ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2 (photos+video)

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2 (photos+video)

Ο Παναθηναϊκός με καρδιά και ψυχή κατάφερε να νικήσει 2-1 τον ΠΑΟΚ στην... πυρακτωμένη Τούμπα και να μειώσει στους έξι τη διαφορά από την κορυφή - Μεγάλο ματς οι Ατζαγκούν, Καρέλης που σκόραραν

Ένας Παναθηναϊκός με καρδιά και μαχητική ψυχή, υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του ήττα (2-1) στο πρωτάθλημα και στη δεύτερη απώλεια βαθμών. Η ομάδα του Αναστασίου έκανε εξαιρετικό ματς ανασταλτικά, δέχθηκε το γκολ από απευθείας φάουλ (63' Περέιρα) και δεν απειλήθηκε παρά σε μια – δυο περιπτώσεις σε όλο το ματς, ενώ στην κόντρα ήταν... φαρμάκι με τους Ατζαγκούν και Καρέλη να χτυπάνε σε καίρια σημεία και να «καθαρίζουν» το ματς για τον Παναθηναϊκό! Ο Νιγηριανός άνοιξε το σκορ στο 51' ενώ ο διεθνής Έλληνας φορ έδωσε τη νίκη στο 79' στο «τριφύλλι».

Οι «πράσινοι», ωστόσο, εκτός από τακτική προσήλωση και έξυπνο τρόπο στις αντεπιθέσεις, έπαιξαν με καρδιά και ψυχή, μένοντας ανεπηρέαστοι από την καυτή Τούμπα – σε αθλητικά και ποδοσφαιρικά πλαίσια ωστόσο και μέσα σε πραγματική ατμόσφαιρα για ντέρμπι – αντέχοντας την πίεση του ΠΑΟΚ τόσο για το 2-1 της ανατροπής που δεν ήρθε ποτέ, όσο και για την ισοφάριση η οποία επίσης δεν προέκυψε για την ομάδα του Αναστασιάδη.

1168756

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει 16 βαθμούς κι είναι έξι πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (22), τον οποίο πλησίασε σε απόσταση αναπνοής ο Ολυμπιακός (20), έναν μήνα περίπου πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, μετά από τρία χρόνια. Η τελευταία φορά που οι πράσινοι έφυγαν νικητές από τη Θεσσαλονίκη και την Τούμπα ήταν το 2011 (3-1), κι έκτοτε μετρούσαν μόνο ήττες.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί πως καθοριστικό ρόλο και για τους δυο αντιπάλους έπαιξαν οι απουσίες. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε πολύ ακριβά την έλλειψη των δυο κορυφαίων ποδοσφαιριστών του φέτος, Ρατς και Μακ, ενώ στον Παναθηναϊκό οι απώλειες των Ζέκα και Μέντες – σε συνδυασμό με την ανετοιμότητα του Μπεργκ – φάνηκαν σε ελάχιστα σημεία και μάλλον πείσμωσαν, παρά φόβισαν την ομάδα του Αναστασίου.

Με Γκολάσα ο ΠΑΟΚ

Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν είχε τελικά στη διάθεσή του ούτε τον Ρόμπερτ Μακ, ούτε τον Ράζβαν Ρατς, με αποτέλεσμα να περάσει στην αρχική ενδεκάδα στις θέσεις τους τους Εγιάλ Γκολάσα και Νίκο Σπυρόπουλο αντίστοιχα. Παράλληλα, οι υπόλοιποι εννέα ποδοσφαιριστές δεν άλλαξαν από τον προπονητή του ΠΑΟΚ, ο οποίος εμπιστεύτηκε το σχήμα που έχει φέρει τα θετικά αποτελέσματα από την αρχή της χρονιάς.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια και τους Σπυρόπουλο, Βίτορ, Κατσικά και Κίτσιου από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Καθαρός αμυντικός μέσος ήταν ο Τζιόλης, με τους Κάτσε και Τζανδάρη μπροστά του. Στην τριάδα της επίθεσης, οι Γκολάσα και Σαλπιγγίδης πήραν θέσεις στα «φτερά» του Στέφανου Αθανασιάδη.

Με Κλωναρίδη-Καρέλη ο Παναθηναϊκός

Πολλά προβλήματα στον καταρτισμό της ενδεκάδας, είχε και ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν είχε τον Ζέκα, είδε τον Μέντες να βγαίνει νοκ-άουτ μια ώρα πριν το ματς ενώ ο Μπεργκ δεν ήταν έτοιμος να ξεκινήσει από την αρχή το παιχνίδι. Παράλληλα, προτίμησε να κρατήσει στον πάγκο και τον καταπονημένο Πέτριτς, που έχει σηκώσει μεγάλο βάρος στην επίθεση.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός άρχισε με τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια και τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή και Μπούρμπο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Ρόλο αμυντικού μέσου πήρε ο Πράνιτς με τους Μπούι και Δώνη να κινούνται αριστερά και δεξιά του αντίστοιχα. Μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Ατζαγκούν, με τους Κλωναρίδη και Καρέλη να είναι το επιθετικό δίδυμο.

1168760

Υπεροχή ΠΑΟΚ, ευκαιρίες Παναθηναϊκού!

Το πρώτο μέρος στην Τούμπα ξεκίνησε μέσα σε καυτή ατμόσφαιρα και τους 26.000 φίλους του ΠΑΟΚ να προσπαθούν να σπρώξουν την ομάδα του Αναστασιάδη στο να κυριαρχήσει εξαρχής στο ματς. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είχε ως πρώτη προτεραιότητα την διαφύλαξη του «μηδέν» στο παθητικό του, έχοντας καλή ανασταλτική λειτουργία. Εκτός, όμως, από αυτό οι φιλοξενούμενοι είχαν και την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς. Στο 7' μετά από κόρνερ του Νάνο, ο Δώνης πήρε την κεφαλιά παρά το κράτημα από τον Αθανασιάδη και η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου! Στη συνέχεια της φάσης, ο Κουτρουμπής από το ένα μέτρο αστόχησε με το κεφάλι, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

Ακολούθως, ο ΠΑΟΚ άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, να βελτιώνει την κυκλοφορία του και να έχει συντριπτικά την κατοχή της μπάλας. Η ομάδα του Αναστασιάδη, όμως, ήταν φλύαρη και δεν μπόρεσε να τροφοδοτήσει σωστά Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη, με τους Κουτρουμπή και Σίλντενφελντ να κρατάνε την αμυντική γραμμή των πράσινων και να μην επιτρέπουν να απειληθεί η εστία του Στιλ, παρά μόνο με τα μακρινά σουτ των Γκολάσα και Τζιόλη, που δεν αποτέλεσαν απειλή για τον Άγγλο. Εκτός όλων αυτών, οι δυο ομάδες είχαν κι από μια υπόδειξη οφσάιντ για τις οποίες διαμαρτύρονται, με τους βοηθούς να έχουν αποφασίσει λανθασμένα στην περίπτωση του Καρέλη και σωστά σε αυτή του Κλάους. Ήταν, όμως, δυο πολύ οριακές φάσεις που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν στο 100%.

1168818

«Πράσινη» κόμπρα!

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με τον ίδιο προσανατολισμό στο ματς, όμως, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ άφησε με το... καλησπέρα τους χώρους, ήταν αναμενόμενο πως θα ερχόταν και η πρώτη καλή αντεπίθεση για τους πράσινους. Στο 51' ο Κλωναρίδης έφυγε από τον Κατσικά αριστερά, έκανε το γύρισμα την κατάλληλη στιγμή κι ο Ατζαγκούν με προβολή άνοιξε το σκορ, παγώνοντας την Τούμπα! Η ομάδα του Αναστασιάδη έψαχνε την αντίδραση κι ο Έλληνας τεχνικός δεν δίστασε να βγάλει από το ματς Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη, βλέποντας πως δεν υπήρχε αποτέλεσμα στην επίθεση. Οι επιλογές των Παπαδόπουλου και Περέιρα, δικαιώθηκαν κατά το ήμισυ, αφού ο Αργεντινός βοήθησε πάρα πολύ, ενώ ο Έλληνας επιθετικός όχι.

Ο Περέιρα ήταν αυτός που έδωσε κινητικότητα στην επίθεση του ΠΑΟΚ, έκανε την ομάδα του να πατήσει περιοχή και κέρδισε φάουλ στο 63'. Από το αριστερό του πόδι, η μπάλα έφυγε αριστοτεχνικά για το 1-1 και την... έκρηξη στην Τούμπα, με τους οπαδούς του «δικεφάλου του Βορρά» να πανηγυρίζουν έξαλλα και να σπρώχνουν με όλη τους τη δύναμη – με φωνές και συνθήματα – την ομάδα προς την ανατροπή. Για ένα τέταρτο, ο ΠΑΟΚ ήταν το απόλυτο αφεντικό στο ματς, με τον Παναθηναϊκό να χάνει και τον Σίλντενφελντ λόγω τραυματισμού και τον Τριανταφυλλόπουλο να μπαίνει στη θέση του. Ωστόσο, στην καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ ο Παπαδόπουλος έκανε λάθος επιλογή και στο 79' ο Παναθηναϊκός έκανε αντεπίθεση για... σεμινάριο, παίρνοντας ουσιαστικά το ματς. Ο Ατζαγκούν αρχικά άνοιξε τη μπάλα αριστερά στον Μπούι και βγήκε έξω – δεξιά για να την πάρει και πάλι. Στη συνέχεια, έκανε γύρισμα στον Καρέλη κι αυτός με προβολή σημάδεψε το δοκάρι του Γλύκου, όμως, στην επαναφορά αν και πεσμένος κατάφερε να τη στείλει μέσα από τη γραμμή, παρά την προσπάθεια του Κατσικά να διώξει. Στα υπόλοιπα λεπτά, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε ανορθόδοξα και με μεγάλο εκνευρισμό να σώσει τον βαθμό, όμως, δεν τα κατάφερε κι ο Παναθηναϊκός μετά από τρία χρόνια έφυγε θριαμβευτής από την Τούμπα!

1168824

Ο κορυφαίος του αγώνα

1168767

Θα μπορούσε να είναι ο Ουασίμ Μπούι που ακολούθησε απόλυτα το πλάνο του Γιάννη Αναστασίου. Θα μπορούσε να είναι ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος έβαλε το νικητήριο γκολ. Όμως, ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού για ακόμα μια φορά φέτος, ήταν ο Αμπντούλ Ατζαγκούν. Ο Νιγηριανός έτρεξε πολύ, κάλυψε χώρους, σκόραρε κι έδωσε ασίστ για να πάρει ο Παναθηναϊκός μια τεράστια νίκη τόσο σε βαθμολογικό όσο και ψυχολογικό επίπεδο.

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Κατσικάς (81' Μάρτενς), Βίτορ, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (57’ Περέιρα), Γκολάσα, Αθανασιάδης (57’ Παπαδόπουλος).

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (74’ Τριανταφυλλόπουλος,), Νάνο, Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (63' Λαγός), Καρέλης, Κλωναρίδης (60’ Πέτριτς), Ατζαγκούν.

Τα γκολ του αγώνα

{novavideos}nova/2014-2015/GOALS_PAO_PAOK_091114.mp4{/novavideos}

 

Θυμηθείτε όσα έγιναν στην Τούμπα:

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2 (photos+video)



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved