευθείας κόκκινη κάρτα. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως σαφή άποψη για τη φάση δεν μπορεί να διαμορφωθεί ούτε από το τηλεοπτικό ριπλέι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άλβες που είδε τον Παπαδόπουλο να διώχνει σε κόρνερ. Όμως από το κόρνερ ο Μαλεζάς έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατό πλασέ από κοντά έκανε το 2-0.

Οι παίκτες του Τερεζόπουλου όμως δεν παρέδωσαν τα όπλα και κατάφεραν να μειώσουν μετά από 4 λεπτά. Συγκεκριμένα, στο 81’ ο Μπουμάλ ανετράπη στην περιοχή από τον Μαλεζά που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο πρώτος αλλά ο Ράφαελ απομάκρυνε προσωρινά, με τον Γιάννου στην επαναφορά να πλασάρει εύστοχα για το 2-1.

Οι συγκινήσεις όμως δεν τελείωσαν εκεί καθώς στο 88’ ο Ιμπαγάσα ανέτρεψε τον Μαρτίνες στην περιοχή και η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα για τρίτη φορά. Την εκτέλεση ανέλαβε ο δεύτερος αλλά ο πορτιέρο του Πανιωνίου είπε ξανά «όχι» κρατώντας την ομάδα του στο ματς, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι με το 2-1 να είναι το τελικό σκορ.

Κορυφαίος του αγώνα

Μπορεί ο Πανιώνιος να έφυγε ηττημένος από το Αγρίνιο αλλά ο Παπαδόπουλος έκανε ό,τι μπορούσε καθώς απέκρουσε δυο πέναλτι κρατώντας όσο περνούσε από τα χέρια του την ομάδα του στο ματς.

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Εντζεγκέλε, Μαλεζά, Κέβιν, Μπεχαράνο (80' Κουτρομάνος), Γοδόι, Φωτάκης (73' Κόρμπος), Μαρτίνες, Κάπελ, Βιγιαφάνιες (15' Μύγας), Άλβες.

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Χατζηισαϊας, Παντίδος, Ιμπαγάσα, Φούντας, Μπουμάλ, Σιώπης (89' Μπούζας), Πάνος, Μητρόπουλος, Γιάννου.

Παναιτωλικός – Πανιώνιος 2-1 (photos+video)



EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved