ΟΦΗ - Λεβαδειακός 0-2 (photos+video)

ΟΦΗ - Λεβαδειακός 0-2 (photos+video)

Έχοντας απόλυτο πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μάντζιο ο Λεβαδειακός πανηγύρισε μεγάλο «διπλό» μέσα στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ (2-0) και απομακρύνεται από την επικίνδυνη ζώνη

Αυτό ήταν το δεύτερο διαδοχικό εκτός έδρας «τρίποντο» για τους Βοιωτούς οι οποίοι πριν λίγες ημέρες πέρασαν σαν... σίφουνες από τα Γιάννενα (4-0). Πλέον η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ανέβηκε στους 14 βαθμούς, ενώ ο ΟΦΗ έμεινε στους 13. Στο τέλος του ματς ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες για την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, κάτι που είχε γίνει και στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, αν και τότε οι Ηρακλειώτες είχαν νικήσει 1-0 με ανύπαρκτο πέναλτι στο 97'.

mesa3

Η εξέλιξη του αγώνα

Κάκιστο ήταν το παιχνίδι στο «Γεντί Κουλέ» στα πρώτα τριάντα λεπτά με τους φίλους των γηπεδούχων που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου, να προτιμούν το... θέαμα που υπήρχε στις εξέδρες και βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία! Στο 29' πάντως έγινε η πρώτη υποψία ευκαιρίας, με τον Πετρόπουλο να σουτάρει συρτά κι άστοχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά με τον Ορτέγκα να σουτάρει έξω.

mesa-2

Η ώρα του Μάντζιου

Μετά από ένα ανιαρό πρώτο μέρος, στο δεύτερο, ο Λεβαδειακός μπήκε με σαφείς προθέσεις να δημιουργήσει κινδύνους μπροστά στην εστία του ΟΦΗ. Τελικά εννιά λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Βαγγέλης Μάντζιος εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του γκολκίπερ των γηπεδούχων Λόρια και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ. Ωστόσο σεβόμενος την παλαιότερη παρουσία του στους Κρητικούς δεν πανηγύρισε το τέρμα που σημείωσε.

Στη συνέχεια η ομάδα του «Ρίνο» βγήκε μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση. Στο 69' θα μπορούσε να είχε φτάσει σε αυτή, αλλά το πλασέ του Μερεμπασβίλι μετά την πάσα του Στάθη από τα δεξιά, ήταν επιπέδου ερασιτεχνικού πρωταθλήματος με την μπάλα να βγαίνει έξω από το γήπεδο!

Στο 75' οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το 0-2, αλλά η εξαιρετική προσπάθεια και το πλασέ του Κονέ, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ. 

mesa1

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και με τον ΟΦΗ να έχει βγει όλος μπροστά, ο Λεβαδειακός βγήκε στην κόντρα και ο Ορτέγκα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Τριποτσέρη. Ο Μάντζιος εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών γράφοντας ψύχραιμα το 0-2 και «κλειδώνοντας τη νίκη για τους Βοιωτούς.

Ακολούθησαν έντονες αποδοκιμασίες προς τους παίκτες του ΟΦΗ, την ώρα που οι παίκτες του Παντελίδη πανηγύριζαν.

korfaios-mantzios

Ο κορυφαίος του αγώνα

Ο Βαγγέλης Μάντζιος υπογράφει τις νίκες του Λεβαδειακού! Αυτό έκανε και στο Ηράκλειο όπου με δύο δικά του γκολ, οι Βοιωτοί πέτυχαν μία πολύ μεγάλη νίκη και μέσα σε τέσσερις ημέρες ανέβηκαν στους 14 ξεφεύγοντας από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

ΟΦΗ: Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μπανούσης (76' Ροβίθης), Κουτσιανικούλης (40' Τζορτζ), Πετρόπουλος, Φερνάντεθ, Μερεμπασβίλι, Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες.

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Μαχαίρας (46' Πρόγιτς), Μάντζιος, Κώτσιος, Γεωργιάδης, Ζίτο, Βούκσεβιτς (60' Γκόμεζ), Τομάς, Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεβ (78' Μάγκας), Κονέ.

ΟΦΗ - Λεβαδειακός 0-2 (photos+video)



Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επίσημο το sold out για το Game 5
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επίσημο το sold out για το Game 5
Χάντμπολ: Έως το 2026 στο «τιμόνι» της ΑΕΚ ο Μπουζόν
Χάντμπολ: Έως το 2026 στο «τιμόνι» της ΑΕΚ ο Μπουζόν
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Άκυρο» σε Ρώσους και Λευκορώσους εθελοντές λόγω ασφάλειας
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Άκυρο» σε Ρώσους και Λευκορώσους εθελοντές λόγω ασφάλειας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved