Καλλονή: Τα «δικά» της παιδιά

Καλλονή: Τα «δικά» της παιδιά

Αφιέρωμα στο ποδοσφαιριστές που έχουν καταγωγή από την νησί με της Μυτιλήνης, φιλοξενήθηκε στο matchprogram, του αγώνα πρωταθλήματος με την Κέρκυρα. 

Στο ρόστερ της Καλλονής ανήκουν οκτώ ποδοσφαιριστές, από την Μυτιλήνη. Συγκεριμένα οι  Γιώργος Μανούσος, Στρατής Βαλιός, Ανέστης Αγρίτης, Μιχάλης Κριπιντίρης, Τζίμης Βλαστέλλης, Ραφαήλ Γιουκαρής, Δημήτρης Μπουρού, Άγγελος Γιαζιτζόγλους σε μία διαδρομή γεμάτη Λέσβο και τι άλλο∙ ποδόσφαιρο, μιλάνε για το νησί τους.  

Οι ποδοσφαιριστές  απάντησαν στις παρακάτω ερωτήσεις.

1) Ως Λέσβιος στην καταγωγή  ποια σημεία του νησιού θα πρότεινες για επίσκεψη στους συμπαίκτες σου αλλά και σε παίκτες αντίπαλων ομάδων;

2) Λέσβος και γεύσεις. Ποια τα αγαπημένα σου εδέσματα που απολαμβάνει κανείς μόνο εδώ;

3) Λέσβος και φίλαθλοι. Τελικά γιατί αξίζει να μη χάνει κανείς συντοπίτης σου στιγμή της Καλλονής στο γήπεδο;

ΣΤΡΑΤΗΣ ΒΑΛΙΟΣ

1) Το πρώτο πράγμα που θεωρώ ότι πρέπει να κάνει ένας επισκέπτης μόλις βρεθεί στη Λέσβο είναι να πάει στον Μανταμάδο και να ανάψει ένα κερί στο μοναστήρι του Ταξιάρχη. Αγαπημένος προορισμός είναι και το Πλωμάρι που ως τόπος καταγωγής του περίφημου ούζου είναι ό,τι πρέπει για φαγητό δίπλα στη θάλασσα. Φυσικά υπέροχο και ταξιδιάρικο είναι και το Πέραμα και γενικά τα χωριά της Γέρας.

2) Η Λέσβος είναι ένας τόπος με μεγάλη ποικιλία στη γαστρονομία του. Πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά μαγειρεμένα με πολλούς λαχταριστούς τρόπους. Αγαπημένο πιάτο είναι η γαριδομακαρονάδα την οποία βρίσκει κανείς παντού στο νησί και μάλιστα με γαρίδες από φημισμένους ψαρότοπους της Λέσβου.

3) Γιατί θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Γιατί η Καλλονή είναι η μεγαλύτερη ομάδα του νησιού. Σε κάθε αγώνα θέλουμε να δίνουμε χαρά στον κόσμο. Αν δει κάποιος  ένα παιχνίδι της μετά θέλει να τα δει όλα!

selida lesv copy

ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΓΡΙΤΗΣ

1) Πέραν του ότι είναι τόπος καταγωγής μου συστήνω ανεπιφύλακτα το Πλωμάρι για τη γραφικότητα του, το υπέροχο ούζο του και το αντίστοιχο μουσείο ούζου που είναι εκεί. Η περιοχή ενδείκνυται και για περιπατητικές διαδρομές μέσα στη φύση.

2) Καταρχάς ότι γευτεί κανείς στη Λέσβο είναι αυθεντικό με ποικιλία και τρόπο παρασκευής που διαφέρει από χωριό σε χωριό. Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα είναι τα γεμιστά κολοκυθολούλουδα με ντόπια τυριά. Γευστική υποχρέωση για τους καλοφαγάδες είναι και η παστή σαρδέλα. Επίσης ένας από τους καλύτερους μεζέδες είναι τα κεφτεδάκια με μερικές σταγόνες ντόπιου ούζου και φρέσκο κύμινο.

3) Κάθε ματς που δίνει αυτή η ομάδα αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός για το λεσβιακό και όχι μόνο ποδόσφαιρο. Η Λέσβος φιγουράρει για πρώτη φορά στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου κάτι πολύ σημαντικό για όλους μας. Η δυναμική της κερκίδας είναι βασικός μοχλός ενέργειας για εμάς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ

1) Συστήνω ανεπιφύλακτα ως προορισμό το Μόλυβο με την ξακουστή αρχιτεκτονική του και την υπέροχη θάλασσα. Η ανάβαση το κάστρο του Μολύβου είναι μία μαγική εμπειρία. Στο πρόγραμμα πρέπει να συμπεριληφθεί και το Πλωμάρι ενώ απαραίτητη είναι η επίσκεψη στα ξακουστά μοναστήρια της Λέσβου και ειδικά στον Άγιο Ραφαήλ Θερμής και στον Ταξιάρχη Μανταμάδου.

2) Βασικά οι γεύσεις του νησιού μας είναι πολύ πλούσιες και ιδιαίτερες. Ξεχωρίζω το παραδοσιακό ρεβιθάτο δηλαδή ρεβίθια με μοσχαρίσιο κρέας, ένα πιάτο που αποτελεί σε αρκετά χωριά το κατεξοχήν γαμήλιο έδεσμα. Ξακουστοί και λατρεμένοι είναι και οι γκιουζλεμέδες μας.

3) Γιατί η Καλλονή είναι η μοναδική λεσβιακή ομάδα που βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος. Αυτό μεταξύ άλλων προνομίων φέρνει στο νησί πρωτοκλασάτες αντίπαλες ομάδες. Αγαπάμε τους φιλάθλους μας και τους θέλουμε κοντά μας σε κάθε αγώνα είτε αντιμετωπίζουμε μεγάλες ομάδες είτε μικρότερες.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΙΠΙΝΤΙΡΗΣ

1) Δεν υπάρχει περίπτωση να μην συμπεριλάβει κάποιος στο πρόγραμμα του τον Μόλυβο. Τουριστικός προορισμός και όχι άδικα είναι και το Πλωμάρι. Φυσικά η Ερεσός με την αμμώδη παραλία στη Σκάλα της και τα γραφικά ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα είναι ένας μοναδικός καλοκαιρινός προορισμός. Όσο για το χειμώνα αλλά και για όλο το χρόνο η ορεινή Αγιάσος είναι μαγευτική.  Γενικά η Λέσβος είναι γεμάτη ομορφιές και αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι συνδυάζει μεταξύ τους διαφορετικά στοιχεία.

2) Αγαπάω την κουζίνα του νησιού και μου αρέσουν σχεδόν όλα τα παραδοσιακά πιάτα. Ξεχωρίζω τους γκιουζλεμέδες μας όπως και  το παραδοσιακό «κισκέκ» που σερβίρεται στα πανηγύρια.

3) Ο στόχος της παραμονής στη Superleague επετεύχθη πέρυσι παρά το πρόβλημα έλλειψης έδρας. Από την πρώτη στιγμή που η Καλλονή επέστρεψε «σπίτι» της ο κόσμος είναι δίπλα της και τη στηρίζει δυναμικά. Ευχή μου να συνεχίσει έτσι, με μας τους παίκτες να ανταμείβουμε τους φιλάθλους μας με ωραία αποτελέσματα και σπουδαίες φάσεις.

ΤΖΙΜΗΣ ΒΛΑΣΤΕΛΛΗΣ

1) Σε όσους δεν είναι από τη Λέσβο αλλά την επισκέπτονται θα αποτελούσε μεγάλη παράλειψη να μην πάνε στο Μόλυβο. Ιστορικός και γραφικός με τα παραδοσιακά σπίτια, τα παραδοσιακά μαγαζάκια και το λιμάνι με τα ταβερνάκια για ούζο και ψάρι. Υπέροχο και το Πλωμάρι με τις ωραίες παραλίες αλλά και η Συκαμιά με την Παναγιά Γοργόνα και την περίφημη μουριά που ενέπνευσε τον συγγραφέα Στρατή Μυριβήλη.

2)Η κουζίνα της Λέσβου μας είναι ξακουστή παντού. Οι επιλογές είναι πολλές και πεντανόστιμες. Προσωπικά αγαπάω πολύ τα σουγάνια δηλαδή κρεμμύδια γεμιστά με κιμά, ρύζι και άλλα μπαχαρικά αλλά και τους γκιουζλεμέδες με ντόπια φέτα και λεσβιακό ελαιόλαδο.

3)Η Καλλονή είναι ένα φαινόμενο και έτσι την αντιλαμβάνεται κάθε φίλαθλος. Κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να βρεθεί στα σαλόνια της Superleague χάρη κυρίως στον πρόεδρο της.  Αυτό το επίτευγμα είναι αρκετό για να προσελκύσει όλο και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και ειδικά τώρα που η ομάδα παίζει επιτέλους στην έδρα της.

ΡΑΦΑΗΛ ΓΙΟΥΚΑΡΗΣ

1) Καταρχάς θα τους έστελνα παντού γιατί όλο το νησί είναι μαγευτικό. Ωστόσο πιο συγκεκριμένα επειδή μου αρέσουν πολύ τα παραδοσιακά παλιά σπίτια ιδανικός προορισμός είναι η Αγία Παρασκευή, ο Πολιχνίτος αλλά και ο Παλαιόκηπος. Για τους λάτρεις της φύσης οι Άγιοι Ανάργυροι και ο Ασώματος ενδείκνυνται χειμώνα καλοκαίρι.

2) Στη Λέσβο αφθονούν τα ψάρια και τα θαλασσινά τα οποία μπορεί να καταναλώσει κανείς με πολλούς τρόπους. Σε αρκετά χωριά τα ψάρια συνδυάζονται με ντόπιο τραχανά. Από γλυκά πρέπει κανείς να δοκιμάσει τα αμυγδαλωτά μας ή «γεμάτα» όπως αποκαλούνται από ντόπιους.

3) Γιατί είναι η ομάδα του νησιού μας η οποία χρειάζεται συνεχώς την υποστήριξη του κόσμου για να φτάσει ακόμη πιο μακριά. Εμείς δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και ο κόσμος μας ωθεί να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΖΙΤΖΟΓΛΟΥ

1) Αγαπημένος προορισμός είναι ο Μόλυβος τον οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Είναι ξακουστός σε όλη την Ελλάδα για το επιβλητικό κάστρο του, τα ωραία γραφικά σοκάκια του. Επίσης λατρεύω το Πλωμάρι και κυρίως την περιοχή της Μελίντας με τα πεντακάθαρα νερά και τον τεράστιο βράχο μέσα στη θάλασσα. Φυσικά πρέπει κανείς να πάει και στα Βατερά με την μεγαλύτερη παραλία όλης της Λέσβου.

2) Ούζο και σαρδέλα. Τι πιο παραδοσιακό και εκλεκτό από αυτόν τον συνδυασμό; Φυσικά περίοπτη θέση κατέχουν τα ψάρια και τα θαλασσινά. Πολύ ωραία πρόταση είναι το χταπόδι μαγειρεμένο με μελιτζάνα και φρέσκια ντομάτα.

3) Η Καλλονή γράφει ιστορία για την μέχρι τώρα πορεία της. Μαζί της και οι φίλαθλοι. Ο πρόεδρος και οι άνθρωποι της δίνουν πνοή στην ομάδα η οποία στερήθηκε πέρυσι την έδρα της. Η καλή πορεία της φέτος πίσω στη Μυτιλήνη ιντριγκάρει τον κόσμο να τη δει από κοντά. Αυτό θέλουμε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣ

1) Η Λέσβος είναι ένα μεγάλο νησί και ένας τόπος αντιθέσεων. Οπότε θα συνιστούσα σε κάποιον να επισκεφθεί όσα περισσότερα μέρη μπορεί. Ωστόσο ο Μόλυβος και η Πέτρα είναι από τους προορισμούς που πρέπει να συμπεριλάβει κανείς στην ατζέντα του. Πολύ ωραίο μέρος είναι και η Καλλονή, τόπος καταγωγής της ομάδας μας. Τέλος αξίζει να φτάσει κανείς στην άλλη άκρη της Λέσβου για να επισκεφθεί το Σίγρι με σημείο κατατεθέν το Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους.

2) Καταρχάς από πλευράς γαστρονομίας η Λέσβος έχει έναν ισχυρό σύμμαχο που δεν είναι άλλος από τις ελιές και φυσικά το εκλεκτό παράγωγό τους: το αγνό ελαιόλαδο. Φημισμένα είναι τα πιάτα που περιέχουν ψάρια με κυρίαρχο είδος τη σαρδέλα Καλλονής.

3) Γιατί η ατμόσφαιρα είναι μοναδική και είναι κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στο νησί το οποίο εκπροσωπείται ποδοσφαιρικά στη μεγάλη κατηγορία. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να λείπει κανείς από κανέναν αγώνα τουλάχιστον εντός έδρας. Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας. Μας δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε την απαιτητική προσπάθεια. 



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved