Παναθηναϊκός: Ο Νίνης και η ΑΕΚ! (photos+videos)

Παναθηναϊκός: Ο Νίνης και η ΑΕΚ! (photos+videos)

Ο Σωτήρης Νίνης μετά από 2,5 χρόνια ετοιμάζεται να φορέσει ξανά τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο φιλικό με την ΑΕΚ και το Onsports ανατρέχει στα σημαδιακά παιχνίδια του «Ελ Νίνιο» με τους «κιτρινόμαυρους».

Είναι από αυτές τις όμορφες ιστορίες που φτιάχνει το ποδόσφαιρο. Είναι από τα πράγματα τα οποία περιμένεις να διαβάσεις σε σελίδες... κόμικ ή βιβλίου, όμως, τελικά είναι βγαλμένα από τη ζωή και κυρίως από την αθλητική! Οι συμπτώσεις και η μοίρα, τα φέρνουν έτσι που ο Σωτήρης Νίνης θα παίξει ξανά με τον Παναθηναϊκό, για πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια, κόντρα στην ομάδα την οποία αντιμετώπισε για τελευταία φορά με την πράσινη φανέλα. Η ΑΕΚ, όμως, ήταν και η πρώτη ομάδα που αντιμετώπισε σε ντέρμπι, κάνοντας την καλύτερή του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα με ένα γκολ και δυο ασίστ, στη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του «τριφυλλιού» επί της Ένωσης!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο Σωτήρης Νίνης πήρε το... βάπτισμα του πυρός στο ελληνικό πρωτάθλημα στις 7 Ιανουαρίου 2007 και στο ματς του Παναθηναϊκού με το Αιγάλεω, το πρώτο του δεύτερου γύρου εκείνης της σεζόν. Στις 27 Ιανουαρίου 2007 κόντρα στον Πανιώνιο πέτυχε το πρώτο του γκολ και άπαντες περίμεναν να δουν αν θα συνεχίσει να του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και να του δίνει διαρκείς ευκαιρίες ο τότε τεχνικός της ομάδας, Βίκτορ Μουνιόθ.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2007, ο Παναθηναϊκός πήγαινε ως τυπικά φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Η Ένωση φαινόταν να έχει τον πρώτο λόγο, είχε όμως υπολογίσει χωρίς τον Σωτήρη Νίνη που είχε πάρει απόφαση να... καθιερώσει τον εαυτό του με μια μεγαλειώδη εμφάνιση σε ένα κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι. Στο 3' του αγώνα εκτελεί κόρνερ κατευθείαν στο κεφάλι του Γιάννη Γκούμα για το 0-1, ενώ στο 7' «ζωγράφισε» έναν εκ των κορυφαίων πορτιέρο του πρωταθλήματος, τον Σορεντίνο, για το 0-2! Σε όλη τη διάρκεια του ματς έκανε... όργια με τη μπάλα στα πόδια, ενώ στο 66' με ασίστ-διαβήτη βρήκε τον Ιβάνσιτς που πετύχαινε το 0-4 για τον θρίαμβο (1-4) του Παναθηναϊκού στη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του επί του «δικεφάλου». Ήταν η βραδιά που ο Νίνης συστήθηκε και στους πλέον δύσπιστους και κέρδισε με το σπαθί του μια καριέρα σε Παναθηναϊκό κι Εθνική!

ninisaekmesa2

Τα χρόνια πέρασαν, ο Νίνης πέρασε από καλές και κακές στιγμές στον Παναθηναϊκό, κατάφερε να είναι κομβικός το 2010 στην κατάκτηση του νταμπλ και κορυφαίος στη «μαγική» πρόκριση επί της Ρόμα στο «Ολίμπικο», και είχε τραβήξει αρκετά βλέμματα από ομάδες της Ευρώπης. Το 2012, με τον Παναθηναϊκό να έχει μπει σε προβληματική εποχή μετά την απώλεια του πρωταθλήματος και τα όσα έγιναν σε διοικητικό επίπεδο, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του αλλού. Στις 20 Μαΐου 2012, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για την τελευταία αγωνιστική των play off. Ο Σωτήρης Νίνης ήταν στην αρχικη ενδεκάδα του 1-0 των «πράσινων» με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να του δίνει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει όπως ήθελε την ομάδα της καρδιάς του.

Στο 71' της αναμέτρησης τον αποσύρει στον πάγκο. Ο Καραγκούνης τον αγκαλιάζει πατρικά και παίρνει τη θέση του, αφού πρώτα ο Νίνης έχει χαιρετήσει έναν-έναν τους συμπαίκτες του αλλά και τον κόσμο. Η αγκαλιά του Φερέιρα δεν είναι αρκετή για να κρατήσει τη συγκίνηση κρυφή. Ο 22χρονος, τότε, Νίνης ξέσπασε στον πάγκο και έδειξε να αφήνει κάτι... στη μέση. Μετά από 2,5 χρόνια, ο διεθνής μέσος επέστρεψε στο σπίτι του, όμως, για να τελειώσει τη δουλειά. Ο Νίνης είναι και πάλι εδώ και σήμερα (22/11) κόντρα στην ΑΕΚ – θα αποτελούσε... έκπληξη αν συνέβαινε κόντρα σε άλλη ομάδα – θα φορέσει ξανά τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, έστω και σε ανεπίσημο ματς!

Παναθηναϊκός: Ο Νίνης και η ΑΕΚ! (photos+videos)

{dailymotion}xqyndv{/dailymotion}


Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved