Ολυμπιακός: «Παρών» στα βραβεία της Unicef (photos)

Ολυμπιακός: «Παρών» στα βραβεία της Unicef (photos)

Αντιπροσωπεία παικτών και διοίκησης των «ερυθρόλευκων» παρέστη στις βραβεύσεις για τα δικαιώματα των παιδιών

Συνεχίζοντας την κοινή του πορεία με τη Unicef σε ό,τι έχει να κάνει με ζητήματα κοινωνικού χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός έδωσε το «παρών» δι’ αντιπροσώπων στα βραβεία που δόθηκαν για τα δικαιώματα των παιδιών.

Αναλυτικά αναφέρεται: «Αντιπροσωπεία του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού, αλλά και της ΠΑΕ έδωσαν το παρών στα Βραβεία UNICEF 2014 για τα δικαιώματα των παιδιών! Η στήριξη που παρέχει ο Ολυμπιακός στη UNICEF, με στόχο ένα καλύτερο "σήμερα" και "αύριο" για τα παιδιά, δεν έχει περιορισμούς. Η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ο τεράστιος παγκόσμιος Οργανισμός πορεύονται διαρκώς χέρι-χέρι, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα για ακόμη μία φορά το μεσημέρι της Πέμπτης, στα Βραβεία για τα δικαιώματα των παιδιών UNICEF 2014.

Ανήμερα της 25ης επετείου από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο Θρύλος βρέθηκε κοντά στα παιδιά, στη Στοά του Βιβλίου. Ο κ. Μίτσελ, αλλά και οι Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ και Μπάλαζ Μέγιερι εκπροσώπησαν το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ εκ μέρους της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, παρευρέθηκε στα Βραβεία η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ομάδας μας, κα Κατερίνα Μυλωνά. Επίσης, στην εκδήλωση ήταν και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων του Θρύλου, κ. Αντώνης Γλύκας. Οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος έδωσαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία "Αφίσες", στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας Χανίων, στην τάξη Β1.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ο Πρόεδρος της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής κ. Ηλίας Λυμπέρης, η Υφυπουργός Υγείας κ. Κατερίνα Παπακώστα και ο ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης, ενώ εκ μέρους της Επιτροπής Αξιολόγησης των Βραβείων, μίλησε η κα Λόλα Νταϊφά. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Παύλος Τσίμας.

Στα Βραβεία της UNICEF έδωσε το παρών και ο Δήμαρχος του Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος παρέδωσε και το 3ο βραβείο στην κατηγορία "Παραμύθια", στο 54ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και στην τάξη Γ1.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η οποία διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες, γεμάτες χαμόγελα και εξαιρετική διάθεση από όλους, ο προπονητής και οι παίκτες της ομάδας μας μίλησαν για το έργο της UNICEF, αλλά και πάνω απ’ όλα τα παιδιά όπου ήταν αφιερωμένη η σημερινή μέρα.

Ο κ. Μίτσελ τόνισε: "Είμαι πάρα πολύ περήφανος που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχω σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να συμμετέχουμε γιατί ταιριάζει πολύ με την φιλοσοφία του Ολυμπιακού, να συνεργάζεται πάντα σε ότι είναι καλό για να προσφέρει στα παιδιά", ενώ έδωσε και το δικό του… μήνυμα στα παιδιά: "Το καλύτερο μήνυμα είναι αυτό που δίνουν τα ίδια τα παιδιά, της συνεργασίας της συμμετοχής και της ολοκλήρωσης. Είναι πάρα πολύ όμορφο για μένα που βρίσκομαι εδώ".

Από την μεριά του ο Μπάλαζ Μέγιερι, ανέφερε: "Είναι πολύ όμορφο αυτό που συνέβη σήμερα, είναι ακριβώς αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός, για εμάς είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε και είναι πάρα πολύ όμορφο που μπορούμε να είμαστε εδώ. Θέλουμε όλα τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα, για αυτό το σκοπό εργάζεται η UNICEF και πιστεύουμε πως βρίσκεται κοντά στο να κάνει πολλά περισσότερα παιδιά ευτυχισμένα".

Τέλος, ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ είπε για την εκδήλωση: "Είναι πάρα πολύ σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ, είναι πολύ όμορφο αυτό που συμβαίνει , ελπίζουμε όλοι πως είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε στα παιδιά, όπως και για τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό που συμμετέχει, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Επίσης είναι πάρα πολύ όμορφο που ενήλικες πλέον ηγούμαστε στο να είμαστε όλοι ίσοι, επιδιώκουμε την ισότητα και δουλεύουμε όλοι προς αυτό το σκοπό".

Ο κ. Μώραλης στον απόηχο της βράβευσης, τόνισε: "Να ευχαριστήσω πρώτα τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του για την τιμητική πρόσκληση προκειμένου να παραβρεθώ σήμερα εδώ, είναι από τις ευχάριστες στιγμές στην ζωή ενός δημάρχου. Δεν θα εξάγω το έργο της UNICEF, είναι παγκόσμιο το έργο της, δυστυχώς πλέον είναι κρίσιμη πιο πολύ στην Ελλάδα η κατάσταση που ζούμε, συμφωνώ με τον Πρόεδρο ότι δυσκολεύει η παγκόσμια οικονομία και αναλόγως θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω.

Κάναμε μια συζήτηση πριν την εκδήλωση με τον Πρόεδρο και θέλω να πω ότι τίθεται και ο Δήμος Πειραιά στην διάθεση της UNICEF, για όποια συνεργασία, δεν έχουμε την δυνατότητα να συνδράμουμε οικονομικά, τουλάχιστον να το κάνει ένας φορέας της πόλης μας όπως είναι ο Ολυμπιακός, αλλά νομίζω και σε επίπεδο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τα σχολεία και όχι μόνο, να έχουμε τέτοιες ενέργειες και στον Πειραιά, έτσι αν θέλετε να αυξήσουμε την ενημέρωση του κόσμου, για τα δικαιώματα των παιδιών και όχι μόνο".

Εκτός των βραβεύσεων των σχολείων, το πάνελ απένειμε Βραβείο στον Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μάνο Σφακιανάκη για τη σημαντική του συμβολή στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα, ενώ δόθηκε και το Ειδικό Βραβείο «Νίκος Αναλυτής» στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων, για το έργο τους θέμα "We have a dream" - πώς ονειρευόμαστε τον κόσμο των παιδιών».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved