«Συζητάνε» για τον ρατσισμό

«Συζητάνε» για τον ρατσισμό

Με επιστολή της FARE, η Λέσχη Φίλων Άρη προσκλήθηκε να συμμετάσχει στη συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας για το Ρατσισμό στον Ελληνικό αθλητισμό

Εν μέσω των όσων συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα και όχι μόνο, αναφορικά με τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων, η FARE (Football Against Racism in Europe) πραγματοποιεί συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας για το ρατσισμό στον ελληνικό αθλητισμό στις 13 & 14 Απριλίου στην Αθήνα, στην οποία καλούνται να μιλήσουν όλοι οι συντελεστές του ελληνικού ποδοσφαίρου (Πολιτεία, ΕΠΟ, Superleague, Διαιτητές, ομάδες, φίλαθλοι και σύνδεσμοι φιλάθλων).

Η αφορμή για την εν λόγω συζήτηση που έχει διοργανώσει ο FARE φαίνεται να είναι τα επεισόδια ρατσισμού που κάνουν την εμφάνισή τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο αρκετά συχνά και σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες.

Μια τέτοια επιστολή εστάλη και στη Λέσχη Φίλων Άρη και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Λέσχης, Γιάννη Γρανούζη, προκειμένου ο Άρης να δώσει το «παρών», όντας θύμα ρατσιστικής επίθεσης με τα όσα είχαν λεχθεί εναντίον του Κρίστι Βανγκέλι  στα τέλη του Νοεμβρίου του 2010, όταν ο Άρης είχε αναμετρηθεί στις Σέρρες με την τοπική ομάδα για τη 12η αγωνιστική της Superleague.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέσχη Φίλων Άρη αποτελεί επίσημο συνεργάτη της FARE, καθώς στο παρελθόν έχει συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες του οργανισμού που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αναλυτικά η επιστολή του FARE στη Λέσχη Φίλων Άρη:

Προς: Πρόεδρο Λέσχης Φίλων ΑΡΗ

κ Γρανούζη

Κοιν: ΔΣ Λέσχης Φίλων ΑΡΗ

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

όπως ήδη γνωρίζετε Πέμπτη 14 Απριλίου, ώρα 1μμ, στο Royal Olympic Hotel της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί μια συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας μεταξύ όλων των συντελεστών του Ελληνικού ποδοσφαίρου, με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα ρατσιστικών και ξενοφοβικών συμπεριφορών στο ποδόσφαιρο. Θα πραγματοποιηθεί επίσης συνάντηση του Οργανισμού FARE με οπαδούς και εκπροσώπους συνδέσμων όλων των ομάδων για την προσέγγιση του προβλήματος και στη βάση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς θεωρούμε ότι οι οπαδοί είναι εκ των σημαντικότερων συντελεστών του.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Οργανισμού FARE με τη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε για να ενισχύσετε την προσπάθειά μας κατά πάσας μορφής διάκρισης στον Ελληνικό αθλητισμό, να αναλύσετε τα συμπεράσματά σας από το πρόσφατο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τη Βία και το Ρατσισμό στον Αθλητισμό που διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ και, κυρίως, να προτείνετε καλές πρακτικές και λύσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και την πρόληψη παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Για την επιτυχία της Στρογγυλής Τράπεζας θεωρούμε αναγκαία την παρουσία του Διεθνή ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ με την Εθνική Ομάδα της Αλβανίας Κρίστι Βανγκέλι, θύματος βίαιης ρατσιστικής συμπεριφοράς από παράγοντα ομάδας, ώστε να καταθέσει τις εμπειρίες του και να μοιρασθεί την άποψη του με όλους τους συνομιλητές. Τέλος θα ήταν επιθυμητή η παρουσία του, για τον ίδιο λόγο, και στη συνάντηση με τους οπαδούς και των εκπροσώπων συνδέσμων.

Θα χαρούμε να σας δούμε στην Αθήνα.

Με εκτίμηση,

Yvette M. Jarvis

Vice Chair FARE Interim Board- www.farenet.org

President B.E.W.C. Greece- www.bewnet.eu

Vice President W.I.N. Hellas - www.winhellas.gr



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved