Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 4-3 (video+photos)

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 4-3 (video+photos)

Χορταστικό θέαμα στο Περιστέρι, με τον Στέφανο Ναπολεόνι να κάνει χατ-τρικ και να βοηθά τον Ατρόμητο να φτάσει στο εντυπωσιακό 4-3 επί του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος… ξύπνησε στις καθυστερήσεις!

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα κατάφερε να πανηγυρίσει το βράδυ της Δευτέρας (10/11) ο Ατρόμητος, νικώντας 4-3 τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι. Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα, ήταν ο Στέφανο Ναπολεόνι ο οποίος έκανε… όργια, σκόραρε τρεις φορές για πρώτη φορά στην καριέρα του και μάλιστα το τρίτο γκολ που πέτυχε ήταν ασύγκριτης ομορφιάς, θυμίζοντας αυτό του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο Ολλανδία – Ισπανία για το πρόσφατο Μουντιάλ!

Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο για πρώτη φορά κατάφερε να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο και πήρε το πρώτο τρίποντο μετά από τρεις αγωνιστικές και το 1-0 επί του Ολυμπιακού στο Περιστέρι. Στον αντίποδα ο Αστέρας Τρίπολης παρουσιάστηκε αγνώριστος και σε καμία περίπτωση δεν είχε την εικόνα που παρουσιάζει από την αρχή της χρονιάς. Οι ξύπνησαν, ωστόσο, στις καθυστερήσεις και σκόραραν δυο φορές σώζοντας τουλάχιστον τα προσχήματα. Η ήττα, πάντως, τους αφήνει στους 14 βαθμούς, όσους έφτασε και ο Ατρόμητος με την αποψινή του νίκη.

atroastmesa2

«Γεμάτο» πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι στο Περιστέρι άρχισε με τον Ατρόμητο να δείχνει ορεξάτος και κινητικός, θέλοντας να αναλάβει τα ηνία του αγώνα. Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να ισορροπήσει, όμως, όσο ανέβαινε μέτρα στο γήπεδο άφηνε χώρους κάτι που «τιμώρησαν» οι γηπεδούχοι. Στην πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, ο Ατρόμητος πήρε προβάδισμα με την ωραία κεφαλιά του Καραμάνου στο 18’ να πηγαίνει στα δίχτυα του Κοσίσκι για το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα, ήρθε το πρώτο «χτύπημα» από τον Στέφανο Ναπολεόνι, καθώς ο Ιταλός στο 23’ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο ματς, κάνοντας το 2-0 για τον Ατρόμητο.

Με τη συμπλήρωσε μισής ώρας αγώνα, Μπαράλες και Φυτανίδης σπρώχτηκαν στην περιοχή κι ο διαιτητής Σιδηρόπουλος είδε πέναλτι στην πτώση του Αργεντινού του Αστέρα. Ο Φακούντο Πάρα πήρε επάνω του την εκτέλεση και δεν λάθεψε, με το 2-1 να δίνει ελπίδες στην ομάδα του Βεργέτη. Ωστόσο, ο Ατρόμητος ήταν ιδιαίτερα αποφασισμένος αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματικός στην κόντρα, με τον Ναπολεόνι να βγαίνει σε θέση βολής στο 44’ και με ωραίο τρόπο να διαμορφώνει το 3-1, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

atroastmesa

Ναπολεόνι… όπως Φαν Πέρσι

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ατρόμητο να έχει χάσει ήδη με σοβαρό τραυματισμό τον Στάθη Ταυλαρίδη, ενώ στη συνέχεια έφυγε τραυματίας και ο Λοράν Αγκουαζί. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκαν τις απώλειες των γηπεδούχων. Ο Αστέρας Τρίπολης έδειχνε ανήμπορος να απειλήσει την εστία του Τσέναμο, με τον Στέφανο Ναπολεόνι να είναι σε δαιμονισμένη κατάσταση και να απειλεί διαρκώς την εστία του Κοσίσκι, τον οποίο εξέθεσε ανεπανόρθωτα στο 55’ όταν πέτυχε ένα από τα καλύτερα – αν όχι το καλύτερο – γκολ του πρωταθλήματος.

Ο Ούμπιδες ήταν αυτός που έκανε τη σέντρα από δεξιά κι ο Ναπολεόνι μπαίνοντας στην περιοχή δεν κατέβασε τη μπάλα, αλλά έκανε κεφαλιά – ψαράκι για να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης και να κάνει το 4-1, με το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του, μέσα σε αποθέωση στο Περιστέρι! Μάλιστα, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως το γκολ του Ιταλού φορ των γηπεδούχων θύμισε σε πολλούς το γκολ που είχε πετύχει ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι στον αγώνα της Ολλανδίας με την Ισπανία για το Μουντιάλ! Από αυτό το σημείο κι έπειτα, ο Αστέρας έδειχνε να θέλει να περισώσει τουλάχιστον τα προσχήματα, αλλά να μην μπορεί.

Ο Ναπολεόνι συνέχισε να είναι διαρκής απειλή για την εστία του, αλλά έχασε τρεις φορές την ευκαιρία να κάνει καρέ και να δώσει μεγάλες διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του. Οι Αρκάδες από την πλευρά τους, ήθελαν να πετύχουν τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ, κάτι που κατάφεραν ωστόσο στο 80’, με τον Μπαράλες, ενώ στις καθυστερήσεις ο Νίκο Φερνάντεθ κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ για την ομάδα του Βεργέτη. Ήταν, ωστόσο, πολύ αργά για να αλλάξει κάτι και το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου βρήκε τον Ατρόμητο νικητή.

atroastmesa3

Ο κορυφαίος του αγώνα

Αν μη τι άλλο, δικαιούται να πάρει όχι απλά τη μπάλα αλλά και τα… δίχτυα του γηπέδου, στο σπίτι του. Ο Στέφανο Ναπολεόνι έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Ελλάδα και σίγουρα την καλύτερη με τη φανέλα του Ατρόμητου. Ο Ιταλός ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του Σα Πίντο, αφού πέτυχε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του και βοήθησε τα μέγιστα έτσι ώστε να φτάσουν οι Περιστεριώτες στο 4-1 που τους «κλείδωσε» τη νίκη από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, όσο κι αν προσπάθησε να αντιδράσει ο Αστέρας Τρίπολης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Τσενάμο, Πίτου Γκαρσία (58΄ Δημούτσος), Κοντοές, Ταυλαρίδης (38΄ Λαζαρίδης), Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Καραμάνος, Αγκουαζί (66΄ Μπάλλας), Ούμπιντες, Παπάζογλου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Πάρα (67΄ Ν. Φερνάντες), Ουσέρο (75΄ Τσοκάνης), Γιαννιώτας, Μουνάφο, Μπαράλες, Ρόλε (79΄ Μπακασέτας).

Τα γκολ του αγώνα:

{novavideos}nova/2014-2015/GOALS_ATROMITOS_ASTERAS.mp4{/novavideos}

 

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης:

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 4-3 (video+photos)

{livechat}1271641{/livechat}


Η Κόμο επέστρεψε στην Serie A μετά από 21 χρόνια
Η Κόμο επέστρεψε στην Serie A μετά από 21 χρόνια
Πάλη: Το Λουτράκι ανοίγει τις πύλες του, για δύο διεθνείς διοργανώσεις
Πάλη: Το Λουτράκι ανοίγει τις πύλες του, για δύο διεθνείς διοργανώσεις
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Εξαιρετικά αμφίβολος ο Ιωαννίδης | Γεμάτο το απουσιολόγιο του Φατίχ Τερίμ
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Εξαιρετικά αμφίβολος ο Ιωαννίδης | Γεμάτο το απουσιολόγιο του Φατίχ Τερίμ
Ολυμπιακός: Ο Τόμας Ουόκαπ αναδείχθηκε αμυντικός της χρονιάς στη Euroleague
Ολυμπιακός: Ο Τόμας Ουόκαπ αναδείχθηκε αμυντικός της χρονιάς στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved